• Chyba nikt nie zauważył Autor: ~Organ [91.230.116.*]
    Ani rynek ani nikt nie zauważył albo nie policzył co oznaczałoby zwiększenie marży brutto o 10 punktów procentowych w związku z otwarciem własnej produkcji jak szacuje zarząd w dzisiejszej konferencji wynikowej.

Przecież to jakiś absolutny gamechanger
  • Re: Chyba nikt nie zauważył Autor: ~Wojtek [188.33.44.*]
    Ogólnie też to zauważyłem i zakładam 3 opcje:

1. Albo zarząd walnął literówkę i chodzi o 1 punkt procentowy
    2. Rynek jeszcze nie przeliczył co to może oznaczać dla ewentualnego zysku netto
    3. Rynek zakłada, że to pic na wodę fotomontaż i nic nie wyjdzie z własnej produkcji.
  • Re: Chyba nikt nie zauważył Autor: ~Wojtek [188.33.44.*]
    Szkoda, że nikt nie pociągnął tego tematu na konferencji.
  • Re: Chyba nikt nie zauważył Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    tak jak powiedziałem kluczowy będzie rok 2027 a może nawet 2028 czas niestety szybko leci
    a o start produkcji jestem spokojny przecież to jest spółka z dotychczasowym dostawcą a kadra ma duże doświadczenie w produkcji
    Prezes Rafał Piielecha - kto to jest ?
    udziałowiec Roman Płonka -kto to jest ?

• Re: Chyba nikt nie zauważył Autor: ~Genewa [188.33.20.*]
    To by było zbyt piękne. Przecież to jest 3 krotny wzrost zysku od lipca 2026 teoretycznie.

Coś się chyba walnęli w komunikacji. Zbyt piękne żeby było prawdziwe.
  • Re: Chyba nikt nie zauważył Autor: ~Spokojnyoswoje [176.106.34.*]
    No Panowie, radzę w te 10 % uwierzyć i czym prędzej nabywać akcje, bo na razie mamy jak widzicie bardzo tanio. Ja osobiście widzę w tej spółce całą przyszłość i sowitą emeryturę. Od przyszłego roku też zapowiadają się znowu dywidendy więc pozdrawiam tych co przetrwali ten kryzys i razem wbijemy na dużo wyższe poziomy. Oczywiście nie naganiam na zakupy, niech każdy sam decydyje. Ja już znalazłem inwestycje na najbliższe lata :)
[x]
SFD -1,85% 2,65 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.