• Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~rv [212.14.111.*]
    Czytajcie wczorajszy komunikat i sprawdźcie jak w ostatnich dwóch kwartałach "zarabiał" ten kolos na glinianych nogach - na marginesie to trzeba naprawdę umieć : 1,2 mld ( !!! ) obrotów i kilka mln zysku...dramat...
  • Re: Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~Jadzia [91.94.26.*]
    Nie ma żadnego dramaty, drobni się przestraszyli korekty i pozbywają się akcji. W 2026 będzie tu bardzo ciekawie, uważam, jak się ta współpraca z Instytutem Lotnictwa rozkręci i zacznie się produkcją dronow, popłyną pieniądze grube z Safe. Będzie ciekawie, trzeba tylko dociągnąć do 2026.
  • Re: Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~rv [212.14.111.*]
    Pomyśl logicznie - jest to powszechnie znana informacja, w jaki sposób ma ona oddziaływać pro wzrostowo w chwili obecnej ? Po drugie to tylko plany. Po trzecie kosztowne plany...
  • Re: Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~Jadzia [91.94.26.*]
    Na giełdzie kupujemy przyszłość spółki, dlatego plany są jak najbardziej wartościowe, a tutaj to nie są jakieś mżonki jak w większości spółek, które deklarują teraz wejście w zbrojeniówkę, żeby rozpalić marzenia inwestorów. Tutaj są bardzo konkretne działania, minister obrony potwierdził, że razem z Boryszewem te drony dla wojska państwo będzie produkowało. Finansowanie tego będzie dużo łatwiejsze jeśli dla MON to ma być produkowane. Będą środki z KPO, będą z Safe.
  • Re: Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~Pablo [185.174.155.*]
    Mi to już pozostaje w to wierzyć i siedzieć z tym gniotem.
    Też mnie ta sytuacja stresuje, ale znając giełdę to jak sprzedam ze stratą to za chwilę ostro ruszy do góry. Trzeba czekać. Dziwna ta wyprzedaż, pewnie panika.
  • Re: Prosta sprawa : prawdopodobna strata w 3 kwartale Autor: ~Pablo [185.174.155.*]
    Tylko co wywołuje panikę? Siedzimy na tych samych spółkach i wiesz, że tam się coś dzieje na +/- a tu?
    Tak, też od początku jak był ten ogromny wystrzał kursu i za pół godziny chyba prawie cały ten wzrost runął, zostało chyba +2%, to mi się wydało wtedy, że jakieś zduszenie tego kursu celowe było. Z drugiej strony jak tutaj tak ciężko to wszystko idzie, to możliwe, że ludzie z haków wtedy poschodzili. No nie wiem, zagadka. A co do paniki, wystarczy bardzo niewiele, właśnie ten szybki spadek kursu tego dnia kiedy była informacja o dronach, szybki wzrost, a potem szybki spadek, to wystarczyło, żeby zasiać jakiś niepokoj. Panika to nie jest racjonalne dzialanie tylko emocjonalne, rusza lawina i nic jej nie jest w stanie powstrzymać do czasu jakiegoś przełomu. Może wyniki będą w miarę dobre. Na pewno informacje o dronach będą się pojawiały i będą impulsem do wzrostów.
[x]
BORYSZEW 0,00% 5,98 2025-11-07 11:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.