że łatwiej robić kółka i na nich zarabiać niż cokolwiek robić. Ben zadowolony bo dostaje od czasu do czasu kroplówkę z nowej emisji, a chłopcy zarabiają dwukrotnie na kręceniu kółek i biznes się kręci. Czy im będzie zależało na wysokich wycenach spółki i szybkim sprawdzam? Chyba nie....
Do tej grupy należy też ten poczytny portal, ponieważ nigdzie na żadnej spółce nie ma takiego kolorowego trollingu, pisze to licząc się z tym że znowu mnie zablokują. Ale ich to jeszcze rozumiem muszą z czegoś żyć, tylko niech nie mówią że dochody są z reklam bo to nieprawda
Gratulacje, że dopiero na to wpadłeś. Na chwile obecną mogą wyemitować łącznie 70 milionów nowych akcji zgodnie z ESPi - ogłoszenie walnego i klepnięciem tego na walnym w dniu dzisiejszym. Generalnie obowiązuje 75% ze średniej ceny oststnik 15 dni sesyjnych. Zrobił się tu automacik jednorękiego bandyty i za moment ci którzy nieszczęśliwie kiszą się po tym co zakupili po 0,8 4 lata temu wyjdą z zyskiem tyle co na lokacie w jakimś santander banku. Ja w zeszłym roku zostałem z kiszonką. W tym dołaczyłem bez sentymentu do tych co kółkowali. Nie wierzę w baśnie, że wyrok jest i ktoś mitycznie go ukrywa. Nie wierzę w mitycznych grubasów, wierzę w pragmatyzm spółdzielni która tu siedzi, bo ona jak widać też nie jest sentymentalna i nie sądzę, żeby znali się z australijskim zarządem. To akurat było do przewidzenia, bo spółka leci tym schematem od kilku lat, tylko coraz śmielej. Hej Ho
Widzisz to że tu kręcą lody i robią kółka byłem świadomy, ale to że Ben ma w dup... swoją spółkę i blokuje kurs tak aby rynek go nie wycenił pod te super projekty to dla mnie nowość, bo nawet na petrolu często tu cytowanym prezes grzał spółkę, więc o co chodzi tutaj, czy prezes nie wierzy we własną spółkę i projekty oraz odszkodowanie i gra tylko na czas aby jak najdłużej ten cyrk trwał ? A może tylko tak umie zarabiać? Na szczęście zbliża się sprawdzam, bo ciężko będzie ukrywać dłużej badania i że wyrok tyle trwa...
dobra kancelaria potrafi pewne rzeczy przypilnowac na swoim podworku....lcm mimo ze chlapia na konferencjach i rzucaja terminami jeszcze nigdy nie trafili .... zobaczymy jak bedzie tym razem....
Widzisz. Inaczej patrzyłbys na temat mając akcje w zasadzie za free, korzystając z opcji i dodruków. Z pewnością fajnie byłoby mieć. Inwestora przez duże I i to byłby game changer - no ale go nie ma. Dywidenda z wygranej rzędu 0,6 -0,8 zl to ogromna suma dla głównych zainteresowanych podmiotow. W obrocie jest mało akcji i wpartywanie się w kurs nie ma zasadności. Rób kółka dbaj o średnią, nie miej sentymentów.
wiesz widzac codziennie z jaka latwoscia mozna te akcje kuoic/odkupic sorki ale nie wierzę w oficjalnie podaeana wysokosc ff.... to niemozliwe zeby byly takie obroty i ruchy na kursie