W jakim kierunku idzie ,to widać. Poczekamy na informację z jakiego powodu to tak spada. Jeżeli będzie przyczyna ,to sprawę trzeba zgłosić do prokuratury. Chyba ,że bez przyczyny robią straty podatkowe.
Wszystko się zgadza ale przy zaniżonych wycenach jest to podobno trudne do udowodnienia. Gdyby ceny były sztucznie zawyżone i wtedy odbywały się transakcje to co innego.
Nie pozostaje nam nic innego jak korzystać z bardzo niskiej ceny i obniżać sobie średnią zakupów. Proponuję się nie emocjonować, bo nerwy szkodzą urodzie i sobie spokojnie czekać. PS. Wiem, że to może być dla niektórych trudne ale ćwiczenie na Exolu czyni mistrza.
Teoretycznie to nawet para małżeńska może taki manewr na dwóch , swoich rachunkach zrobic. Ale czy to jest jeszcze optymalizacja podatkowa, czy już ustawianie i manipulacja kursem? Też czasami robię takie optymalizacje,żeby zapłacić niższy podatek, ale robię to tylko na swoim koncie. Bo w taki sposób ,to równie dobrze mogli by sobie zejść do złotówki.
Nie mam nic przeciwko zejściu do 1zł. Po tym co tutaj przećwiczyłem przez ostatnie 3 lata to bym wtedy nakupił pod korek i jeszcze drugie tyle. Kiedyś to cholerstwo musi odbić bo zaniżać nie można bez końca. Trzeba być po prostu twardszym, bardziej zdeterminowanym i cierpliwym od .... (tu wpisać wg uznania).
Ten co się tymi akcjami wymieni nic nie straci a nawet zyska. Ale są osoby co mają dla zabezpieczenia stop losy i takie manipulacje ich po prostu okradają z akcji.
Tak, możesz mieć rację. Ja tu nie mam stop losów, zniosę każdą obsuwę bo wiem, że i tak jest już tanio, nie warto sprzedawać i kiedyś wróci do poziomów co najmniej neutralnych.
Warto zwrócic uwagę na wykres ceny akcji spółki dokładnie rok temu. Taka sama zagrywka z obniżeniem ceny. Zbicie kursu do 19 grudnia i wskaźnika RSI 20-30 . Być może ktoś to powtarza, nie zmieniam jednak zdania,że jeżeli to jest robione na kilku rachunkach,to jest to manipulacja. Szkoda ,że KNF tak dla przykładu nie da tak z milion złoty kary.