• Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Logika [77.222.229.*]
    jak złodzieje obrabowali akcjonariuszy na tej spółce, włączając ją w grupę PKN...Pewna część inwestorów nie dała się okraść , a PKN dzięki temu nie zdjął z parkietu tej spółki, ponieważ nie skupił wymaganej ilości akcji z rynku. Dziś w podobny sposób chcą obrobić kilka innych SSP...
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-11-19 o godz. 11:49 ~Logika napisał(a):
    > jak złodzieje obrabowali akcjonariuszy na tej spółce, włączając ją w grupę PKN...Pewna część inwestorów nie dała się okraść , a PKN dzięki temu nie zdjął z parkietu tej spółki, ponieważ nie skupił wymaganej ilości akcji z rynku. Dziś w podobny sposób chcą obrobić kilka innych SSP...

Które SSP?
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~darek [83.28.207.*]
    Jutro w stolicy zostaną zaprezentowane skonsolidowane wyniki finansowe Grupy ORLEN za 3. kwartał 2025 r.
    Konferencja odbędzie się 20 listopada o g. 9.30 w siedzibie Orlenu (Warszawa, ul. Bielańska 12, Innowatorium).
    Jeśli ktoś nie może być osobiście, zachęcamy do udziału on-line:
    https://transmisje.orlen.pl/
    W imieniu tysiąca akcjonariuszy Energi zrzeszonych w naszym projekcie - udział w konferencji weźmie - Jan Trzciński, Prezes Fundacji "To co najważniejsze".
    https://www.facebo
    ok.com/przeciwnaduzyciom/?locale=pl_PL

-czy ktoś z porozumienia akcjonariuszy tworzonej przez "emeryta" też weżmie udział w jutrzejszej konferencji wynikowej Orlenu?
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Finansista [77.54.164.*]
    Ja sprzedałem tylko kilka tysięcy akcji powyżej 19 zł by przetestować rynek i wczoraj je odkupiłem taniej. Dzisiaj już na nich jestem ponownie na plusie. Zarabiają głównie akcje odkupione poniżej 17 zł. Już niedługo akcje, które odkupiłem wczoraj po 17.5 będą zarabiać. Teraz Orlen i Esaliens czekają na wyniki skupu akcji z rynku, wczorajszego zebrania stop losów i dzisiejszych spóźnialskich sprzedających. W zależności od tego opublikują jutro wyniki + info pozytywne, neutralne bądź negatywne dotyczące dalszych losów Energi. Fąfara ma trzy wersje przygotowane.
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    to ciekawe kto Mi sprzedał po 14zł i 15 zł ?
    Pepciu Ci sprzedał czworonogu poniżej 16. Nikt inny takich g.... nie robi.
    finansista,ale to nikogo nie interesuje,zarobiłeś na chipsy,ok,ty nawet nie wiesz,ze tym wpisem tylko potwierdzasz jak mało masz akcji,bo nikt poważny kto ma setki tysięcy sztuk Energi nie zawraca sobie głowy zakręceniem kółka dla 100-200 zł zysku-poniał?nikt,tylko groszołapy to robią,najczęściej kończy się to wyleszczeniem
    Dariuszku jeśli takie wnioski wyciągasz z moich wpisów to czy ten sam model wybiórczy myślenia stosujesz do analiz Energa? Mam nadzieję, że nie.
    W którym miejscu napisałem, że zrobiłem to dla zarobku i wszystkimi akcjami? To, że przy okazji zarobiłem na chipsy nie zmienia mojej głównej strategii.
    Dzisiaj z bm banku otrzymałem dokumenty potwierdzenia transakcji chociaż o nie nie prosiłem. Biuro Maklerskie pod płaszczykiem troski o klienta w ten sposób zdobywa informację poufną.
    Jakiej treści komentarza Fąfary do wyników i losów Energa możemy spodziewać się jutro proszę o propozycje:
    a) nie zebrano wystarczającej ilości akcji z rynku
    b) zebrano wystarczającą ilości akcji z rynku
    ad a) zadanie wykonane. Kurs powyżej IPO. Zaraz po infie tąpnięcie kursu o -5%.
    ad b) Energa będzie najważniejszym filarem w grupie Orlen +10% po infie i wynikach.
    Proszę o kolejne propozycje.
    to bez znaczenia,Esaliens nie jest tutaj w ciemno,jeżeli przyjmiesz takie założenie,wszystko stanie się jaśniejsze,a ewentualne kwoty wyliczalne
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Tt [31.183.176.*]
    C) nie będzie żadnego infa
    uważasz,że da się jutro uniknąć pytań o Energę,poważnie?
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    pytan moze sie nie da uniknac, ale odpowiedzi to juz tak ;-)
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Tt [37.248.161.*]
    Analizujemy analizę do analizy, ale potrzebujemy jeszcze przeanalizować kilka analiz
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Dnia 2025-11-19 o godz. 17:05 ~Tt napisał(a):
    > Analizujemy analizę do analizy, ale potrzebujemy jeszcze przeanalizować kilka analiz

A oprócz analiz i audytów, - usłyszymy iż to dzięki Orlenowi możemy się wspólnie radować.

• Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~tor [91.94.97.*]
    Do tej pory tylko 1,5 roku temu podali dobrą informacje o szybkim rozwiazaniu sprawy drobnych Czy to z powodu braku wiedzy o Hunach czy innej przyczyny na entuzjazmie zwiazanym z informacja kurs wzzleciał do 12 zł a potem było 'wykonalismy postanowienie sądu "Potem tylko złe informacje albo cisza i duze obroty Obecnie obroty tez nie małe Jesli w całej tej grze najwazniejsze są akcje to nie widze przyczyny zeby jutro cos dobrego oglosili Wygląda ze jeszcze przeciagną w czsie bo moze wzrostem -spadkiem ceny jeszcze z 1ml papieru wyleszczą Oczywiscie jutro poznamy odp albo i nie
    pierwszy z brzegu art.
    Członek zarządu Orlenu nie chciał odnieść się do pytania na temat potencjalnego wydzielenia Energi z Orlenu.
    "Nie odpowiem wprost, bo jest to przedmiot naszych wewnętrznych analiz, natomiast bardzo mocno pracujemy i efekty tych prac zostaną zakomunikowane w bardzo szybkim czasie. Robimy wszystko, żeby uporządkować segment energetyki, który będzie punktem wyjścia do uporządkowania całej grupy Orlen" - powiedział Sławomir Staszak. (PAP Biznes)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Orlen-chce-uporzadkowac-segment-energetyki-czlonek-zarzadu-9035886.html

-więc jezeli nawet,nie bedzie to jutro,to za tydzień,albo miesiąc,co to zmienia,gdy tkwimy w tym bagnie od lat?-nic,ale kiedyś powiedzieć muszą,co dalej z Energą?
    skoro ta,to rozumiem,że akcje sprzedałeś,bo jeżeli faktycznie nic nie powiedzą to kolejne ubicie kursu jutro pewne,a jezeli nie sprzedałeś,to jednak na coś liczysz,trzymając akcje,więc,na co?
    Muszą coś powiedzieć, czy nie muszą?
    lub
    Muszą nam na niewygodne pytania odpowiedzieć, czy nie muszą.

Oto jest pytanie.

Zielony kciuk muszą, czerwony kciuk nie muszą.
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Tt [37.248.161.*]
    Ja nie zamierzam sprzedawać do rozwiązania, ale czy liczę, że jutro się jakichś konkretów dowiem ? Nie . Już nie. Każdy ma jakieś granice cierpliwości. Nie patrzę już na daty. Mam ich wszystkich w .... głębokim poważaniu
    Tak się zastanawiam, czy Staszak i Fąfara kupili akcje Energa S.A.?
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~Staszak [31.22.201.*]
    Kupno akcji Energa zarząd Orlenu zaplanował na przyszły tydzień. Wiadomość będzie podana w oficjalnym komunikacie. Proszę o cierpliwość.
    Sławomir to Ty, dzięki za info.

TO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO?
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~SławomirStaszak [31.22.146.*]
    Szanowni Państwo, Drodzy akcjonariusze i interesariusze spółki Energa SA, od momentu objęcia przeze mnie zaszczytnej funkcji Prezesa Zarządu wiele się wydarzyło. W ciągu najbliższych dni wszyscy będziemy mogli cieszyć się owocami naszych wspólnych działań, co bez wątpienia przełoży się na dynamiczny wzrost notowań giełdowych nowego, kluczowego filaru spółki Orlen - Nowej Energi. Szczególne podziękowania kieruję do Pana Jana Trzcińskiego oraz Grupy Gdańskiej, bez których nasz sukces nie byłby możliwy.
  • Re: Dokładnie mija 5 lat ... Autor: ~tor [91.94.97.*]
    Wieloletnie cisnienie psychiczne wywierane na nasz mozg musi powodowac zwarcia i z tym zwiazane rózne halucynacje Taki Pepe wobec duzego natezenia informacji ze swego barłogu tez sie pogubił i zaczął majaczyć A dawniej czesto bełkot traktowany był jak przedpokoj swiętości no chyba ze po drodze stał inkwizytor Na nasze szczescie my do raju /ekonomicznego/ mozemy trafic na plecach duzego-on akcje skupujeje i brał sporo nawet powyzej 19 zł
    Warto się szanować i walczyc o swoje,brawo swiadomi akcjonariusze Brand 24,mam nadzieję,że i u nas finał będzie podobny,chociaż nasz "przeciwnik" to waga super ciężka i jest znacznie trudniej

https://www.sii.org.pl/18613/analizy/newsroom/sukces-porozumienia-akcjonariuszy-brand-24-prowly-gotowe-zaplacic-wyzsza-cene.html
[x]
ENERGA 0,32% 18,84 2026-04-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.