Zjazd? A z jakiego powodu? Z powodu emisji akcji z wyłączeniem prawa poboru? Ostatnio to samo było na Zrembie z ceną 5,5zł i jakoś zjazdu nie było. Co więcej to dobra informacja, bo ktoś jest skłonny zapłacić 2,25zł. A cena emisyjna tych 40 mln akcji bazowych wynosiła 10gr. do tego będzie kasa na rozwój, przejęcia itp.
No właśnie, emisja przegłosowana 30 sierpnia 2024 z podanymi wartościami- maks 3 2 mln akcji po nie mniej niż 2 zł. A Opinia wieszczy zjazd :-) No, ale on czeka cierpliwie poniżej 2 zł....w dodatku te akcje mają być opłacone do 30 kwietnia przyszłego roku. Zanim zaczną być notowane... PRH będzie w innej epoce. Już nie napiszę, że na razie nie wiemy komu sprzedadzą. Może będziemy mile zaskoczeni.
ale na razie zjazd kursu (i wzrost) o 10% może załatwić przedszkolak za swoją tygodniówkę od mamusi. Nie mów, że szukasz tu obecnie jakiejś prawidłowości. Podobno masz dużo akcji, więc powinieneś to rozumieć. Ja się ostatnio ustawiłem na kupno. I kupiłem z dość dobrą ceną. 10 akcji.
Spaść oczywiście może. Bo jak pisze xxx - obroty mizerne. Ważne, jak będzie kształtował się kurs po infach na ktore czekamy, przysolidniejszych obrotach. A wracając do emisji - nie wiem, czy nie posłuży do zakupu akcji Zrembu.