Procedura Pre-Pack. Nie mylić z Planem Powszechnej Prywatyzacji bo to się źle kojarzy!
Jest to z góry przygotowana likwidacja masy upadłości przez dłużnika oraz przyszłego nabywcę polegająca na sprzedaży przedsiębiorstwa lub jego zorganizowanej części bądź też określonych składników majątkowych stanowiących znaczną część przedsiębiorstwa (np. OTG), na warunkach określonych przez strony transakcji, tj. upadłego (czyt. zarząd bo syndyka przecież nie ustanowiono) oraz potencjalnego nabywcę przedsiębiorstwa. To może być ktoś już nam znany (np. Conwel, Total) albo jakiś nowy gracz, który zna rzeczywistą (rynkową) wartość aktywów ustaloną np. przez zdyskontowanie przyszłych przychodów z działalności.
Czyli oferta i papiery są na stole, sędzia jak klepnie to kasa wpłynie do spółki. I co dalej z tą kasą zrobi tandem zarząd-nadzorca..?
> Reszta twojego postu też jest głupotą, którą w sumie nie chce mi się komentować. -------- a szkoda. twoje wpisy wspomagane przez AI choć nie zawsze trafione powodują niemałe ożywienie
Dnia 2025-11-04 o godz. 11:15 ~Daniel napisał(a): > Dnia 2025-11-04 o godz. 11:07 ~dipsik napisał(a): > > część przedsiębiorstwa (np. OTG), > > Nie może to być OTG bo Petrol nie ma do OTG żadnego prawa i nie jest to kwestia dyskusyjna to jest FAKT. > > Reszta twojego postu też jest głupotą, którą w sumie nie chce mi się komentować. > > Pozdrawiam > Daniel >
///// .... specjalista od kolorowych znaczków z upośledzeniem czynności mózgowych w stopniu znacznym raczył znowu zaryczeć z braku łani na rykowisku? A może jakiś myśliwy w głowę cię trafił?
Dnia 2025-11-04 o godz. 12:03 forward napisał(a): > [Daniel] A może jakiś myśliwy w głowę cię trafił?
------------- On tu jest i czeka w blokach startowych, drży z napiętych mięśni aby - gdy coś nie wyjdzie (oby nie) - nie tracić już ułamka sekundy i oznajmić specjalnym wpisem: "❤️ A NIE MÓWIŁEM, WY ZAKUTE ŁBY? I KTO MIAŁ RACJĘ? ❤️"