• Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Pytam [46.205.192.*]
    Tyle co na dollarach ?
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.54.*]
    1. Helpi? pamiętam .To ten co kilka miesięcy temu pisał na wątku Synektika ze kurs zaliczy niedługo ostry zjazd w ok 120...
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~helpi [46.112.80.*]
    SNT. Kwestia czasu. Powyżej to B ARAN. Wcześniej N OWY. Co do d olarów. Miałem funty. Teraz mam ponownie usd, tyle że więcej. Nie patrzę na zł. Interesują mnie 4 waluty major. D zieciaku. Tutaj trzeba być cierpliwym.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.124.*]
    Kwestia czasu? Ale kierunki ci się mylą, bo zaraz 300 będzie testował.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~helpi [46.112.80.*]
    Mam odmienne zdanie. Nie będzie. Tak jak gmt jest na negatywnym biegunie ziemi tak snt odwrotnie. Zawsze jest zmiana kierunku. SNT pierdyknie tak, że będą ludziska uciekać jak szczury.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.124.*]
    Ok,nie będę cię wyprowadzał z błędu myślenia,i dodam tylko że na 300 się nie skończy,bo to będzie tylko przystanek...co do Genom ,życzę ci aby to się nie skończyło jak na Brasterze albo Pure...
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~JAnuary [195.54.188.*]
    Arkusz SNT jest nadal mocno napompowany po lewej stronie. Dopóki tak jest, to będzie parcie w górę. Do podziału jak sądzę. Po podziale ostre jazdy i stabilizacja. Tutaj ciekawa sytuacja. Teoretycznie promocja.
    Jeżeli Miron dotrzyma słowa i sprzeda całą wydzieloną spółkę GMT ID, dzieląc się zyskiem z akcjonariuszami, to będzie pompa na kursie.
    Jeżeli złamie słowo i postąpi inaczej, będzie lipa.
    Jednak sposób wydzielenia spółki tutaj wydaje się być całkowicie pod sprzedaż w przeciwieństwie do Synektika lub Creotecha, bo tam wydzielana spółka wydaje się być dodatkową maszynką do generowania kasy z grantów i dotacji, co stawia delikatnie zapytanie o kardioznacznik...
    Tutaj jest ostry dołek i jeszcze na Poltreg, też ciekawa spółka zaliczająca dołek jak GMT. No i XTPL (druga spółka głównego akcjonariusza tutaj) - może przypadek. Trudne decyzje przed nami. Rynek napompowany.
    Niekoniecznie musi być korelacja odwrotna między SNT a GMT. Niby dlaczego. SNT zawsze łączyłem z dolarem. Dopóki dolar kiepsko, to SNT będzie rósł. Jak się coś zmieni i wywali pod 5 zł, to tam będzie pogrom. No i wojna... Kilka prawdziwych rakiet spadnie na terenie RP i bessa gwarantowana...
    Ja nie pisałem o korelacji. Pisałem o aktualnej sytuacji. SNT to ochy i achy, a gmt to "bagno". Dwa bieguny na dzisiaj. SNT to akwizytor robotyki. Sprzedaje cudze wyroby i bazuje na monopolizacji. Ktoś w końcu zacznie realizować zyski. I wtedy będzie kula śnieżna. Nigdy nie ma tak, że da się przewidzieć ramy czasowe - tj. Kiedy. Qtiem jedno. Pierdyknie na pewno.
    Jak słusznie zauważyłeś Synektik i Genomtec znajdują się na dwóch różnych biegunach ale znajdują się tam nie bez przyczyny, a to że ci sie wydaje,że będzie zamiana tych biegunów bo tak ci podpowiada twoja wyobraźnia to nie znaczy ,że tak będzie... Jeżeli popatrzysz na LPP to od 25 lat jest na północnym biegunie i nikt z niego nie ucieka jak szczury... słusznie zauważyłeś że Synektik jest akwizytorem robotyki, wyczuwam tu pewną ironię z twojej strony chodzi o tego akwizytora, ale zapomniałeś dodać że na tej akwizycji bardzo dobrze od lat zarabia a będzie zarabiał jeszcze lepiej... Ciekawe jest też to że nic nie wspominasz o tym że jako pierwsza polska spółka biotechnologiczna samodzielnie rozpoczyna trzecią fazę ze swoimi badaniami w USA... Tymczasem Genomtec od kilku lat obiecuje sprzedaż swojego produktu ale na razie robi tylko emisje... Dlatego jest na południowej półkuli i sytuacja się nie zmieni dopóki w końcu nie pojawi się jakiś kupiec...dlatego lepsza opcja to Bioceltix który już ma 3 gotowe leki,w tym dwa zgliszone w EMA i partnering na horyzoncie. Oczywiście nie namawiam cię na sprzedaż Genomtec i kupno Synekti czy Bioceltix, traktuje tę dyskusję jak wymianę poglądów a odnoszę się tylko do tego bo jako pierwszy poruszyłeś temat kilka miesięcy temu na wątku Synektika.
    Nie wyobraźnia. WYKRES. Nigdy się nie myli. W końcu to ruchy inwestorów, tych mocnych i słabych, a nie kreski od bogów. Tak będzie. Kwestia czasu. Norges jak widzę to napędza. Wystarczy, że jako pierwszy zacznie sprzedaż.
    https://stooq.pl/q/?s=snt:gmt&d=20251110&c=5m&t=l&a=lg&r=gmt

Zweryfikujemy za kolejne - pół roku,rok.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.120.*]
    Powiem ci jeszcze ,że lubię gdy nadal po tylu latach ktoś ,jak w tym przypadku Ty piszesz o Synektik - to tylko jakiś dystrybutor...

W 2018 kiedy kupowałem go za 90% ówczesnej wartości mojego portfela przez pierwsze 2 -3 lata prowadziłem podobnie "wojny" na arg z podobnymi tobie,którzy wręcz szydzili i wyśmiewali się z jakiegoś dystrybutora, w którego akcjonariacie jest M.Ksiazek z BAH...bo co może dystrybutor,jak nie ma a nic swojego i jest zależny od partnera,w dodatku ten Książek w akcjonariacie co zrobi tu prawdopodobnie drugi BAH...
    Niektórzy tu podawali swoje typy w tej wojence, między innymi Genomtec z kursem 12 zł i z jego rewolucyjnym produktem,którym mieli "zawojować" świat, za rok ,dwa...inni woleli SDS po 25...

Tym czasem minęło kilka lat i czas pokazał kto kim i gdzie jest

https://stooq.pl/q/?s=snt&d=20251113&c=5y&t=l&a=lg&b=0&r=gmt+sds

Widzisz helpi...Ty nadal nie wyciągasz wniosków,i śmiejesz się z jakiegoś dystrybutora...mi to graj,bo ja to rozumiem i korzystam...za pół roku,rok jak otworzysz te wykresy z dużym prawdopodobieństwem ten wyśmiewany przez ciebie dystrybutor kolejny raz wniesie się na wykresie kilka poziomów wyżej pogłębiając różnice do pozostałych spółek...no ale krytycy nadal będą tu widzieć tylko dystrybutora(choć nie jest to prawdą)

A Genomtec? Może kiedyś coś sprzeda,nie neguje tego,ale na razie idzie drogą Brastera,Infosccana czy Pure...
    Czytam, że coś cię boli ! Musi coś być na rzeczy skoro tyle piszesz! Ale jesteś twórczy chłopie. Piszesz powieści ?
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.91.*]
    Ja merytorycznie do tematu,a ty...frustracja...agresja i złość ci nie pomogą,wręcz przeciwnie...zamiast kopać się z koniem i poczuciem własnej nieomylności,warto się zastanowić, dlaczego tak jest jak jest...
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Antynagon [5.173.20.*]
    Hahaha helpi kolejny raz pokonany:). Niezłym przegrywam trzeba być, żeby tak się wyżywać na innych. Na giełdzie nie idzie, to tak próbuje odreagować.
    Odezwała się J ę c z ą c a B A B A . Jak m a j t k i ?
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Antynagon [5.173.20.*]
    Możesz próbować obrazić, ale wychodzi, że nie masz pojęcia o giełdzie. Pisałem wczoraj, że próba wciągnięcia ulicy? To ty wyzywałeś. A dziś powrót pod 5. I tym razem na 4 nie zatrzyma. Nieważne co z tych swoich wykresów wyczytasz. Tutaj nie ma pod co rosnąć, ale ma powody do spadków.
    Pieprzysz i tyle. Idź na snt i tam pisz - a jesteś tam.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.91.*]
    Tak,ale co ty tam robiłeś kilka miesięcy temu pisząc przy kursie 100 - że teraz ty o już tylko zjazd w ok 120?
    Przy 100 czy przy 242 !? Sprawdź! Widzę jedno. Kurs nie ma siły ciągnąć w górę - od pewnego czasu. To raz. Dwa. Po wolumenie widać, że jest już sprzedaż. snt jest u szczytu f.5. Jeśli coś urośnie, to tylko kosmetycznie. Gleba nieunikniona. Ty wiesz swoje - ja swoje.
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.115.*]
    Pycha i brak pokory cię gubią...nie namawiam cię na Synektik ,sam pojawiłeś się na wątku przy 110 i wieszczyłes rychły krach a urosło 40 % od tego czasu...piszesz ,że gleba nieunikniona? Ewidentnie kierujesz się głównie emocjami zamiast zdrowym rozsądkiem...fundamenty mówią co innego,ale ty jesteś zaślepiony w innym kierunku,więc nie mam zamiaru ich przytaczać...dodam tylko ,że kilka lat temu nawet taki znawca jak Adrian Kowolik pisał na X o Synektik,że z jego biznesem dystrybutora akcja jest warta max 30 zł...a na Genomtec widział szybki partnering z mln$...ale l, co tam obserwuj jak Synektik za chwilę po łamie 300 i na tym nie koniec...
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.115.*]
    Sorry.Przy *200 oczywiście
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.126.*]
    *Tak przy 200 rzecz jasna wieszczyles szybko 120
    CHŁOPIE - odpuść. Masz forum SNT i tam się produkuj. O co ci w ogóle chłopie chodzi !?
  • Re: Helpi ile jesteś do przodu na akcjach Genomtec ? Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.47.113.*]
    Tak , mam,tylko pytam po raz drugi- co ty robiłeś na wątku Synektika pisząc o rychłym spadku z 200 na 120? Mam ci wkleić twój wpis?
    Od twojej sugesti,że kurs Synektika leci na 120 minęło kilka miesięcy...
    No to weryfikujemy z Genomtec...

https://stooq.pl/q/?s=snt:gmt&d=20251110&c=5m&t=l&a=lg&r=gmt
[x]
GENOMTEC -1,57% 5,00 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.