• czy nadal warto..? Autor: ~pik [77.65.102.*]
    Czy wadal warto kupic po tej cenie Energe ,liczac ze bedzie jakies pozytywne rozwiazanie.Co myslicie?
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Darek [188.146.130.*]
    Myślę że tak
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Akcjonariusz [46.112.198.*]
    Tu gra toczy się o coś więcej niż 20 zł
    Cierpliwość jest kluczową cechą w filozofii inwestycyjnej Warrena Buffetta, ponieważ pozwala unikać impulsywnych decyzji, a zamiast tego skupić się na dokładnych badaniach, racjonalnych wyborach i długoterminowym budowaniu majątku. Buffett podkreśla, że rynek akcji to miejsce, gdzie "pieniądze płyną od niecierpliwych do cierpliwych", a jego sukces opiera się na konsekwentnym, długoterminowym podejściu i sile procentu składanego.
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~tor [91.94.97.*]
    Przy tych poziomach cenowych my jestesmy jedynie dawcami akcji na rynek Ta czesc drobnicy co sprzedał w ok, 19 zapewne zechce zrobic kólko przy -10% tj max 17,1 Popyt calkowicie zalezny od duzego kupującego powinien blizej tej ceny zwiekszac wolumen a sprzedaz spadac -rynek sam sie ustabilizuje i przynajmniej nie bedziemy mieli wykresu strzały do góry Wyglada ze cel ich działan to duzo wyzsza cenazwlaszcza w kontexcie rosnących energetykow
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-11-14 o godz. 05:54 ~tor napisał(a):
    > Przy tych poziomach cenowych my jestesmy jedynie dawcami akcji na rynek Ta czesc drobnicy co sprzedał w ok, 19 zapewne zechce zrobic kólko przy -10% tj max 17,1 Popyt calkowicie zalezny od duzego kupującego powinien blizej tej ceny zwiekszac wolumen a sprzedaz spadac -rynek sam sie ustabilizuje i przynajmniej nie bedziemy mieli wykresu strzały do góry Wyglada ze cel ich działan to duzo wyzsza cenazwlaszcza w kontexcie rosnących energetykow

Taka prawda to Energa powinna być z 40 % przed innymi zwęglonymi spółkami
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Firsttimer [188.33.4.*]
    Ja jestem cierpliwy od około 8 lat
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Maciek [83.1.176.*]
    Większość z forumowiczów liczy na przedział 40-60 zł, nawet jeśli byłaby wk + ew. jakaś ekstra dywidenda, to do tego poziomu cenowego jeszcze daleko, stąd każdy może sobie odpowiedzieć na to pytanie, czy nadal warto podjąć ryzyko i kupić akcje po aktualnej cenie.
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Finansista [31.22.161.*]
    Na pewno warto kupić jeżeli sprzedałeś po 19 zł
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-11-14 o godz. 10:13 ~Finansista napisał(a):
    > Na pewno warto kupić jeżeli sprzedałeś po 19 zł

Ja tam poczekam z Tobą na korektę przy 15 zł
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Dawid [5.173.153.*]
    ja już dzisiaj dokupiłem
    nie chciałem czekać dalej, bo lada dzień kurs odjedzie a ja zostanę bez aukcji
    mam zamiar dokupić jeszcze w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że jeszcze mi się uda na obecnym poziomie
  • Re: czy nadal warto..? Autor: ~Dd [91.94.118.*]
    Ja np. po długich badaniach cierpliwie trzymam Rafako
    Na twoim miejscu zbadałbym siebie
[x]
ENERGA 11,48% 18,84 2025-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.