Skoro jesteś taki erudyta to ci wyjaśnię fakt poprawna pisownia przymiotników w tymże przypadku jak nieprzekonujący jest razem ale jest wyjątek co by mogło się wydawać błędem jest jednak pewien wyjątek jeśli chce się podkreślić wyjątkowo mocno kontrast np nie przekonujący lecz wręcz śmieszny co miałem na myśli w swoim przekazie
Ja bym napisał tak troluchy spadziowe są bardzo mało przekonujące i strasznie aktywne chyba się plan wali i ogonek trzeba podkulić i zawyć do księżyca bo akurat pełnia to się reszta watachy zleci i razem coś nowego wymyślą a nie cały czas odgrzewane kotlety typu zeby nie było jak na ccc jak na dino ze koniec roku to tranzakcje na drugi rok ze przecinek nie wtym miejscu ze razem czy osobno ze zamiast rainbow reinbow a spaść jak nie spadło tak nie spadło i się nie zanosi. Widać ze mocne argumenty przemawiają za tym żeby akcje rainbow obrały docelowo kierunek północny
Warto pamiętać, że fundusze nie zawsze mają interes w tym, żeby shortujący jak Marshall szybko się ewakuował.
Jeśli widzą szansę na tańsze budowanie pozycji, to naturalne, że nie będą pompować kursu na siłę — bo dla nich tani papier to okazja.
Marshall z kolei musi kiedyś odkupić, więc im dłużej trzymają rynek w równowadze i przy niższych poziomach, tym łatwiej im „zebrać” akcje bez gwałtownych ruchów cenowych.
Rynek to nie film akcji tu często działa cierpliwość i wyczekiwanie, a nie spektakularne strzały w górę. Wszystko rozgrywa się na czas i psychologię.
Zgadza się i to też jest słuszne spostrzeżenie, fundusze różnią się przeważnie od przeciętnego akcjonariusza że może pozwolić sobie na długie trzymanie niestety z różnych powodów ludzie oczekują szybkich zarobków a jak coś idzie nie tak zaraz wywalają o czym doskonale duzi wiedzą.
Pamiętajcie również, że Marshall ma shorta na zaledwie 0,6% akcji. Przecież tyle to można odkupić w ciągu kilku sesji, a i zdarzyły się sesje, gdzie dzienne obroty były dużo wyższe.
Widać wOrtex, ze w ostatnich 2 tygodniach shorty zeszły ok 5 tys papiera i kurs 10 pln w górę.
Aktualnie jest ok 84 tys sztuk u shortow (przypominam, ze KNF ewidencjonuje tylko pow 0.5%)
Dobre marze I Shorty mają kakao w gaciach czego im mocno życzę
Dzieki za wpis. To prawda. Jestem "małym leszczem" bo mam nieco ponad 500 sztuk na IKE IKZE oraz koncie zwykłym.
Mocne fundamenty I perspektywy rozwoju dają potencjał. Jaki ? Zobaczymy za rok kilka lat.
Wolę tu mieć cześć firmy jako akcjonariusz niż trzymac kasę na ROR czy obligacjach. Na spekulacje nie mam czasu