• Realista7201cośtam Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    fajnie że pokazuje jakieś zagrania z Ortex czyli lońskiego oddziału. Ha ha shorty

Nim po Londynie będziecie spacerować polecam art 69
    Obowiązek zawiadomienia o nabyciu lub posiadaniu znacznego pakietu akcji

1.  Kto:
    1) osiągnął lub przekroczył 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej albo
    2) posiadał co najmniej 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce, a w wyniku zmniejszenia tego udziału osiągnął odpowiednio 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% lub mniej ogólnej liczby głosów
    - jest obowiązany niezwłocznie zawiadomić o tym Komisję oraz spółkę, nie później niż w terminie 4 dni roboczych od dnia, w którym dowiedział się o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów lub przy zachowaniu należytej staranności mógł się o niej dowiedzieć, a w przypadku zmiany wynikającej z nabycia lub zbycia akcji spółki publicznej w transakcji zawartej na rynku regulowanym lub w alternatywnym systemie obrotu - nie później niż w terminie 6 dni sesyjnych od dnia zawarcia transakcji.

1a.  Dniami sesyjnymi, w rozumieniu ust. 1, są dni sesyjne określone przez spółkę prowadzącą rynek regulowany lub przez podmiot organizujący alternatywny system obrotu w regulaminie, zgodnie z przepisami ustawy o obrocie instrumentami finansowymi oraz ogłoszone przez Komisję w drodze publikacji na stronie internetowej.
    2.  Obowiązek dokonania zawiadomienia, o którym mowa w ust. 1, powstaje również w przypadku:
    1) zmiany dotychczas posiadanego udziału ponad 10% ogólnej liczby głosów o co najmniej:
    a) 2% ogólnej liczby głosów - w spółce publicznej, której akcje są dopuszczone do obrotu na rynku oficjalnych notowań,
    b) 5% ogólnej liczby głosów - w spółce publicznej, której akcje są dopuszczone do obrotu na innym rynku regulowanym niż określony w lit. a lub wprowadzone do alternatywnego systemu obrotu;
    2) zmiany dotychczas posiadanego udziału ponad 33% ogólnej liczby głosów o co najmniej 1% ogólnej liczby głosów.

Tylko modelowo:

Taki OFE NN ma
    12.08% i 5 409 513 akcji

2% akcji to z 44 786 917 wszystkich =   895.738 akcji.
    Od sierpnia 2024 na pewno dobrał by mieć 12,08% i nawet informował o progu 10%.

Taki stan jest idealny: powyżej progu 10% a zmiana do 2% nie wywolują żadnych obowiązków informacyjnych...

Realista robi to celowo z tym Ortex, niebezpieczeństwo przychodzi z wew. a nie zew. bo wtedy wszyscy to widzą.

W teorii między 10% i 12,08% czyli do 2% taki OFE NN może aż 10 sesji sypać w rynek jeśli sesja by wyglądała jak ta piątkowa!

• Re: Realista7201cośtam Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    2020
    OFE Nationale-Nederlanden
    15,01%       6.721.387

do 2022 wywalił nawet -               1.832.008 akcji

a 2 sierpnia miał formalnie stan: 4 490 053 akcji co pokazuje że nie miał problemu wywalić ponad 2 mln akcji...

żadne Ortex poza tymi co pożyczają akcje itd nie mają dostępu do danych OFE i mogą pokazywać stan tylko taki do jakiego polskie podmioty są zobowiązane

Tak jak modelowo: do  895.738 akcji taki OFE NN może sobie zmieniać stan jak chce i nie wywołuje to żadnych obowiązków informacyjnych i w sreen widać że dla OFE są to stare stany a dla OFE NN stan ze stycznia 2025.

Real nie ma żadnej wiedzy! to udawanie wiedzy a powoływanie się na to że ma dostęp do Ortex to manipulacja przez "autorytet" gdzie te zestawienie jest w kraju dostępne...

https://i.ibb.co/fzPTg3CP/real7201.png
  • Re: Realista7201cośtam Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    Dnia 2025-11-02 o godz. 19:59 ~Lu4xigi napisał(a):
    > 2020
    > OFE Nationale-Nederlanden
    > 15,01%       6.721.387
    >
    > do 2022 wywalił nawet -               1.832.008 akcji
    >
    > a 2 sierpnia miał formalnie stan: 4 490 053 akcji co pokazuje że nie miał problemu wywalić ponad 2 mln akcji...

Możecie sami sprawdzić że w okolicy początku sierpnia 2024 (hashtag zabawa) sam wskazywałem OFE NN by korzystał z sztucznej euforii i OFE nie musiało ost. nabywać a zagrać na krótko. OFE NN to jeden z najbardziej agresywnych OFE i kapryśnych , nie mających cech długoterminowych inw. a raczej spekulacyjnych co kiedyś zamysłem dla OFE nie było, ale skoro Polska zbankrutowała wew. i Dyktotusek nie był wstanie wykupić na 150 mld obligacji to im je ukradł, dopływ kasy do OFE jest znikomy..

Już nie pytajcie po ile OFE NN w ogóle nabywało kiedyś akcje...

Poruszać się mogą w granicach prawa a nastroje na forum ignorują...
    Za czasów PIS na stronach PKP Cargo były pliki w excel co od debiutu stan akcjonariatu prezentowały...

Odrobinę powagi: wy możecie robić kółka a oni nie? robią to legalnie jakby co

Krótko: Real nie ma żadnej wiedzy i mu się wydaje ale hasełka w tytule są: fundy nie sprzedają...to jest naiwność
  • Hmmm . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    A to nie on pisał w zeszłym roku, że szable policzone i akcje mają tylko fundusze i longi?
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Jan_z_Karsiboru [31.60.81.*]
    To ten sam, co pisał Avanti, gdy opychał?
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    Dnia 2025-11-02 o godz. 20:23 ~black944 napisał(a):
    > A to nie on pisał w zeszłym roku, że szable policzone i akcje mają tylko fundusze i longi?

https://i.ibb.co/0RtChVcx/black444.png

Blackuś

Ty też jesteś z tej starej gwardii na PKP Cargo, obok Reala i Jo, to ty ten trzeci ale nie myśl że Qgen zapomina :))

Wszyscy daliście ponieść się emocjom, były wyjątki wtedy a dziś rozumiem dlaczego musiałem garować na Podłodze! Pokazywałem co robią ...

https://www.youtube.com/watch?v=ulJXiB5i_q0
    Les Misérables (2012) - I Dreamed A Dream

Wierzyciele winni żądać mego planu bo jest on korzystny dla nich i PKP Cargo, dla państwa też by to MAP rządziło

1,1 mld akcji po nominale 2 zł i konwersji 3,55zł

albo obrazowo: stare akcje do 8zł to podłoga a dla wierzycieli od 2 do 8 to sufit. Serie A, B, C przestają się liczyć..

https://i.ibb.co/Y76xc36B/11.png

a jak będzie zobaczymy

• Re: Hmmm . . . Autor: ~Smart [83.9.191.*]
    Impotencji życiowi …. biedni ludzie
  • Qgen Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    Nigdy nie pisałem z takiego IP i kto jak kto, ale myślałem że ty jesteś bystrzejszy aby nie dać się nabierać na takie podpuchy wtedy. Nadal nie rozumiesz dlaczego prawie od dwóch lat jest tutaj tyle moich podszywek?
  • Re: Qgen Autor: ~Lu4xigi [23.237.210.*]
    Dnia 2025-11-02 o godz. 22:04 ~black944 napisał(a):
    > Nigdy nie pisałem z takiego IP i kto jak kto, ale myślałem że ty jesteś bystrzejszy aby nie dać się nabierać na takie podpuchy wtedy. Nadal nie rozumiesz dlaczego prawie od dwóch lat jest tutaj tyle moich podszywek?

Zwracam honor , mogłem to uwzlędnić bo sam mam podszywających. Sorki
  • Qgen nie trzeba lubić . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    ale warto czytać ! ! !
  • Re: Qgen nie trzeba lubić . . . Autor: ~KarolN [31.61.186.*]
    Na to wygląda
[x]
PKPCARGO -1,83% 15,55 2025-11-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.