Niech zapłacą uczciwą cenę, to się zapiszę. 30zl to nie jest dobra cena. Ewidentnie z nami pogrywają. Chcieli zebrać akcje tanio, ale popsuła im szyki rekomendacja boś. Teraz łaskawie podnoszą, czyli widzą wartość w firmie, ale wciąż szukają okazji, żeby odebrać akcje znacząco poniżej wartości. Wstyd! Bo zarząd zawsze był tu uczciwy. Co się zmieniło?
Kurs był już wyżej i nie widziałem komunikatów o sprzedaży. TFI kierują się rekomendacjami. Mają też przecież swoje własne analizy, komitety inwestycyjne. Jakoś mi się nie wydaje, żeby chcieli poniżej 40zl sprzedawać.
Wiadomo - może to wyglądać jak wylewanie żalu, ale jak dla mnie, co to wgl jest jakieś wezwanie na akcje. Jak chcą, to niech sobie odkupują. Bo tak to trochę wygląda, że najpierw ktoś wrzuca akcje na rynek, żeby zdołować kurs, a później wezwanie na akcje... Wezwanie po 30 zł, to niech skupują sobie z rynku po 30, jak spółka całkiem niedawno była wyceniana x2
żarty sobie robią, i 50 nie jest przesadą, a w dluższej perspektywie zapewne zbyt mało. Dlaczego tak usilnie chca skupić, co pewnie chca uszcześliwić drobncyh oferując po 30 zł, cierpliwośc i zdrowy rozsądek, i cierpliwość i myslenie, ot cała filozofia na tych cwaniaków.
Jak to dlaczego? Firmy przychodzą na giełdę, z tego co obserwuje, z 3 głównych powodów 1) Dotyczy dużych firm, które chcą wielkie kontrakty i potrzebują uwiarygodnienia - np Budimex 2) Chcą tani kredyt na rozwój, a gdy rozwój zrealizują nie chcą już dzielić się zyskiem 3) Totalni cwaniacy, wejść, zarobić na różnych nieetycznych zagrywkach, zgarnąć kasę, a później to będzie.
Dnia 2025-11-03 o godz. 11:17 ~Werny napisał(a): > 1/3 rekomendacji to byle jaka cena. Poczekam do 40-41.
skoro zarzad twierdzi że akcje Eurotel nie są wiecej wart niż 30 zł więc kurs spada a wycena akcji przez BOS BM na 45 zł nie jest chyba adekwatna do kondycji spółki.
to trzeba przeczekać,zwykle jezeli był skup akcje umarzano to podnosiło wartość ,teraz zarząd za kasę z dywidendy skupuje akcje bez opcji umorzenia jeśli kolejny skup się nie powiedzie nastąpi powrót do dywidendy.
Dnia 2025-11-05 o godz. 21:09 ~yankes napisał(a): > to trzeba przeczekać,zwykle jezeli był skup akcje umarzano to podnosiło wartość ,teraz zarząd za kasę z dywidendy skupuje akcje bez opcji umorzenia jeśli kolejny skup się nie powiedzie nastąpi powrót do dywidendy.
obyś miał rację ale według mnie tutaj chodzi o skup akcji pod wycofanie akcji z giełdy, niektórzy im z pewnością oddadzą . Po co płacić za utrzymywanie spółki na giełdzie jak można skupić akcje i wycofać ją z obrotu a później dzielić się zyskiem miedzy kilkoma udziałowcami. To teraz ze 2 - 3 lata bedzie mrożenie kursu i nikt tutaj nie zarobi oprócz zarządu.