Jakieś 3-4 mld PLN market capu licząc na spokojnie do końca 2028 roku, czyli blisko 100 pln na akcje w max hypie. Brzmi niesamowicie, tak samo jak wartość którą posiadają w spółce do sprzedaży.
A o to i wygrany! Spodziewałem się że zaczniemy naganianie od 10 zł a tu już kolega wieszczy wzrost 50x w dwa lata.
Brawo. Mam nadzieję że uda się złapać wielu naiwnych! Kudos.
Jak to wyliczyłeś? Selvita kapitalizacja na dziś to 800mln. W szczycie było 1,5mld, jeśli po drodze nie było jakiejś emisji, nie chce mi się sprawdzać. Pamiętaj, że po uchwalonej emisji będzie tu niedługo ponad 40 mln akcji. Ale jeśli rzeczywiście będą w stanie dokonać przełomu na rynku przeszczepów (albo jeśli ktoś duży uwierzy że tak będzie), kapitalizacja rzędu 1,5-2,5 mld nie będzie nikogo dziwić.
Bankier podaje, że w 2024 ilość pracowników w Nano to ok. 8, niestety nie znalazłem danych na teraz. Ale jeśli zmierzają do kapitalizacji 3-4 mld PLN, to kapitalizacja na 1-ego pracownika kilkaset mln PLN. Oczywiście to takie z przymrużeniem oka uproszczenie, bo w uproszczeniu, to chodzi o zarządzanie innymi firmami w ramach grupy, a nie ich przejęcie.
Ale tak na serio: mam wrażenie, że jest to ściema Zarządu. Aktualnie Nano poszukuje inwestorów do dokapitalizowania, stąd zapewne taka podpucha aby ich złapać na marzenia. Czas pokaże, ale tak mi to wygląda.
A co ty za infa oczekujesz ? Przeciez akcje juz rozdane , jeden podmiot kupił ponad milon. Myslisz ze jak napisza ze to Pozytywny albo ja to cos sie zmieni ?