przesłuchałem i tak sobie myślę, że Schedule to jedyna rzecz owiana 100% tajemnicą. Co do innych rzeczy są jakiekolwiek infa lub nasze podejrzenia. Patrząc na obecną sytuację to pewnie do końca roku będzie premiera jeszcze zaległa DDS1 na PS4. Natomiast premiery konsol DDS2 to raczej na pewno 2026 i potem Road Truckers 2. Więc ten rok poświęcony będzie na dokończenie czyszczenia spółki, bo była mowa o Goat i True. Przy czym jeśli chodzi o True, to nie chodzi być może od razu o pozbycie się czy coś, tylko ewentaulny odpis dotyczący przeszacowania wartości spółki w księgach, bo obecnie wycena jest w bilansie Movie na kwotę bodaj 4 mln zł, a biegły może wymóc odpis np nie wiem strzelam 2-3 mln. Ale nie o tym tylko wpis. Finałem na pewno tych zabiegów będzie wkońcu porządek w grupie. Natomiast nie mogę pojąć i zrozumieć, kto zbija na siłę i kolanem dociska ten kurs. Jak już tu @Optymista zauwazył, ktoś robi to umiejętnie, bo unika widełek i delikatnie przesuwa po obu stronach arkusza. Po drugie, gdyby ktoś chciał wyjść, to zrobiłby podbitke i wyszedł na podbitce. A tu jest po prostu dzień w dzień jakiś anioł co siedzi od 9ej do 17ej przed monitorem i kontroluje. Czy to jest tylko moje takie wrażenie??? Pytanie, czy robi to jakiś oponent prezesa by utrzeć mu nosa? czy otoczenie prezesa jako kara dla nas, że nie daliście nam emisji motywacyjnej, to se sami weźmiemy powiedzmy po 9-10 zł tak tylko strzelam bo frustracja już sięga zenitu. Na koniec tych wszystkich rozważań czy jeśli coś ma nas pozytywnie zaskoczyć, to może własnie to Schedule? skoro od kwietnia gadają, nie było w tym czasie formalnego pozwu, no to może faktycznie coś ugrają, cokolwiek i to coś zmieni? zapraszam do dyskusji.
Sorry Ori ale zaraz będziesz miał espi że Pani która tym się zajmowała z RN właśnie z przyczyn osobistych opuści Movie . Z tym walkarzem ta spółka jest nic nie warta .
Dzisiaj przejrzałem sobie tranzakcje pakietowe od ABB w styczniu 2023. Playway wraz z prezesem pozbyli się ponad 43% akcji w trzech transakcjach.
Wszyscy kupcy zmieścili się poniżej 5% bo nie było żadnego oficjalnego komunikatu. W rynek poszło prawie 50% alcji i nie wiadomo kto je kupił.
Jeżeli chodzi o ABB to kupiec mógł je spienieżyć z zyskiem bo w sierpniu 2023 byla podbitka do 45 pln natomiast nabywca ostatniego pakietu prezesa po 40 pln jeszcze nie miał takiej szansy. Jeżeli chodzi o sprawę schedule to gdyby miało być negatywne info to mogą je podać w każdej chwili i wykorzystać do jeszcze większego zbijania kursu. Chociaż tutaj naprawdę niewiele trzeba żeby zrobić dolne widły nawet ja z moimi akcjami mógłbym tego dokonać.
Jedno jest pewne coś dziwnego się tu dzieje z kursem i tylko insiderzy wiedzą dlaczego. Nam pozostanie lizać rany po stratach i wierzyć że kiedyś może odbije.
Podziwiam, że wam się chce tutaj jeszcze tyle pisać - ja już mam na to wyłożone na zasadzie "niech się dzieje wola nieba", bo szkoda nerwów. Trzymam jeszcze kciuki za Road, bo mam tego tyle co MG, ale jednak tam jakoś oczyściła się atmosfera, no i widać że realnie pracują nad poprawą sytuacji spółki.
Teoretycznie przy 40% strat powinienem uśredniać zgodnie z moją strategią, ale zbliża się okres optymalizacji no a wtedy wiadomo - można złapać piękne przeceny na świetnych wskaźnikowo spółkach z raportowanymi zyskami. A tutaj to nawet nie mam pewności czy odbije w styczniu razem z resztą giełdy, bo kto dociska tak butem kurs, że aż żal patrzeć.
Witaj Free, tez mnie to dziwi, najlepszy jest ten xxx, gnoił spółke przez tyle czasu a teraz załadował sie i wzywa wszystkich do pospolitego ruszenia... żenada, za chwile wywali akcje i bedzie powtorka z rozrywki. Co do Road cos tam ostatnio ruszylo szkoda ze na krotko.. pytanie co bedzie w grudniu z tymi spolkami... a co Ty masz na oku?
Dokładnie, ostrzegałem przed zjazdem kursu po premierce, na 18cm później na 13cm . Jestem najlepszy, bo wszystko się zgadza to co pisałem. Wy natomiast macie mentalność przegrywow, dlatego zawsze was będą ogrywali.
W sumie podzielę się przemyśleniami.
Kto z Was kupował akcje pod informacje o schedule ? Ja miałem je znacznie wcześniej i nie z tego powodu je kupiłem oczywiście jakby cała ta sprawa z schedule skończyła się jakimś odszkodowaniem czy współpracą przy przyszłych projektach super jeżeli nic z tego nie będzie to w jaki sposób wpływa to na fundamenty. W mojej ocenie w żaden.
Spółka powinna się skupić na swojej działalności bazowej czyli produkcji i wydawaniu gier.
Oraz poprawie wizerunku firmy wśród uczestników rynku.
to co powtarzam od dawna pomóc w tym i trochę odczarować wizerunek może właśnie Michał Puczyński. Przede wszystkim RT2, po drugie Michał nie skażony aferami, po trzecie bardzo pracowity i wszędzie go pełno, nawet na IP DDS na steam odpisuje graczom. Śmmiem twierdzić, że to teraz główny producent w Movie
Free a gdzie ty kiedyś widziałeś takie optymalizacje podatkowe że kurs leci na łeb na szyje? Daj znac gdzie na dobrych spółkach będziesz skakać pkc to sie tam ustawie:) co roku czytam o tych optymalizacja ch i nie uświadczylem tego na dobrych spółkach.smiesznych spółek z zerowa płynnością nie zaliczam do dobrych.
Proszę bardzo pierwsza z brzegu - Artifex. Już teraz ma śmieszną wycenę, a obstawiam że w grudniu będzie jeszcze niższa. A czemu? Bo jeden z członków RN sprzedaje tam regularnie akcje przed świętami i uwala kurs:)
Liczę jeszcze na to, ze uda się dokupić GOP niżej.
A z takich które nie mają na razie dobrych wyników finansowych ale dostrzegam spory potencjał to OML. Poluję jeszcze na odkupienie akcji po kółku na CIG, bo tam dobrze zawsze idzie kurs przed premierą.
I tak tutaj napisałem tylko typy z gameingu, a jest w czym przebierać.
P.S. Nie wiem ile lat siedzisz na giełdzie, ale już nawet na MG miałeś przecenę optymalizacyjną w zeszłym roku a potem skok na 19 zł, więc dostrzegam pewną ironie w tym, że piszesz o tym, że nie udało Ci się nigdy zaobserwować takiej optymalizacyjnej przeceny na forum spółki gdzie rok temu miało to miejsce;)