atak na kopalnie ludzie będą kolejkami stali pod kopalniami domagając się wydania węgla którego ceny poszybują mocno w górę. Obstawiałem że nastąpi to w styczniu i widać że może się ten scenariusz zmaterializować
Według szacunków ekspertów na polskim rynku zabraknie od 2,5 do 3 milionów ton węgla grubego, co wynika z systematycznego spadku krajowego wydobycia przy jednoczesnym utrzymującym się popycie
Pisałeś wielokrotnie, że będzie 100 mln zysku operacyjnego w tym roku. W pierwszym i drugim półroczu było 25. Zysku netto tylko 6.
Zostało do wykonania 75.
Jeśli w poniedziałek wyjdzie mniej niż około 35-40 a zysku netto tyle co kot napłakał albo strata, to powinieneś od szczekać swoje naganianie, a następnie - jako skompromitowany i niewiarygodny - zniknąć z forum.
No to tym tokiem rozumowania takie persony jak filantrop i 123 za te brednie powinni sobie net odciąć.. Górnik to chociaż merytorycznie pisze a tych 2 (albo 1 jeden schizofrenik) to po prostu klepią co popadnie...
Wszytko cacy pieknie, ale co dziennie na czerwono. Nie jestem hejterem tylko posiadaczem akcji. Wy opisujecie wszystko w superlatywach a kurs cały czas na minusie
Dnia 2025-11-23 o godz. 13:42 ~Górnik napisał(a): > atak na kopalnie ludzie będą kolejkami stali pod kopalniami domagając się wydania węgla którego ceny poszybują mocno w górę. Obstawiałem że nastąpi to w styczniu i widać że może się ten scenariusz zmaterializować
Zgadza się węglu grubych będzie bardzo dużo brakować tym bardziej teraz kiedy zima mocno atakuje i szykuja się wczesne mrozy .....to będzie miało duży wpływ na ceny węgla i peletu ......A to bardzo dobra wiadomość dla Bumecha i zła dla spadzi......która chce odkupic akcje i stąd warowanie jej 24h na dobę i celowa nagonka cały czas są mega aktywni l bo czasu mają coraz mniej .
Na razie dwa razy przesuwano mi transport, bo pelletu nie ma na składach. Jak przyjeżdża, to jego cena jest wyższa niż zapowiadana, a ludzie i tak wykupują go w ciągu 1-2 dni. Idzie sezon grzewczy. To samo będzie z węglami grubymi