O listę na WZA to wiem że może każdy kto się zarejestruje nawet z jedna akcja ale to nie jest lista wszystkich akcjonariuszy którzy posiadają obecnie akcje tylko ci którzy się rejestrują ja WZA .A tutaj chodzi o listę wszystkich akcjonariuszy posiadający akcje i ich ilości w celu weryfikacji kto ile ma .Wtedy można porównać ile mają więksi udziałowcy z tym ile mieli wcześniej !
Dnia 2025-11-24 o godz. 16:14 ~Forest napisał(a): > O listę na WZA to wiem że może każdy kto się zarejestruje nawet z jedna akcja ale to nie jest lista wszystkich akcjonariuszy którzy posiadają obecnie akcje tylko ci którzy się rejestrują ja WZA .A tutaj chodzi o listę wszystkich akcjonariuszy posiadający akcje i ich ilości w celu weryfikacji kto ile ma .Wtedy można porównać ile mają więksi udziałowcy z tym ile mieli wcześniej !
Nikt nie wie ? A tylu tutaj doradców piszący non stop co świadczy ze to tylko płatni nagan......sa ! No to po części się wyjaśnia skąd taka nagonka na sprzedaż akcji jest !
nie wiem kim jesteś i czy to nie podpucha, ale nie ma czegoś takiego jak lista WSZYSTKICH akcjonariuszy, podani są tylko Ci od 5% w górę (przynajmniej na transparentnych spółkach tak jest) jak sobie wyobrażasz wszystkich? jeśli ja dzisiaj grałem DT to Twoim zdaniem jestem czy nie jestem akcjonariuszem, albo jesli kupiłem trzy dni temu (robocze) a dzisiaj oddałem ze stratą, to byłem i juz nie jestem. nie ma fizycznie mozliwości, by rejestrowac/ewidencjować każdego kto kupił sprzedał małe ilości akcji. na małych ilosciach sytuacja jest zbyt dynamiczna by to ogarnąć. no i kolejna kwestia, kto miałby to sprawdzać? nie ma za co...
Oczywiście że jest taka lista i nie wazne czy ty dzisiaj masz tyle jutro tyle bo każdy ruch jest zapisany w rejestrze bazy danych lista jest z datą itd. A co jest po niej to oczywiste że bedzie już inna ale w danym momencie można wiedzieć kto ile miał posiadał z datą .
Jest taki wykaz ty nhyt jak widzę nie masz podstawowej wiedzy więc nie dziwię się że wszystko na giełdzie straciłeś i teraz na spółkach wylewasz zale .
aha... no to co ty tam sobie wyczytales z tej listy powiedz nam kolego zloty. Jakich informacji na wage zlota tamprzyswoiles, ha?.... Se mozesz tym wiesz... najpierw calom to listom a potem jak zegniesz na pol i jeszcze raz.