• Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Maciek [83.6.206.*]
    Takie Nationale kupowało tu duże pakiety po 155 zł. I to juz dobry czas temu. Wiadomo po co kupowali, przecież nie żeby stracić.

W takim NN niby pracują eksperci, niby znają się na rzeczy. Ale pamiętamy że to też są ludzie, oni tez mogą się mylić.

Mniejsza juz o to, ale co teraz zrobi takie NN?

Z tego co kojarzę nie było żadnego ESPI że dokupowali by uśrednić.

Ciekawe czy poświeca ewentualny zarobek i zaczną wywalać gdyby kurs nagle skoczył do 155 zł? Zeby tylko odblokowac kase.

Wtedy pomimo dobrych wyników znowu zanurkujemy.

Co o tym sądzicie? Spółka jest ok, ale to co tu sie dzieje z kursem to delikatnie mówiąc anomalia.

Zaraz ktoś powie że będzie skup. Jakoś mi się w to wierzyć nie chcę, moim zdaniem kurs poszybowałby wtedy na wwartości zbliżone do ceny ze skupu. Zresztą, czy wtedy od drobnicy odkupią 100% akcji?

Ostatnia szansa w tym roku to wyniki za III pod koniec listopada. Jak wtedy nic nie ruszy to chyba wychodzę.
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Misiu31 [31.0.27.*]
    Moim zdaniem jest bardzo mało prawdopodobne, że NN zacznie wywalać przy 155 zł. To jest inwestor instytucjonalny, a inwestor instytucjonalny myśli w zupełnie innych kategoriach niż przeciętny gracz giełdowy. Tak, gracz to dobre słowo. Oni mogą trzymać te akcje przez kilkanaście lat, przy okazji zgarniając w dywidendach więcej niż za nie zapłacili, a na końcu sprzedać może i za 300 albo 400 zł. Nie twierdzę, że tak będzie, ale w takim funduszu raczej nikt nie myśli w perspektywie miesięcy, a kilku-kilkunastu latach. Spółka się rozwija, a nie zwija, społeczeństwo się starzeje, powoli zbliżamy się do państw Europy Zachodniej, sprawdź sobie kapitalizację np. takiego Tui, to wtedy będzie wiadomo, o co toczy się tutaj walka.
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Max [31.0.85.*]
    Twierdzenie, że skoro fundusz kupił, to będzie rosło, to jeden z największych absurdów, jakie można usłyszeć, a ktory pokutuje wsród ulicy, która utopiła kasę.

Jeśli przeanalizuje się wyniki funduszy vs wyniki głównych indeksów to okazuje się że fundusze nie mają żadnej przewagi. Inaczej każdy trzymałby wszystkie pieniądze w funduszach wiedząc, że i tak zarobi.
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Radosny [83.24.151.*]
    „Fajna narracja. Prawdziwe pieniądze jednak lubią ciszę.”
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: 321slk [103.192.205.*]
    Ty nie zauważyłeś, że z trollem spadkowym rozmawiasz vel naukowiec w wielu wcieleniach vel moderator
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Max [31.0.67.*]
    O, jestem też moderatorem, pięknie! XD

PS

Ależ tu gminu...
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Verso [31.183.160.*]
    Mądrze napisane. Zgadzam sie z kolegą
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Verso [31.183.160.*]
    Podszyty podprogowo przekaz, ze Rainbow jest slaby i nie warto trzymac papierów. Słabe to.
    NN myśli długoterminowa i nawet lokalnie słaba % marża za q2 nie determinuje bardzo rentownego i rozwijającego biznesu.
    Ulica i shorty chcą utrwalić wizję słabych % marż zwby tanio zebrać papier.
    Wzrost kilkunastowprocentowy przychodów wrażenie pokazuje ze biznes rośnie a marża za q3 bedzie wysoka. Jestem przekonany (powiedział to także Prezes) nadrobią slaby q2.
    Do tego dywidenda ok 10 pln z 2025 jest bardzo mocnym punktem Hold.
    Wasze decyzje i kasa. Ja zostaję i czekam
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Oczywiście masz rację mi się też nie spieszy a dokupić rainbow tak mocny fundamentalnie walor zawsze mogę a efekty prędzej czy później i tak będą pozytywne
  • Re: Zobaczcie jak można się pomylić. Nawey mając wiedzę. Autor: ~Normalny [31.61.253.*]
    Założyciel wątku słusznie zauważył że NN kupowało po 155.
    Ale patrzył na cyfry, a nie na wielkość zakupów.
    Proponuję wyszukać jaki to udział w pakiecie inwestycyjnym .
    Okazuje się, że jest to 0,11%, a za poprzedni rok było 0,14%.
    To naprawdę min udział EBW w ich portfelu
    Warto zanim napiszę się post, poczytact.
    Dane są ogólnie dostępne
[x]
RAINBOW 0,81% 124,60 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.