To spółka starej ekonomii czyli C/Z 14 to bardzo wysoko, a 21 było kosmicznie. Ja pogoniłem Newaga za 50 dych. Teraz gramy na kanale Pepco, AutoPartner i OneMoreLevel. Tam będzie dym i kosmiczne zyski. Zachęcam do poprawy algorytma i becalowania mi na kanale.
Może i AutoPartner to stara ekonomia. Jednak budują magazyn w Zgierzu a to prawdziwy GameChanger. Wysoko RSI na kursie, wysycenie podaży i podwójne dno na wykresie. Kupować bo będziecie żałować.
Nie jestem żadnym naganiaczem tylko nowoczesnym inwestorem, nowej fali inwestowania. Nie chcesz, nie korzystaj z porad, ale ja się nie mylę prawie nigdy.
JakubieInwestorze. Pomyliłeś forum. Skoro pogoniłe papier po 50 a doszedł do 100 to jednak nie posłucham Twoich rekomendacji... Ja kiedyś kupiłem po 21 i dokupiłem po 50 pewnie od Ciebie i po 80.
Za każdym razem jestem na + i zamierzam zarobić jeszcze więcej jeszce w tym roku.
Chłopiec nie wyszedł jeszcze z piaskownicy. Rodzice za szybko mu telefon dali do ręki i mamy skutki.
Nowoczesny inwestor, który oddaje za darmo i jeszcze się tym chwali, buahahahaha.
Tu nie ma znaczenia czy stara ekonomia czy nowa ekonomia. Raczej mówi się stara ekonomia w domyśle już ukształtowanych sektorów czy branż gdzie siła rzeczy nie ma tego rozwoju rynku rok do rok a co za tym idzie większość firm z takiego sektora rozwija się często max. z poziomem inflacji a często i mnie ponieważ takie sektory często powoli ale tracą procentowy udział w gospodarce.
Jednakże, Newag pokazał, że rynek jak zawsze przewiduje przyszłość. C/Z powyżej 20 mógł się wydawać za wysoki patrząc 12 miesięcy wstecz ale zwyczajnie pokazywał przyszłe oczekiwania rynku które się spełniły.
Moje zaskoczenie jest w tempie spatku. Wystarczył jeden rewelacyjny kwartał żeby CZ spadł z 21 do 14. A kwartał 4 zeszłego roku i pierwszy tego roku ciągle powinny być pobite w najbliższych kwartałach. Więc znowu mamy CZ 14 za przeszłość ale gdzie będziemy za 2 kwartały?:)
Ponadto, jak ktoś bardziej "pracowity" to może po prostu otworzyć sobie wszystkie ESPI czy artykuły z bankiera czy nawet dodatek do raportów gdzie Newag podsumowuje w sekcji co się udało podpisane umowy. W Newagu umowy mają dwa głowne warianty - produkcja z rokiem lub latami dostawcy i często posprzedażowa obsługa np. na 60 miesięcy. Jak już wspomniałem jeśli ktoś jest bardziej pracowity to może te informacje rozpisać sobie w Excelu i wyjdzie, że do 2028-2029 średnio co kwartalny przychód będzie zbliżony do tego lub powyżej tego z 3 kwartału. Czy spółka utrzyma marże? Zobaczymy :) gdzie dokładnie wypadają szczyty dostaw, nie powiem - policzcie sobie sami z komunikatów :D