• Zrzucenie balastu (AT) Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Jeśli kogos to interesuje to cena spadła wlaśnie do linii wspparcia która na przestrzeni wielu ostatnich miesięcy już kila razy ratowała kurs i była powodem odbicia w górę i tak powinno być tym razem. Po slabszych wynikachkwartalnych nerwowi inwestorzy wyrzucali akcje Huba ale to nawet dobrze bo zrzucono z nimi balast. Ja dokupywałem akcje ale po ok 0,2750zł a można było taniej. Teraz powinno być silne odbicie w górę i na to liczę. Miałem już swoich analiz tech nie wrzucać ale to ostatnia bo sytuacja się zaogniła a krew polała. Kto sprzedawał ten trąba (IMHO). Wiem doskonale że pan Maliniak rzuci się teraz z furią ale przywykłem choć przyznam, że gdyby kurs spadł poniżej tej zielonej linii to prawdopodobieństwo jego czarnych wizji wzrośnie. Polecam wykres: https://ibb.co/0pLMYqwt
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~quest [87.101.44.*]
    Dziękuję ci za twoje analizy. Są bardzo wartościowe. Jeśli to nie problem to publikuj nadal
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Luigi [37.31.46.*]
    maliniak wtopił tutaj niezła kasę 4 lata temu. Do dziś żale wylewa, trzeba się nim nie przejmować. Jakiś czas temu uparcie twierdzil że będzie 19gr dziś robi z siebie z Boga bo spadło -10% ( szkoda że jest nadal dużo wyżej niż te 19). No cóż taka choroba psychiczna tego pana, trzeba się przyzwyczaić do tego wtopiciela, bo będzie tu siedzieć jeszcze długie lata nie mając 'nigdy akcji' xDD
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Luj [31.0.83.*]
    Jeżeli drobni tzw balast sprzedają to w takim razie kto ma spowodować solidne odbicie .Tutaj nie zainwestuje żaden poważny inwestor ,ani fundusz .
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Adam [89.64.67.*]
    Żaden poważny inwestor nie siedzi na forum 24 na dobę. Tak że już to jasno pokazuje, ile jesteście warci i co wami kieruje, a więc skoro nie jesteście inwestorami to jesteście tylko, a może dla was aż naganiaczami, ale oczywiście praca to praca i jakoś na życie zarabiać trzeba. Do dzieła trolle póki dzień jeszcze młody.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Skąd wiesz czy poważni (niekoniecznie ci najwięksi) inwestorzy nie zainwsetują w taką spółkę jak Hub? Wszystko jest możliwe. Tu zainwestowanie 500tys zł może bardzo poważnie zmienić sytuację.
    On nie wie i może napisać tylko to, na co mu pozwolą albo co będą kazali napisać. Z tego co napisał to cały ff warty powiedzmy 45 mln jest w rękach niepoważnych i małych inwestorów lub żeby użyć ich ubogiego słownictwa w rękach wisielców i oczywiście jeszcze do tego jest tu największy wisielec pan Bogusz, mając ponad 60 mln akcji jest najbardziej niepoważny. Gratuluję
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Luj [31.0.83.*]
    Wiem że w akcjonariacie jest tylko.Bogusz i powiazany z nimi cypryjski fundusz więc nie pitol nam o pważnych inwestorach . Nikt z zewnątrz złamanego grosza w Hubrawego nie wsadzi.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Klakier [188.33.40.*]
    Ciekawe czy w ESPi podadzą o oddaniu do użytku nowej hali na wiosnę
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Luigi [37.31.46.*]
    Przecież oni od kiedy dostali zarzuty nie piszą żadnych espi, poza tymi które muszą
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Bulbozaur [31.0.88.*]
    Nadal uważacie że wszystko jest ok????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.101.44.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Zamiast płakać i lamentować warto pomyśleć nad zakupem bardzo przecenionych akcji. Jedna z giełdowych zasad to "kupuj gdy leje się krew". Nic w fundamentach spółki się nie zmieniło i ma bardzo dobre wyniki - jedne z lepszych z rynku NC. W najbliższych 2-3 dniach powinniśmy osiągnąć poziom ok 0,2850zł a może i 0,29zł. Przy takiej panice odbicie musi być bardzo wysokie.
    Jeśli jednak pan Maliniak ma rację i zwali się poniżej 26gr (na zakmnięciu) to będzie niedobrze. Wykres: https://ibb.co/Cs3qRJSN
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.165.242.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie warto, ale może zachwiać swoje złote myśli i poświęcić czas na forum i akcje firmy gdzie warto. Takie to proste
    Panowie, czemu mają służyć takie wpisy, powinniśmy osiągnąć taki czy taki poziom? Na to nie ma żadnych szans bez informacji ze spółki. Pod co i kto ma kupować i ciągnąć kurs do góry, skoro można kupować taniej i niżej. Pozdrawiam
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-11-20 o godz. 09:01 ~Adam napisał(a):
    > ... skoro można kupować taniej i niżej.

Ano właśnie. Ja w tej chwili już nie dokupuję na obecnych poziomach.
    Czekam na maliniakowe 20 gr/akcję. Mam już fundusze przygotowane jakby co...
    Chociaż przyznam, że raczej maliniak jest "za krótki", żeby zrobić z ekipą te 20 gr.
    W każdym razie warto być gotowym w razie gdyby jednak :-)

Właśnie, większość akcje ma może ktoś robi optymalizację, a może ktoś wyrysuje nam zjazd niżej i nic na to żadne forum nie poradzi. Dobrze, że są tu ludzie piszący merytorycznie o możliwych pozytywnych scenariuszach, ale już chyba zauważyliście, że są tu ludzie, którzy mają miliony akcji, a niektórzy są powiązani ze spółką, i to oni zrobią co będą chcieli, a ludzie pracujący dla nich im w tym pomagają, a najbardziej pomaga sam zarząd odcinając się od akcjonariuszy mniejszościowych.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~quest [185.241.254.*]
    ale ja se jaja robie Rcicho tym moim wpisem . Mam ogromny pakiet akcji i ciagle kupuje
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Georgie [109.243.130.*]
    Dnia 2025-11-20 o godz. 08:44 rcicho napisał(a):
    > Zamiast płakać i lamentować warto pomyśleć nad zakupem bardzo przecenionych akcji. Jedna z giełdowych zasad to "kupuj gdy leje się krew". Nic w fundamentach spółki się nie zmieniło i ma bardzo dobre wyniki - jedne z lepszych z rynku NC. W najbliższych 2-3 dniach powinniśmy osiągnąć poziom ok 0,2850zł a może i 0,29zł. Przy takiej panice odbicie musi być bardzo wysokie.
    > Jeśli jednak pan Maliniak ma rację i zwali się poniżej 26gr (na zakmnięciu) to będzie niedobrze. Wykres: https://ibb.co/Cs3qRJSN

Pan Maliniak i mu podobni wiedzą o co tu gra się toczy. Im głośniej krzyczą tym bliżej rozliczenia projektów przez IB jesteśmy.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-11-20 o godz. 00:31 ~Bulbozaur napisał(a):
    > Nadal uważacie że wszystko jest ok????

Zależy od perspektywy spojrzenia na inwestycje / spekulacje.
    Dla was faktycznie jest coraz gorzej. No bo jak tu zachęcić kogoś do sprzedaży akcji po tak śmiesznie niskich cenach ?
    Coraz chyba też trudniej obrzydzać spółkę potencjalnym kupcom.

A dla nas, którzy mają akcje i ewentualnie trochę dokupują, to jest wszystko dobrze, bo widzimy kolejne raporty spółki. Widzimy też w coraz szerszych kręgach kosmetyki dobrej jakości. Widzimy też potencjał InventionBio oraz coraz szerszą współpracę, np z Grupą Azoty w zakresie preparatu "Słomactive". Perspektywa lokacji nadwyżki finansów w spółce o tak stabilnych fundamentach i dynamicznym rozwoju - mówi sama za siebie.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Krzysiek [37.30.16.*]
    Coraz więcej naganiaczy, także nadchodzi pewnie
    koniec zaniżania kursu i koniec tej pięcioletniej epopeji.
  • Re: Zrzucenie balastu (AT) Autor: ~Georgie [109.243.130.*]
    Dnia 2025-11-20 o godz. 10:21 ~Krzysiek napisał(a):
    > Coraz więcej naganiaczy, także nadchodzi pewnie
    > koniec zaniżania kursu i koniec tej pięcioletniej epopeji.

Żeby był komplet, to mi tu jeszcze generała od wypróżnień brakuje.

[x]
HUBTECH -2,13% 0,23 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.