A jakieś konkretne uzasadnienie? Masz przecieki, że deal już podpisany czy to twoje marzenia? Podbitki były tutaj wielokrotnie. "Miesiąc" temu było tutaj 7 zł, a teraz się podniecasz jak jest 5zł? Czas pokaże, bo ta fzis9ejsza sesja bardzo dziwna. Z jednej strony 20k po 5,05, a z drugiej 10k po 5,06. Każdy widzi co chce. Natomiast ty potrafisz tylko atakować forumowiczów o innych poglądach. Dlatego tak słabo ci idzie naganianie.
Na moje oko to: a) zwalaniem nie udało się wywołać selling climax i teraz jest częściowy odkup albo b) kto chciał to się już wysypał i jest naturalne odbicie (chociażby chwilowe). Teraz sporo zależy od siły akcjonariuszy i tego czy nie będzie jeszcze wznowienia sypania za jakiś czas.
No nie wiem, za mało akcji było skupionych poniżej 4.8 zł żeby było duży sens robić FOMO (nie biorę pod uwagę w szacunku pakietów zrzucanych i przerzucanych).
Jeżeli kurs jest chwile puszczony i ktoś zebrał z prawej, to może teraz być znów brane na przeczekanie i jak się rynek uspokoi dalsze zrzucanie. Ale ja tu nie widzę na to większego sensu. Jak do piątku wytrzyma 5 zł to się sytuacja bardziej rozjaśni.
Ktoś może chcieć się pozbyć akcji kupowanych wyżej i po to prób wywołania FOMO. Cały czas mówimy o ruchach spekulacyjnych. Bo wyjazd na targi nie jest informacją cenotwórczą, za dużo tego było. Tu już tylko info o m&a wchodzi w grę. Nawet news o karcie nie powinien mieć wpływu na cenę akcji. Więc ja odbieram to jak próbę wciągnięcia ulicy. Ale ja jestem po prostu negatywnie nastawiony do tej spółki.
Masz prawo, bo spółka wielokrotnie zawiodła i wszystko się przeciąga dłużej niż powinno.
Możesz mieć rację z tym podbiciem, ale jest też mała szansa że ktoś zbiera i po podbiciu liczy na "o, podskoczyło powyżej 5 zł, sprzedam jeszcze póki nie spadło na 3 zł albo niżej".