• Wyniki katastrofalne Autor: ~Misiek [31.61.245.*]
    Brawo zarząd
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~Patyk [83.30.130.*]
    Zaraz wpadnie krzanu i Ci wyjaśni że to że jest źle oznacza że jest dobrze. Czego nie rozumiesz ?
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: michal55 [46.205.204.*]
    Wyniki stabilne :). Przy czym wydaje mi się że to już jest w cenie. A Krzanu pisze z sensem, widać że się zna...tylko rzeczywistość jeszcze nie chce za tym podążać :). A tutaj już dużo gorzej być nie może.
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~Free [93.159.17.*]
    Zbliża się grudniowa optymalizacja no i z tego co pamiętam to jest też czas sypania tego gościa z zarządu czy tam RN. Generalnie spółka świetna - nawet przy takim spadku zysków ma 20 mln rocznie przy 160 mln wartości, no a trzeba pamiętać o dwóch projektach. No ale na giełdzie nie ma logiki po prostu trzeba wykorzystywać okazje i cierpliwie czekać na odbicie.
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    Nie wiem, gdzie założyciel wątku widzi wyniki katastrofalne ? Gdy rok temu był zysk netto o 12% lepszy to mieliśmy wycenę około dwa razy wyższą. Zatem względem obecnej wyceny to wyniki są za wysokie. Po 3 kw mamy 1.62 zł zysku na akcję, a dokładając wyniki za 4 kw mijamy 2 zł na akcję.. zatem proszę by założyciel wątku wskazał mi firmę z WIG20 która przy takim zysku ma tak niską wycenę ? Nie ma takiej. Artifem jest żenująco nisko wyceniony i tyle. Ale metagra jest ukończona, a po wdrożeniu na pewno poprawią się wyniki. też wolałbym aby wycena była lepsza. Tyle w temacie
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~84Felek [89.76.146.*]
    Proponuję zobaczyć ile r/r umocnił się pln do usd/eur.
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~binancemanster [193.25.251.*]
    Patrzysz na zysk, patrzysz na kurs dolara - KATASTROFA ;) xD
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~mieciu [89.79.173.*]
    dolar zmiana -10%, a zysk spadł o 30%
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~Krzanu1988 [185.252.182.*]
    Zysk za cały rok będzie niższy około 12%, zatem nie dramatyzuj. Dolar spadł z 4.1 na 3.65 czyli podobnie % to wychodzi. Nie mamy wpływu, że ktoś celowo zaniża kurs, nie da się tego ukryć. Metagra czeka za rogiem i ta osoba o tym wie doskonale, potem gra RPG. Lepiej kupić tanio gdy owieczki wystraszone długotrwałym spadkiem nie kupują akcji więc tanim kosztem ten ktoś obniża kurs. Proste. Gdy były 2 lata temu takie wyniki jak obecnie to ludzie bili się o wyższy kurs. Najwaxnirjsze są wyniki a tutaj są
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~takietam [91.150.198.*]
    Wyniki ważne, bo wiemy, że spółka sama się finansuje, ale to jednak przeszłość. Przyszłość jest bardziej atrakcyjna ;) Chyba mało osób zdaje sobie sprawę jak duża będzie gra RPG i jak meta gra potencjalnie odmieni Unsolved. A Q1 i dzień inwestora tuż za rogiem ;)
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~zbycho [93.176.252.*]
    kurla bedzie 2zeta zysku na akcyjke gdzie ta katastrofa??? po powinno smigac po min. 20
    Taki np. z innej branży Digital network ma 4.9 zysku na akcje po 3kw a artifex 1.62zł czyli 1/3 z tego co digital.. Tamten ma wycene jakies 108zł a artifex 13zł.. a 1/3 to około 37zł.. zatem zamiast gadać i narzekać to kupujcie akcje i podbijajcie kurs... za 2 msc może być za późno. Już nie raz tłumaczyłem jak to wygląda od kuchni. Jeśli łącznie za kw po odliczeniu kosztu na pozyskanie graczy mamy łacznie np. 9,5 mln zł zysku netto to koszty pracowników i ogóle działalności wynoszą około 4.4mln zł czyli na czysto mamy zysk netto za kw na poziomie 9.5-4.4 czyli np. 5.1. 9.5 mln łącznie za kw daje miesiecznie średnio niewiele ponad 3mln zysku netto. Teraz kolejny przykład ..mamy przychód msc na poziomie 9mln z czego na pozyskanie graczy idzie 4.5mln. Zakładając, że taki stan utrzymuje się przez 3 msc to kwartalnie daje nam już nie 9.5 mln a 13.5 mln z czego ponownie odliczamy około 4.4 mln i mamy kwartalnie zysk netto na poziomie 9.1 mln zł.. a nie 5.1 jak za 3kw. Wystarczy, że metagra da nam te owe 30% i opisywana sytuacja się zyści. W skali roku wyjdzie wówczas ponad 36 mln zł zysku netto a to oznacza 50% wzrost względem obecnego roku. przy czy ja założyłem w przykładzie wzrost przychodów na poziomie tylko 30%. Doliczmy do tego mln zł msc za grę RPG co winduje wynik do 48 mln zł czyli dobre 4zł za akcje zysku netto rocznie. Czy ktoś nadal uważa, że kurs będzie się kisił tak jak obecnie ?
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: radolino62 [213.241.63.*]
    Kiedyś napisałem, że cykl powinien kończyć się na poziomie 12 złotych potem wzrost bazujący na nowych produktach firmy. I swoje zdanie podtrzymuję. Nie trafiłem z terminem wzrostu bo myślałem, że będzie to październik a mamy prawie grudzień.
    Do wzrostu kursu potrzeba zapalnika. Zawieszeni na poziomie 17 jeszcze dobrze zarobią
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~mieciu [89.79.173.*]
    przy tych wynikach i ciągłym spadku przychodów i zysków to raczej dużo nizej niż 12pln. szczególnie gdy metagra nie działa i są kolejne terminy, obecnie koniec 2026, potem pewnie będzie koniec 2027
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~Krzanu1988 [185.252.182.*]
    Gdzie masz informację,że metagra nie działa ? Że jest przesunięcie na koniec 2026 ? Pierwsze o tym słyszę
  • Re: Wyniki katastrofalne Autor: ~takietam [91.150.204.*]
    Na konferencji we wtorek prezes podtrzymał dotychczasowe terminy. Metagra Unsolved ma być testowana z użytkownikami w testach A/B przez parę miesięcy już w Q1/Q2 i wdrożona w lato. Gra RPG ma być zaprezentowana na dniu inwestora, który ma być zorganizowany w Q1 jeszcze przed wynikami rocznymi w siedzibie firmy i będzie można w nią zagrać, a build gry będzie publicznie dostęny do pobrania. Potem beta testy i permiera w Q4. Także dużo będzie się działo pontencjalnych czynników wpływających na kurs akcji już w Q1.
    Dziękuję za informacje
[x]
ARTIFEX 3,88% 21,40 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.