I od środy dalszy zjazd. Milek wśród inwestorów stracił zaufanie, co moim zdaniem przyczyni się do pogłębienia spadków. Do tego shorty, które doskonale wykorzystują aktualne otoczenie wokół spółki. Tu potrzebę będą fakty - miejmy nadzieję że 4Q odmieni sytuację (przede wszystkim w HP) i w styczniu nastąpi zmiana trendu. Takie mam przemyślenia.
Zobaczymy, jak narazie dość dobrze se broni bo patrząc sie na wolumeny sprzedaży to w normalnym układzie tu bylo by już-2%. Do tego pojawia sie od czasu do czasu jakis większy pakiet na kupno. Generalnie to tu złe wyniki juz były dawno sprzedane tak mi sie wydaje. Poza tym sa tez dobre sygnały jak to ze jest zgoda UOKiK i ta kwestia będzie rozwiazana do końca kwartału. Zobaczymy co będzie. Zastanawia mnie czy ta pogoda w listopadzie jest korzystna dla CCC
Pogoda jest super ludzie zamiast siedzieć na zewnątrz to wycieczki po sklepach robią i centrach handlowych, a marketing działa coraz agresywniej sama otrzymuje codziennie sms z ccc i halfprice o promocjach.
Z tego co widzę to pogodą ma być co najmniej średnia a być może nawet pierwsze śnieg na nizinach. Nie wiem jaką CCC chciało by pogodę ale jeśli oni oczekują śniegu po pas od września to chyba dlugo sie nie doczekają. Jak by niebylo to wchodzimy w kluczowy kwartał.