Tak, tak ta taktyka jest mi doskonale znana, np ostatnio na 11Bit gdy 4 miesiące temu wydali grę The Altera w piątek a w poniedziałek był wysyp nowych rekomendacji oraz fala artykułów pozytywnych o 11Bit i tej grze.
Co to dało? Wzrost w poniedziałek o 9% na koniec sesji było 6% i od wtorku powolny spadek na kursie o 20% w niecałe 2 miesiące.
Rekomendacje pomogły tylko 1go dnia i to tyle.
Przecież widać ze nagonowe pajace są pobudzone żeby upychac papier. Za to o słowach prezesa odnoście zarabianiu na stratach klientow I ogolnie o mm to juz nic nie powiedzą.
Jeśli jednak się mylimy i aktywność w kolejnych latach utrzyma się na poziomach porównywalnych do 2025 r., może to spowodować rewizję w górę naszych szacunków na lata 2026 i 2027 odpowiednio o 32% i 81% (do 1,2 mld PLN).
Coś pięknego. Ta prognoza z cena 87 jest mocno konserwatywna. Spadzie ro raportu!
Łbie do raportu odnośnie słów prezesa ze xtb nie zarabia na stratach klientow. To czemu na traci na zyskach klientow. Dlaczego prezio twierdzil ze MM to tylko 5% jak widać po tym kwartale ze to nie prawda. (R)APORTUJ !
wiedzą ze idzie złe i próbuja ubrac frajerów. Typowe przy rekomendacjach, nikt za darmo by tych wypocin nie przygotowywał, to jest działanie na zlecenie opychającego. Kto siediz na giełdzie ten wie, że robi się odwrotnie niż w reko sugerują.
I te nagonowe łby, przy złych dla xtb rekomendacjach zawsze piszą zeby robic odwrotnie bo to reko jest sponsorowane przez grubego który niby chce zebrać akcje od wystraszonych xdd. Poza tym tej nowej od mbank nigdzie nie ma.
Ciekawa peność i stwierdzenie (możnaby nawet nazwać twój wpis oczernianiem). Pewnie w mBanku się zainteresują. Poszło do ich IR z pytaniem czy potwierdzają twoje zarzuty. Może się do ciebie odezwą XD
czense się ze strachu. W oczekiwaniu aż mnie zamkną w pierdlu polecam ci prześledzić rekomendacje mbanku innych spolek sprzed kilku lat i zobaczyć jak się po tym zachowywały kursu owych spółek
Cfaniaczku, nagony same pomstowaly na mbank jak dawał rekomendacje sprzedaj. Twierdzili ze robi sie przeciwnie do reko bo są opłacone. Pluje na was bo jak mozna tak mamić ludzi
Ty tak plujesz od słynnego "22,70 nigdy nie przejdzie". A my cię nawet lubimy. Taki forumowy koloryt. Ale weekendzik będziesz miał ciężki po tym co się wydarzyło po wynikach . Fajnie był ten tydzień prawda? XDDDDDDDD
Korekta -30% od szczytu. Od początku roku 4% na plusie przy 40% wigu 20 a pajac bedzie brzęczał. Plują na niego od pół roku a ten udaje ze to deszczyk kropi.
Widzę, że PIT sie uczysz. Ostatnio użyłem tego porównania do twojej osoby, że mimo, że na Ciebie plują to ty mówisz, że deszcz pada. Widzę, że się uczysz (użyłeś mojego porównania) i może kiedyś będą z ciebie ludzie. Czytam twoje wypociny i non stop o WC piszesz. Dlatego wiem co po godzinach robisz. Pozdrawiam
Rekomendacja z listopada 2025:
Zmiana: Z „sprzedaj” na „kupuj”.
Cena docelowa: Podniesiona do 87 zł.
Powód: Podniesienie prognozowanej rentowności na lota.