• Podsumowanie premiery Autor: ~Elo [89.151.44.*]
    Dużo tutaj emocji i naganiania to w jedną to w drugą stronę. Postaram się dać wyważoną opinię na temat premiery. Patrząc na to co tu się dzieje wygląda na to, że wszystko w cenie. Ci co mieli sprzedać sprzedali i teraz chcieliby odkupić niżej, ci co kupili i mają akcje chcieliby sprzedać drożej. Siły wydają się wyrównane.

Na pewno na plus budżet gry i sprzedaż, tutaj krzyki nic nie zmienią i fakt, że są chętni na tanie akcje pokazuje, że spółka jest grana. Gdyby premiera była katastrofą nikt by tu na forum nie siedział i nie płakał o tanie akcje, bo po co. Raczej chcą zarobić. Budżet gry minimalny wraz z obiektywnie niezłą sprzedażą (już ponad 90 ocen) dają z punktu widzenia rynkowego najlepszą tutaj premierę odkąd pamietam i różnica jest ogromna, to nie jest rzędu 10, 20 czy 50% tylko wielokrotność.

Minusy? Spadające oceny. Sprzedawałaby się jeszcze lepiej.

Trzeba tu pamiętać, że spółka ma zysk i to jest ważne, gra będzie się sprzedawać, zaraz promocje bo święta i duży ruch na Steam do tego gra wyjdzie na GOG i Epic, pewnie konsole, więc dalsze pieniądze no i kolejne gry mają w produkcji.

Zobaczymy co prezes powie w niedługo raport kwartalny.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~src [83.26.19.*]
    Jak to czytam to mam wrażenie że próbujesz ubrać kupkę w opakowanie po cukierku zgrywając obiektywnego :)
    Tu przy sprzedaży 10k byłbym zawiedziony a tu Niemka nawet 5k co jest no absolutną klapą. Pokażcie mi w tym roku gorszą premierę gry z podobnym budżetem
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: -dareczek- [176.10.106.*]
    Src widzę że się nakręcasz bo chcesz odkupić.Chyba dla wszystkich jest teraz jasne że zakup w obecnym pułapie niesie a sobą niewielkie ryzyko spadku i straty a jeśli podadzą że gra się zwróciła to chociaż spekulacyjnie powinno dać zysk.Buchacha.Zwróć uwagę że komentarze poważnych osób są długie i wyczerpujące a Twoje w zasadzie nic nie wnoszą.Ten sam bełkot.Nie kompromituj się człowieku.Pieniądz to nie wszystko...A wracając do tematu to za dwa tygodnie mamy raport i ciekawe co w nim będzie
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~src [83.26.19.*]
    Kolejny oczadzialy
    Niewielkie ryzyko spadku? Grzbiecie jak tu po ogłoszeniu premiery część oddałem po 2.3....
    Aha no tak. Gra petarda bo komentarze są długie. Jakby ktoś pisał zwykle "genialna" lub " super" to byłby dramat.
    Jutro oddaje resztę a Ty zostaniesz z syfem na kolejne lata. Taki twój los. Nie dość że nie potrafisz się przyznać do porażki to jeszcze trzymasz coś co nie jest warte posiadania w portfelu.
    Dark moon miał być szansą na zmianę ligi a tu wyszło naprawdę drugie punk wars.
    Ale co ja tam wiem. Kupuj jutro dareczku.
    Przecież gra na konsole się sprzeda jak świeże bułeczki hahhaha albo na gog pójdzie w tysiącach sztuk :)
    Mają kolejne gry w zanadrzu. Wyjdą za kilka lat. Poczekasz
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: -dareczek- [176.10.106.*]
    Nigdzie nie napisałem że mam zamiar kupić te akcje.Ty napisałeś że sprzedajesz.W najgorszym wypadku wrócimy w okolice 1 zł.Gry nie kupiłem bo nie gram w takie gry.Sadząc po aneksie to założyli sprzedaż na 200 k USD przychodu w pierwszy miesiąc.I jeśli im się to uda a prawdopodobnie już mają 5 k kopi sprzedanych więc potrzebujà drugie ponad 5 k w tej cenie to zrobią założony target.I wtedy info coś podciągnie do góry.Na duże zyski to liczyłem pod DM teraz przy najbliższej sposobności chcę wyjść z tego bez straty.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~KLM [95.215.27.*]
    Jesteś pewny że 10 k wystarczy do 200 k USD? Zobacz sobie ceny w różnych krajach. W większości z nich gra jest o połowę albo więcej tańsza.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: -dareczek- [185.195.71.*]
    Pewny to byłem że zarobię na DM.Teraz to tylko mam nadzieję…Im szybciej zdadzą sobie sprawę że na grach nie potrafią zarabiać tym dla nas lepiej.Oby doszło do odwrotnego przejęcia.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~Rotfl [156.146.50.*]
    Jakbyś planował sprzedawać to byś przecież nie pisał tego tutaj żeby sobie robić konkurencję xdddd
    ROTFL!!!!
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~Fredo [45.129.32.*]
    on nie ma przeciez akcji tylko liczy ze jutro uda mu sie cos kupic i znow sprzedac za 2,30
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~Zabawa [212.105.131.*]
    Chernobylite 2, sprzedaż podobna a koszt 60mln a kap spółki 60mln. Nawet chłopie się nie ośmieszaj. A gorszych to mi rąk nie starczy. W tym roku tylko 2 dobre premiery były. Crime Sim i JDM. Reszta to było dno dna.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~ben [178.43.210.*]
    tak nawiasem, to nie dość że was wzrostowiczów ubrali w akcje to jeszcze was ocyganili na samej cenie gry, bo doskonale wiedzieli że im naiwni akcjonariusze chociaż trochę podbiją sprzedaż. Tylko Szwajcaria tę grę może na steamie kupić drożej, coś pieknego
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~Henio [178.132.110.*]
    Wreszcie jakieś w miarę obiektywne i stonowane zestawienie plusów i minusów.
    Ja wychodzę z jednego prostego założenia, pieniądz ma się zgadzać, robię tak w życiu, w biznesie i na giełdzie. Jak się pieniądz nie zgadza to nie jest dobrze. Tutaj na razie się zgadza skoro gra się sprzedaje. Tylko to ma dla mnie znaczenie. Całą reszta to próby zebrania teraz akcji na dołku żeby zarobić na wybiciu. Pozdrawiam myślących.
  • Re: Podsumowanie premiery Autor: ~src [5.184.230.*]
    Gra się właśnie nie sprzedaje.
    Ja też pozdrawiam myślących ale jutro niech czekają z oddaniem bo ja na open oddaje resztę :)
[x]
JUJUBEE 1,80% 0,68 2026-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.