• Lokomotywa. J TUWIM. Znacie? Autor: ~Cffaniak [37.30.44.*]
    Konduktor da zaraz sygnał do odjazdu.
  • Re: Lokomotywa. J TUWIM. Znacie? Autor: ~BOLO [81.30.136.*]
    Nie nastawiaj się pozytywnie bo może być różnie.
    Prawdopodobieństwo wybicia jest mniejsze niż zjazdu w rejon 2,6 wg mnie 40/60
    Poprzednio obstawiałem 2,75 ale obecnie widzę rozgrywkę sprytniejszą i cel w okolicach 2,6.
    Obym się mylił, bo to będzie oznaczało całkowitą negację wybicia i kapitulację byków co zwiastować będzie długie kręcenie wora ;))

• Re: Lokomotywa. J TUWIM. Znacie? Autor: ~dziadek [79.184.228.*]
    Zawsze istnieje ryzyko że "gruby" to celowa podpucha, ma pozbierać, napełniając tym serca drobniaków ciepełkiem, a potem dobić ich wywalając i pozbawiając reszty optymizmu tych którzy go mają.
    Ja bym tak zrobił jak bym chciał ud.pić i nie liczył się z kosztami.
    Scenariusz jak z filmu szpiegowskiego ale na GEA nic nie da się wykluczyć ;-)
    Giełda to psychologia, tu się gra na emocjach, a czym większe emocje tym gułpsze ruchy szczególnie drobnych
  • Re: Lokomotywa. J TUWIM. Znacie? Autor: ~Prądozaur [84.39.162.*]
    Dlatego od początku plumkałem, żeby olać bieżący kurs i po prostu wiedzieć ile czego jest pokazane w sprawozdaniach finansowych GRENEVIA, bo wtedy każdy rozumny wie, że wszystkie jej biznesy są już dziś warte co najmniej 7 PLN i mogą sobie kursem robić co chcą, a kto zechce to co najwyżej tanio dokupi, ale na pewno nie sprzeda jak naiwny wystraszony gupi... Jednak grubas głosował razem z Allianz przeciw uchwało, zatem pozoranctwo i na tym poziomie musiałoby być... Tyle że na co komu byłby ten pozorowany grubas, skoro dotąd słupkowali sobie w tę i z powrotem, to i mogli na większą skalę to robić po prostu i dlatego mało mi się to widzi jednak jako wielki tomkoknuj... Ogólnie każdemu to dydać powinno a BOLO nie jęcz o spadkach, bo to w chorobę się przerodzi i dopiero kosztów sobie narobisz jak cały sztab terapeutów będzie odjadziać Cię musiał... Pozdrawiam widzących i wiedzących a na słupki i trolle nieustannie lejących :)
    Spokojnie panie Ja-nie ;) tu nie ma gry zero jedynkowej, spadki były, są i będą, tak samo jak i wzrosty. Wszystko jest funkcją czasu.
    Obecnie jesteśmy w punkcie zwrotnym. Obecnie rozstrzyga się kierunek na minimum 6 miesięcy. Rok 2026 nie będzie dobrym rokiem na trzymanie papiera, raczej będzie to rok końca hossy i wyczekiwanej bessy (obstawiam 3 kwartał), więc jak nie zaczną pompować kursu przez kolejne 6 miesięcy to możemy zapomnieć o wzrostach na następne 2-3 lata jeśli nie dojdzie do wykupu.
  • Re: Lokomotywa. J TUWIM. Znacie? Autor: ~Prądozaur [84.39.162.*]
    Tyle, że bessa nie równa się spadek kursu akcji wszystkich spółek... Wtedy te najsilniejsze nagle przyciągają tych wystraszonych ze spekuskoczkowych dmuchańców co nagle spadają drastycznie i ojojoj trzeba kupować spółki pewne o tytanowych fundamentach, zatem nie przesądzajmy o kierunkach, bo słupki wiadomo co chcą z kursem zrobić, ale i w USA się przejechali najpotężniejsi na tych odgórnych założenia co do zachowania się publiczności... I wiadomo, że GPW ma mniejszą widownię, ale jak pokazuje przykład utajonego grubasa, można psocić nagle i paradoksalnie szachować słupki a nie na odwrót jak to było dotąd przez miesiące i lata... Pozdrawiam realistów, bo skrajność optymizmu i pesymizmu jest bliska nieefektywności komunizmu :)
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.