to że spadaj spadnie to już praktycznie jest przesądzone, pytanie do ilu? papier nie ma siły i to jest problem. kupiłem po 166 a sprzedałem po 150( biznes niestety nie trafiony), i bardzo dobrze zrobiłem tylko pytanie kiedy odkupić.
DO -150 Jeśli poczekasz jeszcze chwilę, to po otwarciu wszystkich sklepów, Pan Miłek wypłaci zysk i przyjdzie do ciebie z prośbą żebyś łaskawie kupił akcje. Za każdą kupioną zapłaci Ci 150 zł i da parę butów :)
Trudno powiedzieć bo każde pogłębianie spadku w tym momencie jest oderwane od jakiegokolwiek sensu. Kurs w zasadzie zanegował wszystko co wydarzyło sie w ostatnim roku i praktyczne to spadki ponad 40% w pol roku sugerowały by ze spolka nie tylko nie zarabia co idzie w kierunku bankructwa. Nic takiego nie ma miejsca. Problem CCC jest taki ze tu bardzo łatwo trzymać kurs funduszą szortujacym przy takich obrotach. Na cdr obroty były znacznie większe i tam spadki były tylko wspomagane przez fundy. Tutaj wcale bym sie nie zdziwił jak one robily by między sobą 80% obrotu.
dokładnie podzielam Twoje spostrzeżenia, podobny spadek zanotowało Pepco kilka lat temu, ale to był wynik bankructwa właściciela, a tutaj nie mamy z tym czymś do czynienia. myślę że jedynym wyjaśnieniem jest to że CCC wchodzi na zachodnie rynki i atak szortów jest spowodowane obroną ich interesów. ale są tylko moje przemyślenia. niestety w tej chwili nie ma ccc potencjału do wzrostu. według wyników i może gorszych od oczekiwań nigdzie nie wczytuje się by groziło bankructwo. czyli reasumując kurs jest sztucznie obniżany. szkoda że nie wiemy do jakiego poziomu jest to możliwe.
O jakim bankructwie piszecie? dzisiaj godz 18 Cuprum Arena bardzo duży sklep HP i duży ruch przy kasach, poziom niżej duży ruch w CCC tak więc pogadajcie sobie
Tomy, ty "patrzasz"? Jak koles z takiego zascianka moze umiec wejsc na forum? 6 mld, powiadasz, a to od czasu jak, rzekomo, kupiles po 150 to ile byl dlug? Nie przeszkadzal ci wtedy? Ty pat ologio
Kasia mam nadzieję ze nie będzie 50, to by oznaczało ze firma ma duże kłopoty, a my razem z nią. Myślę jednak ze shorty sa jeszcze pewni mogą starać się zejść po nizej 100. To duzo czasu jeszcze poczekamy na powrót do 200. niestety