Szanowni, kapitał ma narodowość. Obserwuję proces depolonizacji podmiotów giełdowych .Może ktoś zrobi badania w szerszym zakresie. Są różne metody oszustwa We wskazanym prze ze mnie procesie zastosowano metodę ...na Energę. Metoda ta opiera się na dwuetapowym przekręcie. Pierwszy etap - złodziejskie wezwanie /przy utajnionej wycenie wartośi spółki / Drugi etap- też wykup przy utajnionej wycenie wartości spółki, lub przymusowy wykup po kombinacyjnym / kreatywna księgowość /zwiększeniu udziałów do 95%/ Wynik depolonizacyjny: ogromny wzrost wartości aktywów podmiotów zagranicznych przy wyeliminowaniu indywidualnych udziałowców polskich .Myślę ,że ten proces trwa i będzie się rozszerzal. Raptem ,gdy Energa stoi przed etapem wspaniałej ekspansji i rozwoju - mniejszościowi są niepotrzebni. Chociaź przez 10 lat obracali moim kapitałem. Protestuję. Pozdrawiam
Schowali aktywa Energi w Orlenie by odebrać akcje. Napompowali Orlen by go sprzedać. Teraz przeniosą te aktywa do Energi by pompować Energę razem znami.
Łykają po jednej rybce prosto z jeziora. Każda rybka to 20 zł zaległej dywidendy. No i Orlen ma nadmiar akcji do sprzedania. Słupy już się wyprzedały Esaliensowi. Zostało to co w jeziorze.
(...)Raptem ,gdy Energa stoi przed etapem wspaniałej ekspansji i rozwoju - mniejszościowi są niepotrzebni. Chociaź przez 10 lat obracali moim kapitałem. Protestuję.(...) -w tym aspekcie masz 100% racji,nie możemy pozwolić kolejny raz się okraść,a wiele wskazuje na to,że rozwiązanie naszego problemu będzie jedynie godziwopodobne,niestety wielu z nas jest już zmęczonych "przeciąganiem tematu"więc fąfarowy plan może się udać
Przyjacielu mam takie przeczucie że powinniśmy zorganizować spotkanie tudzież protest mam odczucie że teraz rozgrywa się sprawa Energi myślę że Jasiu T byłby za ale musi nas być dużo wszystkie ręce na pokład Andrzej P
zniechecenie, frustracja, zniecierpliwienie najwytrwalszego akcjonariatu to jeden z ostatnich etapow ;-) daja szansze wyjsc po 15, rozgrywaja ksiazkowo
szansą na zebranie i protest będzie udział w konferencji 20.11 gdzie mogą paść niewygodne pytania w końcu na konferencji będa prezesowie obu spółek i powinni być w stanie odpowiedzieć jaka jest wycena obecnych aktywów Energi i czy zostanie upubliczniona ja się wybieram na konferencję głównego akcjonariusza bo ta energi nie ma większego znaczenia
Obysmy byli swiatkami wielkiego cudu jak 25-30 ml akcji po 24 zł generuje z powietrza 250 ml zł a jeszcze 10 wyzej i mamy 500 ml - kto nie pochyli sie i nie bedzie chwali tych doznań A drobnica to na doklatke Oczywiscie cuda muszą miec mocne podstawy np zejscie ponizej 90% ,dywidenda Heheeh
mi tez sie wydaje ze sprawa jest juz wystarczajaco naglosniona. a nie o to nam chodzi zeby przybili nam latke spekulantow i awanturnikow bo to w niczym nie pomoze
juz fafik w tych wypowiedziach mowil o nas jako o osobach ktorym zalezy na jak najszybszym i najdrozszym sprzedaniu akcji a nie osobach majacych na sercu dobro firmy ;-)
zadawanie merytorycznych pytań na konferencjach wynikowych/wza to nie jest żaden szantaż korporacyjny tylko podstawowe prawo akcjonariusza,a zarząd tej czy innej spółki ma obowiązek na nie odpowiadać,to zupełnie coś innego niż pikiety czy protesty uliczne,a to miałem na myśli wpis wyżej
Jak konferencja będzie w Warszawie pojadę posłucham może da się zadać jakieś pytania 19 potwierdzę opisze jak będę ubrany to się znajdziemy miłego dnia
arskiozan chyba nie do konca mnie zrozumiales. sam pisalem wczesniej o uczestnictwie w konferencji i nawet chcialem uczestniczyc w telekonferencji z orlenem ale mnie z niewiadomych przyczyn nie wpuszczono. mowie o tym ze metody ktore byly sluszne na wczesniejszym etapie nie do konca beda skuteczne na obecnym
Szanowny ,xxx , oczywiście masz rację / na odpowiednim etapie - odpowiednie metody./ Niewile mamy instrumentów działania. Jesteśmy tuż przed finłem i musimy nagłaśniać ,nagłaśniać i jeszcze raz nagłaśniać złodziejstwo Orlenu. Zobacz ,nasi adwersarze / dziesiątki, analityków ,polityków ,urzędasów bełkoczą jak potężny jest problem mniejszościowych i jak hamuje powstanie nowej struktury Orlenu .i ile to może kosztować SP. NIE DAJMY SIE NABRAĆ. Cały problem mnieszościowych dla nich ...to jak oddać połowę z ukradzionych akcjonariuszom okazjonalnego zysku wykup po 46 / lub zamienić akcje na parytet np. 1-3 / nie wywalić polskich udziałowców / Dlaczego nowe otwarcie Orlenu ma odbyć się kosztem polskich udziałowców mniejszościowych a nie przy współudziale zagranicznych funduszy. Na barykady! Pozdrawiam.
masz racje ale jak pisalem wczoraj mam wrazenie, ze i pomorze sie na to nie nabiera i moze byc ze do konferencji duzo sie jeszcze zmieni :-D na ta konferencje to jakies zapisy czy jak ktos cos wie?
co do wyceny energii sprawa jest prosta. nie interesuje mnie zadluzenie, krzywdy, czas - stosujac brzytwe ockhama orlen kupil po 8,30 zaksiegowal 20 wiec w przyblizeniu x2,5, teraz notowania (pomijam tez ze sztucznie sterowane)15 x2,5 w przyblizeniu 40 zadnych wskaznikow nie potrzeba ;-)
Walne Orlenu zostało przerwanie do 13 listopada są zmiany w radzie nadzorczej czuje po kościach że będzie info firma doradcza miała opracować strategię do przełomu 10/11
oczywiście,że dupokrytka,tutaj zdecyduje polityka,nie żadne chciejstwa Fąfary,Energa ma być wielka z Orlenem jako jednym z jej akcjonariuszy,my skrzystamy jedynie "przy okazji"chyba,że nas wykolegują wcześniej?
no ja na ich miejscu bym nas strzepnal poprzez wymiane. a potem wszystko co energetyczne przeniosl do energa bis i zrobil ipo na 50 % akcji w cenie o ktorej my mozemy pomarzyc... ale juz lepiej nie podpowiadam XD