Grupa Energa odnotowała 0,74 zł zysku netto na jedną akcję (zwykły i rozwodniony) za rok 2024. Całkowity zysk netto przypadający na akcjonariuszy jednostki dominującej wyniósł 305 mln zł. Spółka poinformowała również, że zarząd zarekomendował przeznaczenie całego zysku za 2024 rok na kapitał zapasowy, co oznacza brak wypłaty dywidendy.
Ty chyba nie zrozumiałeś pytania? Ile energa pobrała dywidendy że spółek zależnych a nie ile dała !!! 462miliony zł to 1,11 zł na akcje a dostałeś z tego 0zł
Pepe z tobą jest gorzej niż myslałem -budzisz sie o 2-3 nocy i majaczysz o niewyplaceniu dywidendy Jesli przy tym zalany jestes potem / twój boy uciekł ? / to szybko do lekarza
hipokryzja pepciowatych nie zna granic,pepe "grzeje" temat dywidendy,ale w zadnym z 4 pozwów dywidendowych go nie ma,milczeniem pomija,ze to jego ulubieńcy dywidendy na Enerdze przestali wypłacać od 16',zadłużyli Energę w Orlenie do granic utraty płynności, w styczniu 20',ówczesny zarząd Energi,na czele z nowonamaszczonym prezesem Golińskim(brat posłanki pis) klepnął 7 zł jako cena godziwa za Energę,następnie 29.X.20',podpisał porozumienie holgingowe podporządkowujące Energę woli Orlenu,tych haniebnych działań pepcio już nie pamięta,ale najmocniej ze wszystkich wyje jak mu teraz jest żle,jak jest poszkodowany itd.
Tutaj darek ma racje Pepe jak sam mowiles kupowales akcje jak juz wyplacanie dywidendy zostalo zaprzestane, wiec de facto nie masz prawa narzekac ze dywidendy nie ma skoro jak kupowales to tez jej nie bylo, a jak to mowia widzialy galy co braly, mozesz co najwyzej mowic z nadzieje ze fajnie by bylo jak by zaczeli wyplacac, co innego sytuacja Nas trzymajacych od IPO lub tych co kupili jeszcze jak dywidenda byla wyplacana, bo mysmy decydowali sie na stabilna spolke ktora wyplacala dywidende i dla wielu z nas kurs moze byc i 15pln jesli beda nam co roku wyplacac sowita dywidende
Szacun ze we wszystko wierzycie co wam napiszą. A jak napisze że mam 20 mln akcji to tez uwieżycie? Dlatego też tak dalej wierzycie w fafika i stasaqka bo jesteście naiwni A jak Ci ktos napisze że mam jakoś część akcji kupiłem po namowie darka że jak wrócą uśmiechnięci to standardy zarządzania i dywidenda wróci. To wtedy mogę krytykwać? Więc kupiłem po zapowiedziach darka że dywidendą wróci. Niestety od dwóch lat się nie dzieje nic więc jestem wkurzony na darka bo obiecał.
Dnia 2025-11-23 o godz. 12:43 ~Pepe napisał(a): > Szacun ze we wszystko wierzycie co wam napiszą. A jak napisze że mam 20 mln akcji to tez uwieżycie? Dlatego też tak dalej wierzycie w fafika i stasaqka bo jesteście naiwni > A jak Ci ktos napisze że mam jakoś część akcji kupiłem po namowie darka że jak wrócą uśmiechnięci to standardy zarządzania i dywidenda wróci. To wtedy mogę krytykwać? Więc kupiłem po zapowiedziach darka że dywidendą wróci. Niestety od dwóch lat się nie dzieje nic więc jestem wkurzony na darka bo obiecał.
Pepe ,Ja zapytałem się na forum przy cenie coś koło 7zł czy warto córce powiedzieć ,czy warto kupić Energę ,ktoś odpisał czy chcesz stracić córkę i Jej nie powiedziałem . Wielu pewnie zarobiło dzięki Torowi i Darkowi
Dnia 2025-11-23 o godz. 07:48 ~tor napisał(a): > Pepe z tobą jest gorzej niż myslałem -budzisz sie o 2-3 nocy i majaczysz o niewyplaceniu dywidendy Jesli przy tym zalany jestes potem / twój boy uciekł ? / to szybko do lekarza
(...)Niestety od dwóch lat się nie dzieje nic więc jestem wkurzony na darka bo obiecał.(....) też jestem zawiedziony,że dywidendy za 24' nie było,GG robiła wszystko by była,niestety Orlen nie był zainteresowany,wydaje się,że teraz za 25' to zmieniło,więc trzeba czekać,25' jeszcze nie minał,może wtedy pepciu się "odkurzysz",skoro teraz jesteś na mnie wkurzony;-)
yoyo,odrobina optymizmu+rachunek prawdopodobieństwa to nie jest truda sprawa-spróbuj Co wiemy?wiemy,ze aktywa oze+OT z Orlenu do Energi przeniosą Czego nie wiemy?nie wiemy jak to zrobią,z nami na pokładzie Energi,czy bez nas? W opcji z nami na pokładzie,jest to czasochłonne wymaga wielu zgód korpowcyjnych zatwierdzanych na wza Orlen/Energa,teoretycznie możliwe,w praktyce-po co to komu? W opcji bez nas na pokładzie Energi,wariantów jest kilka 1.parytet wymiany,wtedy będziesz miał dywidende z Orlenu 2.Wykup,ale wykup za pieniądze Energi,wtedy bedziesz miał dywidendę z Energi,bo Orlen ją pobierze,by za dywidendę przysługującą Orlenowi nas wykupić,po co ma wydawać np.1mld zł z własnej kasy? 3.Nawet w opcji dokapitalizowania aktywami oze Energi dywidenda jest możliwa,bo orlenowskie fundusze nie klepna utraty przenoszonego majątku,ot tak,muszą mieć obiecaną dywidendę z Energi,by kasa na dywidendę z Orlenu się zgadzała Oczywiście możliwe też są inne opcje,zobaczymy,co tam planują?ale te trzy warianty wyżej sugerują dywidendę,więc,zachowaj spokój i odrobinę pozytywnego myślenia,powinno być dobrze
Dnia 2025-11-25 o godz. 12:55 ~darek napisał(a): > yoyo,odrobina optymizmu+rachunek prawdopodobieństwa to nie jest truda sprawa. Zawsze co roku masz 50% szans że dywidende wypłaca i drugie 50% szans że nie wypłacą. Tak więc co roku nowe nadzieję że wypłacą u optymistów (naiwnych) i 50% pesymistów lub realistów że nie wypłacą. A jak po 5-10 latach meczenia już wypłacą to optymistą darek napisze a nie mówiłem że warto było czkać tyle lat.
pepe,już mi się nawet nie chce wykazywać twojej hipokryzji,napisz moze raz coś konkretnie,wytkij błędy merytoryczne,albo chociaż napisz dlaczego jeszcze tutaj jesteś,skoro to tacy nieudacznicy i nie można liczyć na nic więcej,że nas znowu okradną,więc-dlaczego jeszcze nie sprzedałeś?
Supe.info bo nie musisz komentowaac każdego mojego wpisu. I radzę z tym zluzować bo nie doczekasz końca jak tak się bedziesz angażował w każdy mój post :) a wiedz że koniec już "blisko"
Super info bo nie musisz komentowaac każdego mojego wpisu. I radzę z tym zluzować bo nie doczekasz końca jak tak się bedziesz angażował w każdy mój post :) a wiedz że koniec już "blisko"
ja bym jednak zwrócił uwagę że jak na razie mamy aktywa energetyczne w Orlenie i oddzielną spółkę Energę z 91% udziałów Orlenu w Enerdze skoro orlen ma być holdingiem i jedną z gałęzi ma być energetyka to raczej nie mamy do czynienia z wydzielaniem aktywów do spółki zewnętrznej tylko raczej wchłonięcie tych 9% z zewnątrz i dopiero łączenie energetyki w całość wewnątrz grupy ale czas pokaże
Darku czy możesz sprawdzić kiedy ogłoszono wypłatę dywidendy na Orlenie za 2024 rok. Czy nie ł to czasami styczeń 2025. Może nie będziemy musieli do maja czekać.
6 zł ogłosili chyba podczas omawiania wyników za IV kw 24' czyli 27.II,25' gdy nam Fąfara mówil/wykonaliśmy wyrok/,ale o podtrzymaniu polityki dywidendowej Orlenu czyli 4,5 zł była już mowa podczas ogłaszania strategi w styczniu 25'
No właśnie, w takim razie info może być w każdym momencie nawet na gwiazdkę. Ja wszystkie akcje sprzedane po 19.xx odkupiłem z nawiązką i taniej. Trzymam tak jak obiecałem, nawet dłużej niż uczestnicy umowy GG. Nawet jeśli sprzedaję to małe ilości w celach sprawdzenia market makera i odkupuję po każdej cenie.
Pepciu dywidendy nie było gdyż nawet ja nie przypuszczałem, że GG z emerytem podsuną Fąfarze karteczkę z "wyrok wykonaliśmy". Teraz poszli po rozum do głowy może nawet trochę dzięki mojej forumowej działalności. Rozpoczęła się publikacja dobrych raportów więc kierunek jest jasny możesz zaprzestać działalności trola.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cagDG3tH9kU -dla przypomnienia ok 40 min,/wykonaliśmy wyrok/jakoś wtedy trwająca sesja nie przeszkadzała prezesowi by o Enerdze opowiadać,20.XI.25' już nic nie chciał powiedzieć,bo Energa to spólka giełdowa(ot tak ciekawostka)
Dnia 2025-11-25 o godz. 18:19 ~darek napisał(a): > https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cagDG3tH9kU > -dla przypomnienia ok 40 min,/wykonaliśmy wyrok/jakoś wtedy trwająca sesja nie przeszkadzała prezesowi by o Enerdze opowiadać,20.XI.25' już nic nie chciał powiedzieć,bo Energa to spólka giełdowa(ot tak ciekawostka)
Przecież Prezes powiedział bardzo dobrze . Ktoś zaczął sprzedawać i zwalił kurs ,sam kilka tysięcy dokupiłem po 12 zł . Teraz też po pytaniu Pana Jana zaraz ktoś sprzedawał . Szkoda ,ż Orlen nie sprzedał paru procent akcji , ale nie musiał .
Fąfara za wypowiedż/wykonaliśmy wyrok/ dostał zawiadomienie do KNF,może dlatego podczas omówienia wyników Orlenu za III kw był tak powściągliwy w komentowaniu sytuacji z Energą https://przeciwnaduzyciom.pl/czy-prezes-orlenu-dotrzyma-slowa-danego-akcjonariuszom-apelujemy-do-knf-i-gpw-o-wsparcie/
Kierujący obecnie jak i poprzednio to osoby powolane przez warszwake o mało istotnym znaczeniu- maja zarządzać firmą i wykonywac polecenia gory Oczywiscie muszą dobrze wyczuwać z ktorej strony wieje wiatr inaczej zlecą ze świecznika W sytuacji gdy wiatr wieje z roznych stron to dzialania GG jako najslabszego elementu wywolują dodatkowo nerwowe reakcje Co do wczorajszej sesji to mamy kolejne potwierdzenie ze miliony akcji trafily w twarde ręce a obecnie sprzedający to raczej drobnica Kierunek moze byc tylko jeden -wzrost ceny bo tylko tak duzy dokupi papier Tempo tego wzrostu zalezy od tego ile czasu jeszcze mają do roztrzygniecia sprawy Miejmy nadzieje ze duzy /duzi / wie więcej bo my tylko wyciagamy wnioski
- Jesteśmy w trakcie procesu ułożenia relacji między Orlenem a Energą w taki sposób, aby odpowiadało to ambicjom wszystkich stron uczestniczących w procesie - powiedział Ireneusz Fąfara.
Czytaj więcej na: https://www.trojmiasto.pl/biznes/Energa-poza-Grupa-Orlen-Rozmowy-trwaja-n210855.html
-akcja /Tusku musisz/robi robotę,czasu na decyzje-co dalej z Energą?coraz mniej
Dnia 2025-11-26 o godz. 08:02 ~darek napisał(a): > -akcja /Tusku musisz/robi robotę,czasu na decyzje-co dalej z Energą?coraz mniej
mniej-więcej od dwóch lat tak piszesz: ostatnie wakację z Energą, do końca roku 2023, do końca roku 2024, do mikołaja, do wielkanocy, do wyników kwartalnych musi, do wyników pólrocznych musi ..............
Dnia 2025-11-26 o godz. 10:40 ~tor napisał(a): > Darek od dwóch lat pisze i ma efekty -wzrost z 9,40 +80% =16,92 Pepe trollu jakieś pytania ?
Nie no jak to darek odpowiada za wzrosk nkursu to szacun - nie wiedziałem że to on za tym stoi. Będzie zawiadomienie za tem o możliwości manipulacja kursu na niego.
jak czytam pepe,to tylko utwierdzam się w przekonaniu,że jeszcze się taki nie urodził,zeby mu dogodzil,ma na Enerdze +200%,ale nadal narzeka jaki jest poszkodowany,chyba jedynie powrót populistów do władzy,zeszmacenie notowań znowu poprawi mu humor?
Dnia 2025-11-26 o godz. 11:05 ~darek napisał(a): > jak czytam pepe,to tylko utwierdzam się w przekonaniu,że jeszcze się taki nie urodził,zeby mu dogodzil,ma na Enerdze +200%,ale nadal narzeka jaki jest poszkodowany,chyba jedynie powrót populistów do władzy,zeszmacenie notowań znowu poprawi mu humor?
Dnia 2025-11-26 o godz. 10:40 ~tor napisał(a): > Darek od dwóch lat pisze i ma efekty -wzrost z 9,40 +80% =16,92 Pepe trollu jakieś pytania ?
To darek odpowiada za wzrost kursu i to dzięki jego pisaniu? To zapytaj czemu zatrzymał się na 17 zł i blokuje dalszy wzrost? Inna sprawa że swym pisaniem.naściągał tu wielu nieświadomych Leszczy którzy nakupili po kilkanascie-kilkadziesiat akcji i ciągle wywalają. Taki akcjonariat nie jest ani potrzebny. Czekam na odpowiedź czemu blokuje te 1
Dnia 2025-11-26 o godz. 11:51 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2025-11-26 o godz. 10:40 ~tor napisał(a): > > Darek od dwóch lat pisze i ma efekty -wzrost z 9,40 +80% =16,92 Pepe trollu jakieś pytania ? > > To darek odpowiada za wzrost kursu i to dzięki jego pisaniu? To zapytaj czemu zatrzymał się na 17 zł i blokuje dalszy wzrost? > Inna sprawa że swym pisaniem.naściągał tu wielu nieświadomych Leszczy którzy nakupili po kilkanascie-kilkadziesiat akcji i ciągle wywalają. Taki akcjonariat nie jest ani potrzebny. > Czekam na odpowiedź czemu blokuje te 1 >
Może za wzrost kursu nie odpowiada ,ale wielu mogło kupić tanie akcje Energa i dziś się z tego cieszą
Dnia 2025-11-26 o godz. 12:26 ~ptak1234 napisał(a): > ale wielu mogło kupić tanie akcje Energa i dziś się z tego cieszą
TAK, TAK wielu najpierw prszyszło tu na forum wysłuchało darka I.po jego namowach zainwestowało swoje poeniadze I taki to świadomy akcjonariat mamy teraz że ktoś ich namówił. A ja uważam że każde kłamstwo powtarzane stokroć staję się prawdą.wiec nie dziw się że.ludzie tu niektórzy mają wyprane mózgi słuchać zodziennie jego.propagandy jak to cudownie. A was to chyba namówiło na.akcjonariat obywatelki samo nasze słoneczko peru.
Dnia 2025-11-26 o godz. 13:11 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2025-11-26 o godz. 12:26 ~ptak1234 napisał(a): > > ale wielu mogło kupić tanie akcje Energa i dziś się z tego cieszą > > TAK, TAK wielu najpierw prszyszło tu na forum wysłuchało darka I.po jego namowach zainwestowało swoje poeniadze > I taki to świadomy akcjonariat mamy teraz że ktoś ich namówił. A ja uważam że każde kłamstwo powtarzane stokroć staję się prawdą.wiec nie dziw się że.ludzie tu niektórzy mają wyprane mózgi słuchać zodziennie jego.propagandy jak to cudownie. > A was to chyba namówiło na.akcjonariat obywatelki samo nasze słoneczko peru.
cyt. pisior niemyty . Mnie nikt nie namawiał ,ale czytając ,Darka ,Tora i Emeryta zacząłem kupować przy 7 złotych
Dnia 2025-11-26 o godz. 10:31 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2025-11-26 o godz. 08:02 ~darek napisał(a): > > -akcja /Tusku musisz/robi robotę,czasu na decyzje-co dalej z Energą?coraz mniej > > mniej-więcej od dwóch lat tak piszesz: ostatnie wakację z Energą, do końca roku 2023, do końca roku 2024, do mikołaja, do wielkanocy, do wyników kwartalnych musi, do wyników pólrocznych musi .............. >
Czyżby finał z Energą był tuż za rogiem?TCN wychodzi z ofertą do wszystkich pokrzywdzonych akcjonariuszy
Skontaktuj się z nami
Wszystkich, którzy chcieliby opublikować na portalu Przeciw Nadużyciom informacje na temat swojego pokrzywdzenia, zauważonego nadużycia, bylejakości i „dziadostwa” obecnego systemu, prosimy o kontakt z naszą redakcją.