Nie wiem czy dobrze to tutaj wszystko odczytuję, ale: zysk netto (w tys. zł): 877 155 po 3 kwartałach czyli: 877 155 - 332 393 - 251 625 = 293 137 więc prawie te 300 milionów
No ja mam mieszane odczucia - niby dobrze, ale tak nie do końca, szczególnie gdy sie patrzy na kasę. Odzyski większe, bo zakupów było wiecej, koszty chyba też w górę ( z tego co pamiętam)
IMAO - źle nie jest, ale mogli się bardziej postarać. To taki moment, że chyba niektórym nie zależy, żeby ciągnąć wynik. No ale cóż... trudno nie zauważyć zmiany w tej organizacji i to sądząc po symptomach- gdzieś głęboko na poziomie DNA, a to nigdy dobrze nie wróży.. a taka fajna firma to była- może się ockną jeszcze
czyli co nieco niższy zysk, ale nabytych więcej pakietów wierzytelności + więcej udzieli pożyczek, niż przez cały 2024r. już, ale i wyższe koszta na zużycie materiałów i energii, reklama, wynagrodzenia ? Nie wiem przyznam czy wszystko to dobrze czytam, ale wydaje się git, choć spodziewam się lekkiej obsuwy jutro ':D ?
koszt usług informatycznych, administracyjno-księgowych i kurierskich nieco wzrosł, ale to raczej normalka, biorąc pod uwagę transformację i rozwój spółki, jak dla mnie git wszystko :D
Jeśli zarząd dalej będzie tak jakościowy, i nie pojawi się jakaś niekorzystna regulacja w Wloszech/Rumunii/Polsce, to za rok o tej porze będziemy czekać na te 600 a nie 500 zł za akcje
Cash ebida (+22% rok do roku) w windykacji jest ważniejszym wskaznikiem niż ebida (-2% rok do roku )
27 lat nieprzerwanego wzrostu w trudnej branży, zaufanie inwestorów instytucjonalnych, cały czas ten sam zarząd, jednne z lepszych wyników w sektorze. Jak planujesz kupywac długoterminowo to warto znać zarząd
Ponoć krótkie pozycje zbiły kurs by wywołać panikę co na gpw jest łatwe, ale nie oglądałem arkusza zleceń. Rynek często zachowuj się iracjonalnie, a jak fundamenty się nie zmieniły to jest to promocja.
Ok, po przejrzeniu wykresu, wydaje mi się że jakieś instytucje robiły rebalans portfela, lub zamykały pozycje a nie było na to dziś tak dużego popytu, wydaje mi się że to nie short zbyt mało gwałtowne spadki. Ja dokupię ale każdy niech inwestuje tak by potrafił w nocy spać spokojnnie
No krótką pozycje to mają od conajmniej 17 września i stopniowo ja zamykają, a przynajmniej tak wyglądają ruchy które raportuje KNF, mniejsze ruchy niż te które raportuje knf, by nie miały wpływu