Znaczy że wykorzystują cały zasób finansowy i ruch w interesie jest. Jak już chcecie walczyć o coś na walnym to emisja za lepszą kasę powinna być. Zakładam że przy dobrych wynikach znajdą się inwestorzy za 0,6 lub nawet za więcej za akcję.
Pilnować tylko trzeba aby emisja była blisko ceny rynkowej. Nie można pozwolić by ktoś sobie naszym kosztem nabijał kabzę. Skoro prezes powiedział, a nawet napisał w espi, że cena akcji nie odpowiada ich realnej wartości to nie widzę powodu by cena akcji z emisji była zaniżana. A pisał to jak było w okolicach 0,75zł jakoś.
Emisja to najlepszy sposób na zdobycie kapitału. Im więcej kapitału tym większe zyski. Ale nie może być tak ze prezes sprzedaje swoje akcje za grubą kasę a drukuje sobie za grosze. To jest po prostu nie ok w stosunku do akcjonariuszy.
Pomyślcie najpierw czy i jak ten kapitał aktualny pracuje nigdzie jest transferowany
I dlaczego my wierni akcjonariusze mamy być pozbawieni prawa zakupu po tak zaniżonej cenie bo?
Spółka za dobrze zarabia. Już będzie efekt skali. Prezes chce dodrukować sobie akcji, bo nie sądzę że komuś. Potrzebuje on zwiększyć swój udział bo już się robi dla niego niebezpieczna sytuacja bo lekko przeszarżował ze sprzedażą swoich akcji. W tej cenie to się dziwię że jakiś fundusz tego nie zbiera. 40 baniek w portfelu ma spółka, jak nie więcej, a kosztuje 20 baniek. Łakomy kąsek. Tu nawet emisja nie zepsuje sytuacji. Ale prezes może oczywiście psuć kurs jeśli dalej będzie sprzedawać na podbitce i drukować sobie po taniości. Przegina i to trzeba ukrucić. Nie wiem czy to nie ma na to paragrafu, bo swoim zachowaniem działa na niekorzyść spółki
Emisja jeśli już ma być to powinna być po średniej cenie z poprzednich 12 miesięcy a jest to ok. 1 zł. Podnieście ten temat na walnym bo nie wiem czy będę mógł być.
Aro a co z akcjonariuszem Bogusław Racławski? Ma niby ponad 7% a nie było espi by zszedł poniżej progu. To byłoby dużo głosów. Ja mam tylko 52k akcji i wybieram się na walne bo zawsze coś do przodu.
Rex
Nie wiem co z Bacławskim
W ostatnim raporcie podali że ma 2370887 akcji to jest 7,25%
Nie mam z nim kontaktu i nie znam człowieka
Zakładam że raczej jest w drużynie Konopki ale mogę się mylić
Napisz na
dobranovinasa@gmail.com
Bardzo dobry pomysł. Średnia z 12 miesięcy jest idealnym pomysłem. Trzeba rozwiązać tę sytuację. Skoro spółka potrzebuje kapitału to powinny być emisje, ale nie w cenie którą sobie prezes wymyślił. Kasę na nas zarobił a teraz chce sobie drukować taniej. To nawet nie jest śmieszne a żałosne.
Jakby prezes chciał dokapitalizować spółkę, to zrobiłby PP. Ale on nie chce dokapitalizować, tylko dostać darmowe akcje dla siebie lub swoich. Kosztem akcjonariuszy bo to oni stracą. .