sprzedaje dobre infa, a kurs w dół, dlaczego? Bo jemu wisi jego spółka liczy się tylko kasa z emisji dla funduszu i kasa dla niego tu i teraz, a bajki są dla nas. Stracił całkowicie wiarygodność tymi licznymi wywiadami, prezentacjami, rynek chce konkretów a nie bajek nikt już w to nie wierzy i on zresztą też co zobaczymy przy wykupie opcji. Takiego prezesa nie ma żadna spółka i porównywanie do Petrola Ryśka to jego obrażanie bo tamten przynajmniej robił wirówkę ze spekuła, a ten zabetonował kurs ze swoim fundem i tyle. Prezesie Ben pokaż pan że wierzysz we własną spółkę nie wykresami, slajdami zrób pan zakup lub skup własnych akcji, bo na razie pomimo możliwości zakupu za pół ceny akcji jakoś tego nie widzimy. Dlaczego nikt nie tyka tej spółki oprócz jednego funduszu który kupuje bo kręci lody i na tym ma zarobek, ale to też się skończyło bo kim ma grać, głupich nie drukują jak akcji? Panie Ben 6 miesięcy zbadał pan 6 rdzeni z 47, litości ile się pan będziesz grzebał w tym archiwum? To ile będziesz pan badał odwierty kolejne 10 lat? Nikt już w prezentacje nie wierzy co widać po kursie, każdy to omija i zbliża się wielkimi krokami sprawdzam. Obym się mylił ale to wał się robi i gra na czas zarówno w arbitrażu jaki i badaniach i wszystkich projektach, zresztą jak ma być spółka wyceniania lepiej skoro sam prezes robi emisje po 1.6, tak wycenia spółkę jej prezes co wierzy w projekty? Albo działa na szkodę spółki i okrada spółkę, albo tak wierzy w te projekty. Przepraszam ale mi się ulało, dzięki Bogu że mam średnią po 0.8, ale co maja powiedzieć ci co kupowali koło 3.0? Czekamy na wykup opcji PREZESIE....
Coraz bardziej przypomina to prezesa z Misia Bareji, więc zaśpiewam mu: Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam. To śpiewałem ja - Jarząbek.
Serio @fund1? Taką przyjmujesz retorykę? Jeśli rzeczywiście jesteś ponad 100% do przodu to opchnij i przestań się martwić o innych... Nie wiem czy wiesz, ale ta spółka zajmuje się komercjalizacją projektów wydobywczych. Tzn. że musi też budować hype na swój projekt, który ktoś kiedyś odkupi. Dlatego nie martwią mnie pojedyncze infa o 6 rdzeniach, które są pewnie elementami strategii informacyjnej. A co do kursu, to jest pewnie strach przed emisją, co hamuje większe ruchy. Bo po co kupować teraz, jak może być niżej. Po Singapurze to nie będzie miało znaczenia, a rynek odwróci szybko zdanie. Co by zmieniło, jeśli teraz by rosło? Sprzedałbys przed wyrokiem? Wróciłoby kolarstwo, którego obecnie nie ma, a silne ręce i tak czekają na rezultat postępowań.
Dnia 2025-11-21 o godz. 20:23 ~Fundamentalny napisał(a): > Serio @fund1? Taką przyjmujesz retorykę? Jeśli rzeczywiście jesteś ponad 100% do przodu to opchnij i przestań się martwić o innych... Nie wiem czy wiesz, ale ta spółka zajmuje się komercjalizacją projektów wydobywczych. Tzn. że musi też budować hype na swój projekt, który ktoś kiedyś odkupi. Dlatego nie martwią mnie pojedyncze infa o 6 rdzeniach, które są pewnie elementami strategii informacyjnej. A co do kursu, to jest pewnie strach przed emisją, co hamuje większe ruchy. Bo po co kupować teraz, jak może być niżej. Po Singapurze to nie będzie miało znaczenia, a rynek odwróci szybko zdanie. Co by zmieniło, jeśli teraz by rosło? Sprzedałbys przed wyrokiem? Wróciłoby kolarstwo, którego obecnie nie ma, a silne ręce i tak czekają na rezultat postępowań.
Problem w tym, że prezes tego klubu drukuje akcje już po 1.6, czyli rozumiem że nikt więcej nie chce dać? Kiedyś nie było tak wspaniałego projektu miedziowego, a robił emisję po 2.2 czyli mamy jakąś dziwną odwrotna logikę im więcej dobrych informacji tym spółka mniej warta? Wytłumacz o co chodzi bo trzyma kurs zamiast go uwolnić, rynek by wycenił normalnie spółkę i wtedy zrobił by emisje po lepszej cenie ja tego nie rozumiem bo to działanie na szkodę spółki skoro rozdaje akcje po zaniżonej wartości funduszowi bez PP i informacji kto obejmuje akcje, albo to jest tylko tyle warte, Ben zrobił sobie prywatny folwark i maszynkę do zarabiania kasy i tyle. Nie chodzi tu w cale o jakieś mityczne 300 milionów cap. tylko o trzymanie kursu pod tanie emisje bo nikt więcej pewnie nie da. Im więcej prezentacji tym kurs niżej bo wszystko jest wirtualne i tyle nikt już nie wierzy w projekty, arbitraże i chyba on też skoro do tej pory nie zrealizował opcji, a jak obejmie to pewnie opchnie fundowi bo po co mu papier on jest przecież dla nas dla niego jest prawdziwy hajs. Piszę co myślę i pierwsze sprawdzam to będą jego opcje i to co zrobi z akcjami zaraz jak je obejmie.
A jaki projekt dotychczas udało im się skomercjalizować? Firma istnieje bodajże od 1998 roku, i jakie ma osiągnięcia komercyjne? Dlaczego po porażce inwestycyjnej w Polsce zmieniła nazwę, aby budować nowy PR od zera a nie od minusa?
Singapur i Londyn nie są danymi fundamentalnymi, tylko czystą spekulacją, wóz albo przewóz.
Piszę to od 3 lat, to mi sekciarze pokroju Bee i rr, wyjeżdżają z tekstami ,, chcesz naszych tanich akcji", a w dpie mam wasze akcje, wqwia mnie te tępe zapatrzenie w tego australijskiego oszusta i żadnej refleksji z ich strony, nad całą sytuacją.
Nie dziwny tylko biznesmen z krwi i kości który zarabia na swoim biznesie miliony AUD a że setki jak nie tysiące marzycieli złapało się na jego haczyk w świetle prawa to już ich problem że oni stracili a beniu się wzbogacił. Masz głowę i u.... to kombinuj jak beniu wprowadź spółkę na giełdę i jak wymyślisz dobry bajer to też będziesz zarabiał setki mionów na marzycielach.
Tu jest wyczekiwanie na odszkodowanie, inne bzdury o projektach nie mają żadnego znaczenia, ta spółka nic nie wydobywa z ziemi i nigdy tego nie będzie robiła, istnieje jedynie z emisji oraz ewentualnie zyska gdy otrzyma 1.3 miliarda złotych, jeżeli w ogóle otrzyma, gdy otrzyma ta kasę to podzielą się i spółka do likwidacji, tak to widzę. Mam akcje greenx i liczę jak wszyscy na odszkodowanie, gdy kurs wzrośnie to pozbywam się wszystkich akcji. Żadnych mega wzrostów nie będzie, gdyż jest zbyt dużo nadrukowanych akcji, za dużo.
Zadaj sobie pytanie czy wyniki próbek są dobre ??? ,czy odszkodowanie w wysokości 1,3 mld plus 100 mln odsetek może wywindować kurs w okolice 5-6 zł ??? A co jeśli po otrzymaniu odszkodowania pójdzie info o próbkach ze są znakomite to kurs może sięgnąć 20-30 zł i dlatego teraz wszystko skupują przy totalnym blokowaniu kursu To wszystko jest zbyt czytelne a ludzie tracą wiarę i to jest grane a nie żaden Rysiek Kluczem do mega wzrostów jest ODSZKODOWANIE
A jak wygląda manipulacja, członkami sekty, to można przeczytać powyżej w co nie których odpowiedziach. Wszyscy w koło są uwikłani i podpłaceni w spisek przeciwko niedoszłym milionerom i próbują odebrać im drogocenne akcje których nie ma na rynku:)) Pamiętajcie nigdy nie jest za późno zapisać się do poradni. Do poradni bez klamek...
Grenlandia w punkt im więcej kolorowe ptaki piszą tym bardziej upewniają mnie że tutaj tylko czas ma znaczenie i trzeba czekać,ktoś umiejętnie blokuje kurs ,kiedyś bujaliśmy się w okolicach 1,70 teraz 1,90 myślę że przełom roku bliżej stycznia będziemy się bujać między 2 a 2,10 a jak będzie wyrok to polecimy dużo wyżej więc maruderzy sprzedajcie jak nie macie czasu bądź brakuje kasy na święta a ja nadal noga na nogę i czekam ale za niedługo w cieplejszym klimacie bo tutaj wieje coraz bardziej chłodem
chora spółka, to zaniżanie to zwykła manipulacja jakiejś grupy interesariuszy moim zdaniem niezgodna z prawem, ale nie takie rzeczy widziało GPW niech już wyemitują faktycznie te akcje jak najszybciej które maja im dać przejecie projektów za akcje
PS faktycznie ta inwestycja to w strata czasu i mozna bylo wiele lat zarabiac gdzies indziej, a podpiac sie pod wzrosty gdy wszystko sie zepnie do kupy i przestana blokować
tylko to właśnie jak reszta GPW, taki to banan, syf i granie znaczonymi kartami przeciwko inwestorom do zaorania