Dnia 2025-11-13 o godz. 16:44 ~Darson napisał(a): > Shorty leżą pod palmami i liczą miliony .Wystarczyło inwestorów z GPW puścić w skarpetkach. ## Tylko żeby cokolwiek liczyć, to trzeba najpierw shorta zamknąć.
Właśnie sprawdziłem prognozę pogody dla Warszawy. rzeczywiście od wtorku przez trzy tygodnie (tak naprawde prognozy sa warte cokolwiek na max tydzień naprzód) ma byc temperatura maksymalna w dzień od 2 do 4 stopni. W nocy poniżej zera i czasami śnieg. jeśli utrzyma sie tak do świat to będziemy bogaci :-).
Dnia 2025-11-13 o godz. 18:55 ~Antoni napisał(a): > Właśnie sprawdziłem prognozę pogody dla Warszawy. rzeczywiście od wtorku przez trzy tygodnie (tak naprawde prognozy sa warte cokolwiek na max tydzień naprzód) ma byc temperatura maksymalna w dzień od 2 do 4 stopni. W nocy poniżej zera i czasami śnieg. jeśli utrzyma sie tak do świat to będziemy bogaci :-).
## Pewnie producenci soli drogowej i łopat do odśnieżania łączą się w tym entuzjazmie z branżą obuwniczą, która jak wiadomo wszem i wobec, kocha zasolone, rozciapciane bryje śniegu i kałuże błota w których po kostki brną konsumenci. :-) Oby tylko z umiarem, a nie jak rok temu pod koniec listopada, gdzie u mnie w mieście spadło 70 cm w dwie doby i nie dość, że detektorami pilotów trzeba było aut szukać, to zaraz ogłoszono paraliżującą klęskę komunikacji :) Szczyrk od poniedziałku leci z naśnieżaniem… chill w nocy -14C, a Jaworzyna Krynicka już testuje nową kolej „Harnaś Express”… :-D
Modivo i eobuwie juz ruszaja z black weeks - do 17 listopada mamy temp ponad srednia. Miesiac raczej juz nie do uratowania.
Ostatnia nadzieja to HP w okresie przedswiatecznym w tym roku mamy 3 niedziele handlowe zobaczymy jak to wplynie. Chociaz baza jest duza lfl grudzien 2024 to +15% dla HP