Kocham takie akcje :D Jakieś nic nieznaczące info o awarii w kilku mieszkaniach, do tego całe zdarzenie było ponad rok temu i już dawno załatwione, a kurs leci jakby wyniki nie były rewelacyjne tylko jakieś dramatyczne :D Dobrałem za 7,81 a wcześniej za 8,05 (bo nie wierzyłem, że jeszcze spadnie), Najlepiej wydane pieniądze na giełdzie w ostatnich miesiącach. Dobrac w tej cenie po takich wynikach
Chyba żartujesz :) A co to jest t tys akcji? To jest mniej niż 40 tyś złotych, jakieś 8 tys euro :D Ja wiem, że dla niektórych to może być sporo pieniędzy, ale serio, jest w Polsce sporo średnio zamożnych inwestorów indywidualnych, którzy mają pakiety 10 razy większe.
Gra algorytmiczna w dół na kilka komputerów. Dawno już tu tego nie było. Tu to klasyczne. Wszyscy spodziewają się wzrostu po dobrych wynikach a tu jazda głęboko pod wodę. Włączają się SL itd. Ktoś na tym zarobi. Taka jest moja opinia.
Teraz już wiemy jak pięknie buduje wartość dla akcjonariuszy program menedżerski, wynagradzania zarządu półdarmowymi akcjami. Walą panowie w rynek bez względu na skutki. Fundusze na to patrzą i też mają w tyle. To jednak kpina z teorii SVA. Program ten jest bez sensu.
Raczej nie. Szambo wybija na krótko i po sprawie. Tutaj szambo rodzinne wywala kolejne setki tysięcy akcji w celu zakupu nowych tanich emisji. Gdyby liczyli na sutą dywidendę to by nie sprzedawali. Czekam na kolejne espi ile tego szamba nadrukują po 1 zł. lub taniej.
To wygląda jak jakas zaplanowana akcja zbicia kursu przez prezesa i zarząd ,w dniu publikacji bdb raportu chcą chyba obrzydzić spółkę przyszłym kupującym ,a program motywacyjny powinni dostawać w pieniądzach ,żeby nie manipulowali kursem ,ale widocznie większościowi udziałowcy mają to gdzieś ,że taki program przegłosowują