• dusi kurs Autor: ~J23 [89.79.151.*]
    Cwaniaczek. Przerzuca z wora do wora. Nietrudno domyślić się dlaczego.
  • Re: dusi kurs Autor: ~Kufel [31.0.35.*]
    A dlaczego ? A jak myslisz - zapytała blond Frytka lovelasa Gulczasa
  • Re: dusi kurs Autor: ~XxX [5.172.188.*]
    Pewnie cha wam zabrać "cenne" akcyjki :)))))
  • Re: dusi kurs Autor: ~ksiadzrobak [37.47.253.*]
    Ciekawe kiedy to się wreszcie skończy...
  • Re: dusi kurs Autor: ~Markus [31.60.92.*]
    Jak spadnie do 0 hehe
  • Re: dusi kurs Autor: ~Lewski [37.128.81.*]
    Przy 4,3 przystanek albo odbicie. Najgorzej, że relatywnie duże ilości są wywalane, a popyt znikomy.
  • Re: dusi kurs Autor: ~Racjonalista [193.138.139.*]
    Za manipulacje kursem grożą konkretne konsekwencje. Ciekawe co na to KNF.
  • Re: dusi kurs Autor: ~Antynagon [217.119.75.*]
    Hahaha Udowodnij te manipulacje:)
  • Re: dusi kurs Autor: ~NoWłaśnie [109.243.71.*]
    Tutaj nie ma co udowadniać, tutaj trzeba korzystać, bo promocję robią, że hej. I trzeba byłoby być kompletnym frajerem żeby pozbywać się tych akcji teraz. Na emisje w tej cenie się nie załapiesz, bo jakby miała być to znowu rozdysponują między sowimi, więc to jedyna okazja aby złapać akcje z 50% bonifikatą względem poprzednich emisji... Ja tam skubię po cichu aby ich nie wystraszyć, gram swoje i cieszę się z tej promocji.

• Re: dusi kurs Autor: ~FF [91.236.84.*]
    Do końca grudnia będzie jeszcze większa promocja... W 1Q 2026 info....
  • Re: dusi kurs Autor: ~JAnuary [195.54.188.*]
    O ile spółka nie pójdzie drogą maksymalnego rozwadniania i dodruku dla konkretnych inwestorów, to to jest okazja cenowa jakich mało. Jeżeli będzie tak, jak zapowiedział prezes, że zysk ze sprzedaży Genomtec ID idzie dla akcjonariuszy, to super sprawa. Martwi mnie troszeczkę jednak to zbyt duże FF. Żeby nie chcieli zrobić tak jak AWM czyli maksymalnie rozwodnić akcje, dołując kurs i emitując dla kogoś z wyłączeniem dotychczasowych inwestorów. Tamci przekroczyli już 100 milionów akcji na spółce, która nic nie robi. Tutaj jest jeszcze przyzwoicie. Zresztą nie porównuję tych spółek, bo byłoby to nieporozumienie. Ja trochę kupiłem - świetna okazja cenowa.

Plusem dla mnie na tej spółce jest:
    - duża liczba zatrudnionych (spółka nadal tworzy, nie wegetuje)
    - kroki w kierunku wydzielenia spółek pod sprzedaż (to generuje koszty, skoro to robią, muszą być powody)
    - konkretne osiągnięcia jeżeli chodzi o Genomtec ID - jest działający produkt, plus jeszcze inne patenty.
    - o ile dobrze pamiętam dodrukowane akcje szły jako wynagrodzenie dla pracowników (czy jakieś premie). Więc tutaj jest to pozytywne (chyba, że pomyliłem spółki)

Minus:
    - duże FF (oznaczające brak zainteresowania większych podmiotów zyskiem, który prezes oświadczył przeznaczyć dla akcjonariuszy)
    - brak stałych przychodów (dobrze jest, gdy spółka wykazuje też umiejętności zarabiania pieniędzy, nie tylko wynalazki i patenty)

Podsumowując. Jeżeli spółka nie jest słupem dla jakiegoś zagranicznego koncernu, który postanowił sobie na polskim rynku pozyskać fundusze i zrealizować kilka patentów (wydaje mi się, że nie), to raczej wszystko jest na dobrej drodze.
    Na razie traktuję to jako okazję cenową. Nie wydziela się bez powodu spółki pod sprzedaż. Zobaczymy.

• Re: dusi kurs Autor: ~FF [91.236.84.*]
    Pamiętaj, że istnieje coś takiego jak art. 422 §1 KSH jak i art. 730 i n. KPC. W każdym momencie można zaskarżyć uchwałę... Istotny jest czas, a wiemy jak sądy działają ... :)
  • Re: dusi kurs Autor: ~Racjonalista [37.47.112.*]
    Takie rzeczy nie udowadnia forumowicz tylko KNF. Mało bylo przypadków gdzie grupa klesi umowila sie i z wora do wora przelewała myslac ze nikt tego nie wykryje :) KNF ma dostep do kazdej transakcji i moze analizować tysiące danych jednoczenie w poszukiwaniu takich właśnie systemów :)
  • Re: dusi kurs Autor: ~desideratum [91.94.90.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&start_radio=1
  • Re: dusi kurs Autor: ~od1993 [93.159.27.*]
    wy tak na powaznie? tu nie ma zadnych manipulacji wszystkie dotychczsowe genialne patenty tej spolki sa warte 0 a obecne rynek zaczyna postrzegac podobnie bo chetnych do zakupu czy partneringu brak to i kurs leci w dol.
[x]
GENOMTEC 0,50% 4,99 2026-06-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.