Wszem i wobec niech ludzie mają na uwadze, że w Q3 wyniki nie będą niczym szczególnym. Mi wychodzi, że powinny być podobne jak w zeszłym roku (także też są scenariusze, że będą nieco gorsze). Przy czym trzeba mieć na uwadze, że w zeszłym roku w Q3 zaksięgowała kilkanaście mln zysku z odsprzedaży energii elektrycznej, bez rozliczania niewykorzystanego gazu (robione na koniec roku) który ten zysk by zniwelował, także to sztucznie podbiło wynik.
W porównaniu do przeciętnego Q3 to powinno wyglądać całkiem ładnie.
No, ale Q4 to inna bajeczka. W samym październiku produkcja elektryczności w Czechnicy była wyższa niż w całym Q3, także maszynka z marżą robi brrrr...
Nie spółdzielnia tylko własna działalność, wymiana 30 % akcji to tylko optymalizacja podatkowa. Nikt się tego nie zamierza pozbywać tutaj będzie ponad 100 PLN
Tak jak sugerowałem - jest podobnie - na poziomie EBITDA kilka mln więcej, na poziomie netto, kilka mln mniej - tutaj ciężko byłoby założyć dokładnie ile np. z nową jednostką będzie wynosić amortyzacja.
Zgodnie z oczekiwaniami.
Polimex Mostostal powiększył o 52,4 mln zł do 188,8 mln zł rezerwę na stratę dot. realizacji projektu budowy "pod klucz" elektrociepłowni gazowo-parowej dla Zespołu Elektrociepłowni Wrocławskich Kogeneracja w Siechnicach przez konsorcjum z udziałem spółki i spółki zależnej na rzecz ZEWK - podał Polimex w komunikacie. Powinien być zaksięgowany w 2025 tzn że czwarty kwartał