i skupuje od panikarzy bo druga teoria że to ktoś zbiera a short broni swoich pozycji jakos do mnie nie przemawia, tak czy inaczej akcjonariat nie jest świadomy co sie dzieje, ja do konca też ale ani mysle sprzedawać.
Z moich źródeł wynika, że kupują małe fundy. Kupują "delikatnie", aby nie podbijać kursu. Tego nawet nie widać u M-stara. Short musi zawsze bronić kursu i w miarę możliwości zbierać z rynku. Ale tego zbierania nie widać - brak zejścia w pozycjach krótkich w KNF. Tam nie ma zmian od 13.11.25.
Trochę nienaturalne dla CCC od ponad miesiąca tu jest na odwrót. Wszędzie zielono a tylko CCC czerwone. Ciekawe czy jutro popchną dalej. Przydało by sie do końca tygodnia wrócić na 15x
Bo to właśnie longerzy kupując zmuszą shorta do wyjścia, uważam tak dlatego że longerzy nie potrzebują zbierać co się tylko napatoczy a shorty już tak, gdyby to był odkup to 14tys akcji nie można by było pogardzić, teraz zależy jak mocno są longerzy, dużo nie potrzeba aby niektóre fundusze shortujace zaczęły zwijać swój biznes z CCC i wtedy staną się dawcami kapitału dla kongresów, prosta gra. Longi zapewnie zwietrzyły okazję i oby nie odpuścili, to są duże kapitały.
Z rana i gdzieś do 14.15 brały małe fundy. A potem short "postawił drabinę", aby kupić umówiony pakiet od WMC SA. Było to mniej więcej tyle samo (co jak pisałem wcześniej Morgany Im w piątek podebrały - 18 tyś z kawałkiem. Musieli uzupełnić swój pakiet obronny). Ale nie udało się wszystko sprzedaż po umówionej cenie (zostało kilkadziesiąt szt.), bo polscy kolarze też się "wysypali" - z skorzystali z okazji. Rzecz normalna na buCCCikach.