Kwartał temu spadło po wynikach z około 220 na 200; także obecne ruchy to zadna nowosc czy zaskoczenie. Obejrzyj wyniki i na tej podstawie albo skorzystasz z promosci albo i nie. Co do samej spółki - czekamy na info o dywidendzie - pewnie w granicach 10PLN; kolejny kwartał znów będzie rekordowy, prospekt złożony, myslę ze obie spółki pójda do góry, robotyczny synektik na fali zamówień KPO i nie obciążony nakładami na Syn2, zaś Syn2 na fali nadziei na finalizowanie kardioznacznika - po podziale spodziewam się kolejnych informacji na temat kardio (ale nie wykluczone ze beda juz wczesniej aby zainteresowac tłum nowa spółką - a to pociągnie także kurs SNT).
Żeby w większości "ślepe"oczy myślały i wierzyły że ,to co widzą to dystrybucja i,że jak nie rośnie po takich wynikach to będzie spadać ,bo tak podpowiada im rozum...dlatego ci co używają tylko tego co podpowiada im rozum i emocje zazwyczaj tracą lub nie wykorzystują okazji,w przeciwieństwie do tych którzy oprócz rozumu potrafią "wyłączyć" emocje i kierują się jeszcze tzw "nosem" przy podejmowaniu decyzji i to ta zdecydowana mniejszość na giełdzie zarabia ,czego doskonałym przykładem jest właśnie Synektik.
Wczoraj byla kumulacja negatywnych sentymentow na wszystkich gieldach, w US bardzo pospadaly akcje spolek zwiazanych z AI, napedza to tez pewnie przecena bitcoina. Uwazam ze wczoraj sprzedalo duzo osob, ktore liczyly na duze wzrosty po wynikach ale sie przeliczyly. Dzis kurs slamazarnie, ale sie trzyma, pomimo dolka z rana. Uwazam ze do konca miesiaca bedzie nowe ATH.
Ja wczoraj podkupilem, fakt faktem ze symbolicznie, ale juz po prostu nie mam kapitalu na inwestycje, dodam tylko ze Synektik to obecnie jedyna spolka ktora posiadam. I wiem ze kazdy poradnik inwestora powie o dywersyfikacji, ale szczerze mowiac to jedyna obecnie spolka co do ktorej mam przekonanie. Podane wyniki utwierdzaja mnie w tym przekonaniu.