Split wszystko co tam napisane ok tylko wytlumacz mi racjonalnie co się dzieje nie tak w onde skoro cały czas kurs idzie po rowni pochyłej w dół bez trzymanki nawet dobre info nie działają zainteresowanie tym walorem jest żadne co widac po obrotach naprawdę tu można za niewielkie pieniądze sterować kursem jak się chce i to nagminnie jest robione więc wytłumacz mi jak można większe pieniądze w onde zainwestować skoro ryzyko utopienia kasy jest tak duże ze nie jest niczym dziwnym ze inwestorzy się od spolki trzymają z daleka choć jeszcze rok temu ja uważałem ze to walor z duzym potencjałem bo przede wszystkim to jakby nie patrzył branza która się powinna rozwijać (oze )w szybkim tempie dlaczego spolki energetyczne notują spektakularne wzrosty r/r a ten gniot przynosi nam inwestorom same straty
Dla mnie to celowe działanie, tu nikt nie opuszcza pokładu, przeznaczyli trochę akcji na zdołowaniem kursu i wywołanie takich odczuć o jakich napisałeś. Nie będę tego rozbierał na części pierwsze ale myślę że do drugiego kwartału 26 będziemy sporo wyżej. Kiedy dojdą pierwsze kontrakty z Rumunii to i obroty się znajdą. Czy zdajesz sobie sprawę gdzie kurs by zanurkował przy ostatniej sprzedaży 100tys szt gdyby nie było popytu. Ja tu trochę posiedzę nie spieszy mi się, a każdy niech robi co uważa. To że po zakupach zarządu kurs jeszcze się trochę osunął no cóż trzeba oddać co boskie Bogu a co knf-owe knf-owi.
Ja się będę przyglądał zanim podejmę ponownie decyzję o zakupie piszesz drugi kwartał czas pokaże ja jestem cały czas zwolennkiem zielonej energi i jej lokowania w bankach energii ale nie zwolennikiem mrożenia kapitału na np rok nic nie zyskując a wręcz tracąc (kurs) I inflacja jak coś się zadzieje ja tu mogę niemałe pieniążki zainwestować a przez te ostatnie ruchy onde musiałem przenieść swój kapitał z onde na rynek zagraniczny gdzie juz zarabiają odrabiając straty niemniej twoja cierpliwość mi imponuje zobaczymy czy będziesz miał rację no bo ja po roku wymiękłem
Fakt że Onde długo każe na siebie czekać, tylko że na takich spółkach powrót do poziomów ostatnich nadzieji czyli w tym przypadku okolice 11 12 stu zł może nastąpić dwoma świecami. Też tu trochę utknąłem i był moment osłabionych nadzieji ale raporty pokazują że nie jest źle a przyszłość rysuje się dobrze. Czas pokaże myślę że ta spółka już niedługo da sporo radości.Kupowalem na raty więc średnią mam niezłą, a wiadomo rynek wszystkich nas wyjaśni