• Wyniki q3 Autor: ~Miłko [185.140.245.*]
    Wszem i wobec niech ludzie mają na uwadze, że w Q3 wyniki nie będą niczym szczególnym. Mi wychodzi, że powinny być podobne jak w zeszłym roku (także też są scenariusze, że będą nieco gorsze). Przy czym trzeba mieć na uwadze, że w zeszłym roku w Q3 zaksięgowała kilkanaście mln zysku z odsprzedaży energii elektrycznej, bez rozliczania niewykorzystanego gazu (robione na koniec roku) który ten zysk by zniwelował, także to sztucznie podbiło wynik.

W porównaniu do przeciętnego Q3 to powinno wyglądać całkiem ładnie.

No, ale Q4 to inna bajeczka. W samym październiku produkcja elektryczności w Czechnicy była wyższa niż w całym Q3, także maszynka z marżą robi brrrr...
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Myslacy [78.30.102.*]
    Będzie kiepsko jak zwykle
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Mors [193.42.99.*]
    Rozwiń myśl myślący inaczej. Po takim merytorycznym wpisie Miko to twoje brednie wyglądają żenująco.
    Mam racje jeszcze zobaczysz
    Spadnie i pójdzie do góry. Przecież to wiadomo teraz za chwilkę dokupimy a później sprzedamy. Scenariusz bez zmian
    Uwaga spółdzielnie tutaj są i będą sprzedawac
    Nie spółdzielnia tylko własna działalność, wymiana 30 % akcji to tylko optymalizacja podatkowa. Nikt się tego nie zamierza pozbywać tutaj będzie ponad 100 PLN
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Milko [37.48.57.*]
    Tak jak sugerowałem - jest podobnie - na poziomie EBITDA kilka mln więcej, na poziomie netto, kilka mln mniej - tutaj ciężko byłoby założyć dokładnie ile np. z nową jednostką będzie wynosić amortyzacja.
    Zgodnie z oczekiwaniami.
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Arcu [93.105.82.*]
    To tylko chciałem zapytać ile z tego, co spółka zarobi trafi do akcjonariuszy?
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~KGn [37.209.150.*]
    A ile trafia np. z Cd projektu?
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [31.61.189.*]
    jak to mówił jeden Mądraliński... piniędzy nie ma i nie będzie... a szkoda
    Ta giełda trochę mnie już męczy
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~BobBud [31.42.0.*]
    Pozostaje pytanie, w którym kwartale zaksięgowane będzie rozliczenie za opóźnienie realizacji budowy Czechnicy?
    Polimex Mostostal powiększył o 52,4 mln zł do 188,8 mln zł rezerwę na stratę dot. realizacji projektu budowy "pod klucz" elektrociepłowni gazowo-parowej dla Zespołu Elektrociepłowni Wrocławskich Kogeneracja w Siechnicach przez konsorcjum z udziałem spółki i spółki zależnej na rzecz ZEWK - podał Polimex w komunikacie. Powinien być zaksięgowany w 2025 tzn że czwarty kwartał
  • Re: Wyniki q3 Autor: ~Myslacy [78.30.97.*]
    Takie bajki dla dzieci już rok temu to pisali
[x]
KOGENERA -2,48% 62,90 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.