Obgadywałem ostatnio możliwość złożenia zawiadomienia na prokuraturę o zatajanie danych finansowych.
Biorąc pod uwagę powtarzający się charakter problemu, brak komunikacji i rozwojową sytuację ze spółkami z portfolio ASI, to będę działał w tym kierunku z SII w 2026 roku.
Oczywiście znowu wysłałem skargi do GPW i KNF z całym kalendarium pominiętych raportów na kilka lat wstecz.
Niezależnie od tego, czy raporty będą, ale mam nadzieję, że komuś tam pupka ze złości pęknie jak dostanie wyższą karę. To jest giełda, a nie jakieś samodzierżawie gospodarza na prowincji.
Dnia 2025-11-15 o godz. 21:30 ~Bezlitosny napisał(a): > Obgadywałem ostatnio możliwość złożenia zawiadomienia na prokuraturę o zatajanie danych finansowych. > > Biorąc pod uwagę powtarzający się charakter problemu, brak komunikacji i rozwojową sytuację ze spółkami z portfolio ASI, to będę działał w tym kierunku z SII w 2026 roku. > > Oczywiście znowu wysłałem skargi do GPW i KNF z całym kalendarium pominiętych raportów na kilka lat wstecz. > > Niezależnie od tego, czy raporty będą, ale mam nadzieję, że komuś tam pupka ze złości pęknie jak dostanie wyższą karę. > To jest giełda, a nie jakieś samodzierżawie gospodarza na prowincji.
Brawo, jakbyś potrzebował jakiś upoważnień do reprezentowania indywidualnych to pisz tutaj, można utworzyć też grupę na dsc, bo w połączeniu ze wsparciem SII można o dziwo sporo zwojować, była taka akcja na 4mass i kilka decyzji zarządu udało się powstrzymać. To co odstawia zarząd Erato to buractwo i januszex w czystej postaci, zachowują się i reagują jakby to była druga połowa lat 90, gonić to towarzystwo należy.
Z akcjami nic. Przepadną. Ale wtedy moim zdaniem byłoby łatwiej wytoczyć sprawę cywilną przeciwko tym oszustom. Wystarczyloby zebrać się w kilkanascie osób i koszt obsługi prawnej wtedy będzie nieduży.
Dnia 2025-11-23 o godz. 14:24 ~tomek napisał(a): > Z akcjami nic. Przepadną. Ale wtedy moim zdaniem byłoby łatwiej wytoczyć sprawę cywilną przeciwko tym oszustom. Wystarczyloby zebrać się w kilkanascie osób i koszt obsługi prawnej wtedy będzie nieduży.
Wcześniej konsultacja a może i wsparcie w działaniach od SII. Ale trzeba być członkiem, opłacać składki. Jak widać po tym opisanym tutaj przypadku, warto: https://www.sii.org.pl/16761/analizy/newsroom/delisting-jak-sie-bronic-studium-przypadku-spolki-z-newconnect.html