• Analiza raportu Autor: ~Demon [91.230.116.*]
    Z ciekawości wrzuciłem w chatgpt prośbę o przeanalizowanie, jeśli spółka nadal będzie rosła pod kątem przychodów tak jak teraz to w jaki sposób własny magazyn zmieni rentowność i wartość całej spółki w przeciągu kilkunastu miesięcy.

Wyrzucił że w negatywnym scenariuszu spółka będzie warta 5pln/akcję. W realistycznym 7pln/akcję a w optymistycznym 11pln/akcję.

Także jeszcze jest czas :)
  • Re: Analiza raportu Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    możliwe że produkcja coś dołoży do wyceny ale przewidując date startu oraz to co musi opuścić magazyn z innej produkcji
    2027 będzie ciekawym rokiem troszkę to odległy termin ale czas szybko leci a co niektórzy pewnie będą chcieli zająć pozycje wcześniej
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Wróżbita_Pazdan [206.81.31.*]
    Kiedyś ludzie chodzili do wróżek, które stawiały tarota. Teraz maja chat GPT xD. Za 2 lata to może nie być nawet SFD jak ruscy się do nas wkotłują albo Tusk zabierze się za sponsorów Stanowskiego. SFD się wpakowało w najbardziej upolityczniony projekt wymierzony w obecny rząd a jak mawiał Kwaśniewski - Tusk jest rudy i mściwy. Zapinamy pasy bo będzie zderzenie z lodowcem.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Parcel [185.93.92.*]
    Będzie dobrze. Prezes mówi, że październik rekordowy i że widzą, że najbliższe miesiące będą pozytywne. Cierpliwości.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Pinokio [185.93.92.*]
    Jutro wyniki za IV kwartał. Jakie oczekiwania braci inwestorów?
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Tomek [31.61.181.*]
    Przychody w górę, zysk w dół. Sporo teraz inwestują. Za parę lat myślę kurs może być dużo wyżej.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~zapakowany [5.173.146.*]
    Miałeś rację, gratuluję trzeźwej oceny! Niestety, zysk w dół...
    Ja czekać parę lat aż się zarząd ogarnie nie mam zamiaru. Widać nie ja jeden, zamknięcie dzisiejszej sesji na to wskazuje.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    a ja jestem niezmienny w w swojej opinii i liczę że już rok 2027 to pokaże oczywiście pod warunkiem planowego uruchomienia zakładu
  • Re: Analiza raportu Autor: ~enter [31.60.4.*]
    a skąd wziąłeś ten zysk w dół, przecież jest ponad 6 mln netto vs minimalna strata rok temu
    to nie jest w dół :)

ale oczywiście od takiej spółki z takimi przychodami można by spokojnie oczekiwać przynajmniej
    kilkunastu milionów zysku netto

no i przede wszystkim taka spółka nie powinna być notowana na NC tylko na GPW
  • Re: Analiza raportu Autor: steve2 [83.22.252.*]
    Ale pójdzie w dół na 1, bo ja tam czekam z większym worem. Obiecywałem Wam to i zamierzam tej obietnicy dotrzymać.
[x]
SFD 1,89% 2,70 2026-04-13 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.