Sztucznie zaniżone wyniki - portfel pożyczek, zakres działalności rekordowy, po prostu raportowanie zysków z nich odłożone w czasie. Niektórzy mogą się teraz zastanawiać, na ile ta zmiana rachunkowości była "narzucona" przez księgowych, a na ile zainicjowana przez zarząd... Prezes to wykorzystuje jako próbę do wydrukowania sobie i znajomkom akcji po taniości - wie, że to idealny moment. Panie prezesie, ja też chcę te akcje, też widzę, że jest tanio. Jeśli emisja, to bez pozbawiania nas prawa poboru.
Teraz przez tydzień słupy będą odkupywać akcje (mają nadzieję, że akcjonariusze rzuca się do sprzedaży). Za tydzień pójdzie info, że WZ zostaje ponownie przesunięte o kilka dni aby kupione teraz akcje mogły być liczone na WZ. Nie sprzedawajcie akcji!!!
Jak widać z dzisiejszego raportu pozostały akcjonariat czytaj my to 64,22 procent więc nie będzie im łatwo nawet z głosami Bacławskiego
Przyjdzie i piszcie na
dobranovinasa@gmail.com
Cos nie chca oddawać akcji i po trollach ani widu ani słychu, ciekawie będzie na tym walnym, oj ciekawie, chyba nie za bardzo maja pomysł - co jak nowa emisja nie przejdzie, lub będzie zaskarżona, a knf zacznie przeszukiwac transakcje na Novinie z ostatnich 2 lat plus wpisy na forum bankiera....
.............................
Generalnie szkoda że zarząd zamiast zająć się rozwojem spółki a SZCZEGÓLNIE JEJ DOBREJ OPNIII, zajmuje się kiwakmi na poziomie przedszkola. Te kiwki znane na nc od wielu juz lat, teraz juz nie przechodzą . Szkoda bo w uczciwym akcjonariacie jest wielu powaznych ludzi którzy by pomogli by zarządowi, jest kilka ciekawych pomysłów dla Noviny
O 29% wzrost rdr kwoty udzielonych pożyczek, o ok 33% większy zapłacony rdr podatek dochodowy. Pięknie czarują, aby raport wydawał się syfiasty pomimo tych cyfr. Jestem bardzo ciekaw, co się kryje pod kwotą 1,5mln "innych kosztów operacyjnych" znacząco to zaburza kwartalny bilans. To 2x wyższe koszty tego typu niż w poprzednich kwartałach.