• Kto tu rzadzi Autor: ~Jas [213.25.135.*]
    https://espiebi.pap.pl/node/704920
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Borsuk [83.21.149.*]
    Sie okaze kto karty bedzie rozdawal :)
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Coco [5.173.152.*]
    Jeżeli dalej ta fundacja rodzinna będzie wprowadzać swoje pomysły to daleko nie zajedziemy... Już zawierali szemrane umowy inwestycyjne że spółką... Podejrzewam że tokeny to był ich pomysł
    Jakie umowy? Bo chyba mnie cos ominelo najwyrazniej...
    Zarząd spółki Zortrax S.A. z siedzibą w Olsztynie („Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI Spółki nr 6/2024 z dnia 20 kwietnia 2024 r. informuje, iż w dniu 26 kwietnia 2024 r. Spółka zawarła trzy umowy inwestycyjne z Inarius Fundacja Rodzinna z siedzibą w Warszawie („Inarius”). Przedmiotem umów jest określenie zasad inwestycji Inarius w Spółkę. Mając na względzie przyznane Zarządowi Spółki w § 11 Statutu Spółki upoważnienie do podwyższania kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego, Zarząd Spółki zobowiązał się w umowach inwestycyjnych do podjęcia stosownych uchwał w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki z wyłączeniem w całości prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki poprzez emisję łącznie 12.000.000 (dwanaście milionów) akcji zwykłych na okaziciela. Inarius zobowiązał się do inwestycji do łącznej kwoty 2.150.000 zł (dwóch milionów stu pięćdziesięciu tysięcy złotych), w sposób i pod warunkami opisanymi poniżej:

1) w ramach pierwszej umowy inwestycyjnej Inarius obejmie 5.000.000 (pięć milionów) akcji Spółki, za kwotę 650.000 zł (sześćset pięćdziesiąt tysięcy złotych) (tj. po cenie emisyjnej 13 groszy za akcję) w terminie do 30 czerwca 2024 r., pod warunkiem zawieszającym w postaci wejścia przez nabywcę, o którym mowa w raporcie bieżącym ESPI nr 6/2024 z 20 kwietnia 2024 r. w posiadanie nieruchomości, o której mowa w tym samym raporcie
    I co tu szemranego jest? Kupili akcje po wyzszej kwocie niz byly notowane. Mysle ze jak sie zglosisz do spolki z checia objecia akcji nawet po 10gr to w obecnej sytucji z checia zrobia Ci emisje
    Nie udało mi się wkleić całego komunikatu. Tam były jeszcze inne warunki zainwestowania w spółkę...
    I odwoływanie specjalistki od PR to chyba nie jest najlepszy krok... W porównaniu do tego kto zasiadał w radzie, jak rządził Babula...
    Nie mi oceniac bo nie znam ludzi, ale Pani specjalistka chyba nic nie zrobila bo nie widzialem zadnej nowej publikacji czy trz komunikatu o spolce, a moze byc tez tak ze sa jakies stare powiazania i standardowo czysci sie rade jak sie ma taka mozliwowc, taki jest klimat i zgodny z prawem, to zadna nowosc
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Byku [185.227.110.*]
    Dla was jako inwestorów i akcjonariuszy jest to sygnał, że do spółki wraca osoba która ją okradała i doprowadziła do tej ruiny, okradała akcjonariuszy. Zróbcie z tym co chcecie, ale nie jest to znak prognozujący zmiany czy nowe dobre czasy, o których tak tu pialiście
    Dziwne, rozumiem ze masz na to dowody i zglosiles do odpowiednich organow, bo szkoda by bylo zeby takie rzeczy rozchodzily sie nieoficjqlnymi kanalami
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Byku [135.181.47.*]
    Chłopie, przecież to zarząd były lub obecny lub księgowość, czyli wszyscy którzy mają dokumentację tego złodziejstwa, powinny to zgłosić odpowiednim organom. Nie zwykły pracownik. Ogarnij się, bo robisz za jakiegoś insidera a jesteś zwykłym naganiaczem.
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Player1 [46.112.235.*]
    I bez nagonki jazda będzie.
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~Vivaldi [188.146.137.*]
    Na moje oko poza upadloscia gorzej byc nie moze, wiec jezeli ktos ma pomysl na zortraxa to i tak mozna mowic o sukcesie
  • Re: Kto tu rzadzi Autor: ~yui [31.6.141.*]
    Pomysł nie wystarczy - tam trzeba kogoś, kogo pasjonuje druk 3D, ma jasną wizję na nowe produkty i kilka worków pieniędzy, których mu nie szkoda - te ostatnie jest krytycznie potrzebne, bo bez kasy nie da się zrobić żadnego sensownego R&D.

Patrząc na ostatnie lata działalności tej firmy, kogoś takiego tam nie ma.
  • ja podsumuje Autor: ~www3 [95.49.121.*]
    1. wojna obok od 2022
    2. zmian a taktyki pola walki na DRONY
    3. drukarki 3d idealne do produkcji małych części do małych dronów

4. i oni stoją w miejscu i szukają dróg rozwoju :)))
    wybitni stratedzy tam siedzą i biznesmeni

podpowiem im poszli by do Capard lub WB Elektronic lub innej i zrobili DILA na miliony a oni sie bawią w pajace
  • Re: ja podsumuje Autor: ~Angelina [188.146.36.*]
    A czemu Pani Prezes rozwiązała z tą Fundacją umowy? Wszystkiemu winny Babula?
  • Re: ja podsumuje Autor: ~Coco [5.173.152.*]
    Bo były przeterminowane... Warunki miały być spełnione do lipca 2025
[x]
ZORTRAX -0,62% 0,06 2026-04-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.