Będzie, pisze jeszcze do Prezesa dlaczego nie odpowiedział na pismo i dlaczego utrudnia mi kontakt z przewodniczącym RN bo nie odpisali, czy przesłali moje pismo kierowane właśnie do RN.
Dokładnie. To nie jest tak ,że spółka /prezes może wybierać sobie dowolnie jak odpowie akcjonariuszom. Ten z movie wymyślił sobie sprytną opowiastkę ,że zbiera sobie pytania wszystkich ,tak żeby zebrało mu się na 20 min wodolejstwa online. A jak się nie zbierze ,to czekać.
20 minut wodolejstwa. On to samo od kilku chatów inwestorskich opowiada. W kółko jedno i to samo. Że jest dobrze, że czyści, a będzie super. Szkoda że nie bierze na siebie tego że bałagan który czyści sam narobił. A raporty spółki zamiast wykazywać rekordowe zyski cały czas obarczone są odpisami a wyniki są mizerne. Kolejny chat, kolejne pytania będzie ta sama bajka i to samo pitu pitu. Niech zrobi 10 mln zysku za 2026, wypłaci 1 zł dywidendy, wtedy będzie dobry rok
Hossa gamingowa żarła i zdechła, można być jedynie złym na siebie. Kto mądry ten wykorzystał moment i zebrał prawdziwą kase, inni tak bardzo chcieli dużo papieru to dostali - dobrowolnie w kolejce stali po makulature w zamian za prawdziwy cash. Pozdrawiam z Hiszpanii .
Jak ktoś prawdę napisze to dostaje łapkę w dół a jak bzdury to zieloną w górę z tego samego powodu na giełdzie zarabia mało osób a większość traci. Może przy7zrobi sie tu lepszy ruch .
Zgodzę się, że takiej hossy na gamingu jak 5-6 lat temu nie będzie. Ale to co teraz w gamingu się dzieje, to też przegięcie w drugą stronę. W myśl zasady od przewartościowania do niedowartościowania. Nawet w takim sierpniu 2023 Movie kosztowało 40-43 zł ( a wtedy już dawno było po hossie covidowej), i to po wzroście z 14 zł z listopada 2022. Czyli dało się urosnąć 300% w 7-8 miesięcy i to bez żadnych jakiś większych powodów, a wręcz przy dużo gorszych wynikach finansowych niż obecnie. Wtedy chyba poszedł kurs pod Alaskan. To może teraz pójdzie pod RT2 i DDS3 jak coś pokażą.
No cóż ja z kolei się nie zgadzam "że takiej hossy jak 5-6 lat już nie będzie". Nie ma to poparcia w żadnej analizie a wynika tylko ze zniechęcenia sytuacją na MG.
Osobiście zarobiłem w tym roku na niektórych akcjach z gameingu 100% (na OML i CiG) a uważam, że to dopiero przystawka przed faktycznymi wzrostami pod premiery.
Poza tym w obwodzie zostaje CDP. Jak można twierdzić, że nie będzie szału na gameingu skoro jeszcze nawet dobrze nie rozpoczęła się gra pod wydanie Wiedźmina IV. Mam przypomnieć kto był motorem ostatnich wzrostów na gameingu?
Jeżeli prezes totalnie nie położy spółki, to tutaj też kiedyś odbije - pytanie z jakich poziomów. Ja się waham z dobieraniem pomimo niskich poziomów, bo jednak grudzień tuż tuż i zbliża się okres optymalizacyjny. A sporo ludzi ma tutaj z czego robić optymalizację:)
Ja czekam jeszcze na ATS2 - liczę na to, że gra okaże się na tyle solidna, że pozwoli wyjść tej spółce na prostą. Chociaż jeżeli potencjalne wzrosty przedpremierowe pozwolą mi wyjść z tego bez strat, to chyba skorzystam z okazji i nie będę czekał na finał tej historii:)
Jednak więcej wiary pokładam w Road. W zasadzie arkusz pusty, śmieszna kapitalizacja, ma też solidnego prezesa. No i zespół pracuje w bardzo dobrym tempie. Tam to nawet jeszcze chciałbym coś dobrać w okolicach 5 zł jakby się pojawiła okazja w grudniu, bo uważam, że te 100% będzie spokojnie do wyjęcia przed premierą.
Sukces Road = sukces Movie (mam tu na myśli także podział zysków z gry) oraz knosolidację sprawozdania finansowego. Ze wszystkich pozostałych w grupie spółek córek, to właśnie w Road ma najwiecej Movie, na całe szczęście.
Wszędzie trąbią że szeroka hossa się kończy i że jeszcze w tym roku czeka nas krach. Gdzieś te pieniadze popłyną a gaming jest w bessie od 2021. Moim zdaniem możemy nominalnie przebić ostatnie szczyty bo od 2020 roku pln stracił 30% na wartości
Ja o krachu/bessie to już słyszę od kilku lat od tzw. analityków. Ostatnio jeden się nawet mocno wygłupił, bo twierdził, że teraz opłaca się brać tylko kryptowaluty i złoto oraz srebro a następnego dnia wszystkie kruszce poleciały o 6%. O kryptowalutach już nawet nie mówię, bo tam wystarczy że Trump coś napisze na swoich mediach i możesz mieć spadki rzędu 20-30%.
Na pewno kiedyś przyjdzie bessa, ale to nie zależy od analityków. To tak samo jak w trakcie bessy ja bym stwierdził, że już czas na hossę i jakby przyszła po kilku latach to bym powiedział "a nie mówiłem":)
Tak jak napisałeś bessa i hossa zależy tez od branży. Co z tego, że ogólnie jest hossa jak gameing przez kilka lat jednak był w odwrocie? Pomijając sukcesy pojedynczych spółek nie było ogólnego trendu wzrostowego jak np. na bankach, dlatego dla mnie jest to sektor, który chyba ma największe szanse na wzrost w nadchodzących latach ze względu na premierę Wiedźmina IV.
Poza tym sporo się jednak dzieje w geopolityce. Załóżmy, że nagle na horyzoncie pojawi się szansa na realny pokój na Ukrainie. I co niby wtedy spółki w Europie pod to nie wzrosną? Jakoś trudno mi uwierzyć:)
Przyszłości nie przewidzisz - można sobie zgadywać branże które najmniej ucierpią a nawet wzrosną, dywersyfikować portfel, no i trzymać jakąś gotówkę w zapasie czekając na okazje.