Chyba pod nic specjalnego. Dzisiaj była tylko informacja od Domańskiego, że gospodarka radzi sobie lepiej od założeń więc konsumpcja też ruszy. Ale to tylko z rynku polskiego a nie wiem co się dzieje w innych państwach gdzie amrest sprzedaje kurczaki i kawę
Raczej to nie ma nic wspolnego z gospodarką, bo pozostałe spółki też by wystrzeliły. Na forum cisza więc wiekszych wzrostów / spadków bym się niespodziewał. Może jakiś short musiał odkupić.
-6,12% dla tych co kupili 30 dni temu
-14,53% dla tych co kupili pół roku temu
-32,12% dla tych co kupili rok temu
-42,60% dla tych co kupili 2 lata temu
I co z tego?
Cierpliwi ktorzy kupili 5 lat temu mieli pod drodze dwie okazje zeby oddac z dobrym zyskiem.
Cierpliwi ktorzy kupili 30 dni temu beda mieli taka okazje, ale ich juz nie bedzie bo nie sa cierpliwi i oddada ze strata.
Znam bardziej cierpliwych, ci co kupili akcje 10 lat temu są teraz ponad 80% do przodu ... jeden z nich właśnie kończy budować dom ale on sprzedał rok temu ...
80% w 10 lat to żadna rewelacja. To jest jakieś 6% rocznie. Nie musisz się bawić w ryzykowne akcje, żeby osiągnąć taką stopę zwrotu. Ja miałem szczęście i na KGHM’ie zrobiłem tez około 80%, tylko nie w 10, a w dwa lata. Podobny manewr był możliwy na Orlenie w o wiele krótszym czasie. Niemniej tak czy inaczej uważam, że AmRest może być w tej chwili atrakcyjny.
Dobre i 80% zysku po 10 latach niż strata, na przekór postowi - odi, który neguje że cierpliwi nie zarabiają, każdy może sobie dopasować trend do własnej narracji jaka mu pasuje i wykroić dowolny okres gdy kurs leci bądź rośnie ...