• Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Xnxx [91.198.89.*]
    Coś się stało?
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Recenzent [188.146.35.*]
    Sesja dopiero się zaczęła. Oceńmy ją na koniec dnia.
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Xnxx [91.198.89.*]
    Wczoraj na samym początku realizowane były ustawione transkacje. Dzisiaj na prowizje zabrakło?
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Wre [82.177.102.*]
    Mówisz i masz
    Czekam na wiecej
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: d4rek [80.48.235.*]
    zobaczymy kto ma silne zwieracze bądź nie zapięte pampersy ;)
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Wer [37.225.56.*]
    Podpowiem co zaobserwowałem- tu grają na chwilę obecną TYLKO inwestorzy z tego forum... cała nadzieja, że większość akcji maja jednak poważniejsi inwestorzy
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Recenzent [188.146.35.*]
    Od siebie jeszcze dodam że jak ktoś nie ma dostatecznie silnej psychiki by kupić takie akcje i trzymać je do końca to się zastanawiam po co w ogóle je kupuje jeśli ma zamiar sprzedać ze strachu ze stratą na krótko przed wyrokiem TA? Sprzedający w tych cenach raczej zarobieni nie są (pomijam potencjalnych insiderow ktorzy wiedza wiecej i wola miec mniejsza strate)
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Wer [37.225.56.*]
    Myślę, że mnóstwo osób nie tyle czeka na sam wyrok co na owczy pęd przed wyrokiem, podczas którego można byłoby opchnac zakupione akcje w okolicy 3.5, ale tego owczego pędu nie ma, stąd zniecierpliwienie
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~hmm [91.94.117.*]
    np. GreenX podchodzil do 1 zl kilka razy a przed wybiciem w okolice 3,5 zl zjechal do 0,45 zl....wczesniej przy 0,30-0,35 zl wielu mowilo ,ze to wydmuszka bo niczego nie wydobywaja ani produkuja...taka jest gielda....trzymac sie faktow a nie gdybac..
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Robek [82.139.12.*]
    Kolego, na greenx jak piszesz było podobnie.Koledzy wyżej się dziwią że ktoś sprzedaje i po co dlaczego. Po pierwsze psychologia,po drugie pieniądze. W permanentnie manipulowalnym świecie przecietni ludzie nie mają szans.Dostep do informacji nie jest równy, a trzeba jeszcze umieć z niej skorzystać. Pisałem już nie raz na tym forum że jak ktoś nie liczy się z utratą kapitału nie powinien zaglądać na giełdę, a w szczególności na takie spółki. Pozdrawiam
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~hmm [91.94.107.*]
    zakladajac wlasna firme tez nie ma pewnosci ,ze odniesie sie sukces....nawet gdy poczatki sa zadawalajace to pozniej wszystko moze zmienic sie...i mozna nie tylko stracic calosc ale pozostac z dlugami ...na dodatek !!!
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~ZrujnowanyPosiadacz [188.146.35.*]
    Ja tam trochę dobrałem między 2.6-2.7 PLN w tym tygodniu i jak w przyszłym spadnie na 2.4-2.5 PLN też dobiorę. Być może gdy wyrok okaże się korzystny dla Plaza Centre to ceny w okolicach 2.4-2.8 PLN będą już nieosiągalne do wejścia nigdy więcej. Wiadomo jak przegrają to poziom 2 PLN też może zniknąć na dłuższy czas...No risk no fun...
    Zostało 5 tygodni do wyroku. Zaczął się ruch na akcjach. Czas ucieka. Zobaczymy co będzie dalej. Może w przyszłym tygodniu poznamy statement of defence plazy ws arbitrażu rozpoczętego przez rumunie.
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~yeti_istnieje [80.238.101.*]
    skąd wiesz, że 5 tygodni? od ponad roku widzę tu takie zapowiedzi, że jeszcze tylko kilka tygodni, a wyroku ani słychu ani widu
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Wre [82.177.102.*]
    Ryzyko oczywiście bardzo duze. Wystarczy poszperać trochę i wyciągnąć statystyczne dane o arbitrazach. W przypadku wygranych przez firmy arbitraży w sporach z państwami średnia kwota oscylowala w okolicy 34% kwoty wnioskowanej.W przypadku Plazy konieczne jest otrzymanie chyba 39% , aby tylko spłacić zadłużenie. Jaką wartość ma ta spolka jeśli tylko spłaci zadłużenie? Ktoś ją kupi? Jeśli tak to za ile? Jak widzicie o kursie 20-30 zł to można sobie pomarzyć. Raczej max to 5 zł i trzeba spitalać
    Jak spłaci zadłużenie to sprzeda casa radio i będzie gotówką w kasie i spółka do przejęcia w triplelistingu. Myślisz że nie będzie chętnych żeby wejść na 3 giełdy?
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~hmm [91.94.107.*]
    raczej jest tak,ze w tych 425mln EUR jest uwzgledniona cala inwestycja Casa Radio...czyli Rumunia wykupuje inwestycje i placi karne odsetki......jesli wlascicielem pozostaje nadal PlazaC to Rumunia placi tylko za nie wywiazanie sie z umowy tzn. blokowanie
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    To jak to jest z tym brakiem chętnych do sprzedaży
    Buahahaha
    Kurs znowu na dole a to początek - milionerów z was nie będzie :D
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~ktos [79.185.2.*]
    Ja tam się ewakuowałem. Zostawiłem sobie trochę dla sportu. Być może pożałuję jak wyskoczy w kosmos, ale mam wrażenie, że u większości właśnie ten strach przed nie wykorzystaniem okazji życia jest większy niż obawa przed stratą kasy i dlatego tu tak tkwią zaklinając rzeczywistość. Nawet jak Plaza wygra to wyskok będzie chwilowy, bo kasy nie otrzyma i tak przez najbliższy rok... Dlatego uważam, że lepsza była by ugoda, nawet za mniejszą kasę, ale utrzymująca spółkę przy życiu, Szkoda patrzeć na tę hibernację jak w tym czasie dziesiątki innych spółek skorzystało z hossy. Niemniej życzę powodzenia :)
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~yeti_istnieje [80.238.101.*]
    Pewnie, to spółka dla hazardzisty. Za małą część kasy można wejść. Chwilowy strzał po korzystnym wyroku będzie wystarczająco długi, żeby wyjść z niezłym zyskiem :) Tylko czekamy na to już jakiś czas i pewnie sobie jeszcze poczekamy
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Wielebny [188.146.35.*]
    Zaczynają już puszczać ludziom nerwy to widac tak po transakcjach jak i po arkuszu gdzie jakiś geniusz wstawił 100k ponad na sprzedaż po 2.95 PLN. Sprzedać napewno nie sprzeda bo powyżej wideł ale swoje odbierze od wystraszonych w okolicach 2 PLN. Wychodźcie, wychodźcie...może być różnie...poprzecznie lub podłużnie. Żebyście potem tylko w duchu nie żałowali że daliście sie podpuścić czosnkowej mafii na ostatniej prostej...
  • Re: Dzisiaj nikt nie chce sprzedawać? Autor: ~Ktos [82.177.102.*]
    Ktos tu dobrze kiedyś napisał. Ta spółka to czysta gra psychologiczna. Strach, chciwość, niepewność, nadzieja, zniecierpliwienie - każdy, kto ma akcje tej spółki odczuwa te emocje, dobrze o tym wiem :) gromadzimy się tutaj wspólnie jak na jakimś zjeździe AA , a raczej AI (nie mylić ze sztuczną inteligencją)
[x]
PLAZACNTR 0,62% 2,45 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.