• Sami się wyrolowaliśmy i.... Autor: ~zorro2 [46.112.240.*]
    problem polega na tym , że żyliśmy nadziejami szybszego wzrostu zysku i wyższych wycen e-commers.
    Kurs Allegro 35 PLn sprzedawanego po 42 PLN czy Answeara 28 PLN sprzedawanego po 25 PLN jest teraz sensowny do wejścia.
    A my ( ja mam tylko Answeara , Allegro spekuluję) jesteśmy już tak wymęczeni , że rozmyślamy o wyjściu w momencie kiedy spółka złapała równowagę po przejęciu PRM. Wyjść to trzeba było 2 lata temu. Kto kupi teraz jako nowy papier w portfelu zarobi w następnych 3 latach po 25% rocznie >>> za rok będą po 36 PLN za 2 lata po 45 PLN itd. Te 25% rocznie nie da w pełni satysfakcji skoro trzymało się za darmoszkę 3 lata bez dywidendy. PRM krótkoterminowo to był dramat ,ale patrząc na wzrosty sprzedaży to ruch super . Powiem tak>> kurs jest obecnie superbezpieczny. Stracić przy 28 PLN będzie bardzo trudno>> zarobić łatwo. Wynik za 3 q zero + , za 3 kwartały 6-8 mln netto nie wiem czy wyrwie nas z kolein marazmu. Ale sprzedaż za 4 kwartał na poziomie 600 mln to już 100% tak.
  • Re: Sami się wyrolowaliśmy i.... Autor: ~helpi [46.112.80.*]
    Może i tak. Jednak czy większość wyniosła z tego naukę dla siebie? Ja uważam, że taką wyniosłem. W jakim sensie?
    1.) Nigdy nie wchodzić w IPO (odczekać do 3 lat)
    2.) Twoje pieniądze są najważniejsze ! (zawsze przecież zdążysz je ... Źle wydać !
    To nie jest całość ... cd. ...

3.) Portfel inwestycyjny to nie Ściema (rozsądny podział środków - amortyzatory twoich finansów).

Pkt.3) to sztuka sama w sobie. Tutaj mamy Akcje, Forex i Złoto (metale szlachetne). To trochę jak z budowaniem domu. Za każdym kolejnym razem zrobiłbyś to jednak lepiej :)
  • Re: Sami się wyrolowaliśmy i.... Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    dosyć odważne deklaracje autora wątku (bezpieczne poziomy, nie da się stracić, spodziewany wzrost kursu akcji na przestrzeni lat)... zalecałbym nieco więcej ostrożności przy tego typu "wizjach".

Prawda jest taka, że jako ulica i tak za dużo nie wiemy. Możesz poznać dobrze sytuację fundamentalną spółki, która przedstawiać się może całkiem nienajgorzej, a i tak trafić na moment, kiedy jakiś fundusz podjął decyzję o wyjściu z inwestycji i będzie się skracał przez pół roku, jakieś szorty siedzą pod progiem 5% i dołują kurs, specjaliści branżowi (chiny, kwestie transportowe etc) wiedzą o jakichś okolicznościach na parę kroków naprzód etc. I wszystkie tego typu przewidywania jak w pierwszym poście o kant wiadomo czegoś można rozbić.

"jakiś fundusz podjął decyzję o wyjściu z inwestycji i będzie się skracał przez pół roku, jakieś szorty siedzą pod progiem 5% i dołują kurs" ...

I tak się właśnie dzieje. Jesteśmy od dłuższego czasu w trójkącie dziennym. Wracam do 26,30. Wykres miesięczny i tygodniowy - liniowy. Ten poziom zaistniał od debiutu. Wg mnie to nie sporty. Trwa kumulacja.
    Och ten google. SHORTY a nie Sporty
  • Re: Sami się wyrolowaliśmy i.... Autor: ~Krowa [77.73.16.*]
    A szmatex dalej swoje...
    Jak u innych z branży? Końcówka roku. Optymalizacja podatkowa? Czytaj: STRATA.
[x]
ANSWEAR 4,40% 27,30 2025-12-19 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.