No tego to nie mogę zrozumieć. Gierka jest prawie w Top 100 i to na promce tylko 35% . W tym momencie taki Cronos co kosztował 100 mln zl jest na prawie 1000 miejscu w Top Sellers a dodatek do jdm na 453 miejscu. Dodatek! Czujecie? Bloober dalej wyceniany na pół miliarda. A GIF na 50 mln.
Widze, patrzyłem kiedyś na bloobera bo byłem pewny ze spadnie z 40-50% po cronosie. Nie zmienia to faktu, ze dodatek do gry za 10mln jest wyżej w top sellers niz ich najwieksza produkcja za 100 mln. Kurs GIF jest mega niedoszacowany i nikt nie zmieni mojego zdania.
Pełno jest takich sytuacji na giełdzie, to nie jedyna taka spółka. Natomiast też nie ma co tego przeceniać w krótkim terminie. Bardzo fajnie że promocja i DLC podkręciły zainteresowanie na Stream, ale o wynikach rocznych i mocniejszych ruchach na kursie raczej zdecyduje Xbox. Kapitalizacja nie jest specjalnie wysoko, więc przynajmniej tym razem nie ma aż tak dużego pola do spadków X D
Spokojnie kolego Onn co sie odwlecze to nie uciecze. Wzrosty sa nieuniknione jak pisalem wczesniej. Od czwartku sprzedaje sie po prostu mega az oczom nie wierze. Dotknela top 100 i utrzymuje sie obok a tzn kilka tys sztuk dziennie i dlc dodatkowo. Tak jak pisalem popcorn i obserwujemy. Piona akcjonariusze!
No na pewno nie, cykl życia gry jest znany: premiera i duża sprzedaż przez tydzień a potem regularny spadek. Wychodzą tysiące gier, ktoś kupił, zagrał i odstawił. Kolejne duże sprzedaże to dodatki i promocje. Prawda jest taka, że jak po tygodniu sprzedadzą 10k, to średnie 30 netto z gry, dodatku lub dodatku i gry daje 300 tyś i zabawa się zacznie za kilka dni. Jak dla mnie premiera gry na konsole jest kluczowa ale multi i ściganie w sieci nie da odejść od gry. Ta spółka to żyła złota.
Oceny faktycznie kiepskie, ale sie poprawią. Z poczatku promocji to chyba standart. Miejsce w Best sellers bedzie z dnia na dzień spadać, to wie nawet dziecko, natomiast czwarty dzień jestesmy w drugiej setce i to są mega liczby dla spółeczki wielkości GIF. Wiecej optymizmu Misiek!!
Jest godzina 7 dopiero :D o tej godzinie grało po 50osób... poza tym co ma ilość grających do sprzedanych kopii... Nikogo nie interesuje liczba graczy, liczy sie kasa (sprzedany produkt)
Top Sellers liczone jest po przychodzie a nie ilości sprzedanych sztuk więc jeżeli któryś dzień z rzędu trzymają się na poziomie 100-150 miejsca to znaczy, że dużo zarabiają kolejny dzień.