Czytajcie wczorajszy komunikat i sprawdźcie jak w ostatnich dwóch kwartałach "zarabiał" ten kolos na glinianych nogach - na marginesie to trzeba naprawdę umieć : 1,2 mld ( !!! ) obrotów i kilka mln zysku...dramat...
Nie ma żadnego dramaty, drobni się przestraszyli korekty i pozbywają się akcji. W 2026 będzie tu bardzo ciekawie, uważam, jak się ta współpraca z Instytutem Lotnictwa rozkręci i zacznie się produkcją dronow, popłyną pieniądze grube z Safe. Będzie ciekawie, trzeba tylko dociągnąć do 2026.
Pomyśl logicznie - jest to powszechnie znana informacja, w jaki sposób ma ona oddziaływać pro wzrostowo w chwili obecnej ? Po drugie to tylko plany. Po trzecie kosztowne plany...
Na giełdzie kupujemy przyszłość spółki, dlatego plany są jak najbardziej wartościowe, a tutaj to nie są jakieś mżonki jak w większości spółek, które deklarują teraz wejście w zbrojeniówkę, żeby rozpalić marzenia inwestorów. Tutaj są bardzo konkretne działania, minister obrony potwierdził, że razem z Boryszewem te drony dla wojska państwo będzie produkowało. Finansowanie tego będzie dużo łatwiejsze jeśli dla MON to ma być produkowane. Będą środki z KPO, będą z Safe.
Też mnie ta sytuacja stresuje, ale znając giełdę to jak sprzedam ze stratą to za chwilę ostro ruszy do góry. Trzeba czekać. Dziwna ta wyprzedaż, pewnie panika.
Tak, też od początku jak był ten ogromny wystrzał kursu i za pół godziny chyba prawie cały ten wzrost runął, zostało chyba +2%, to mi się wydało wtedy, że jakieś zduszenie tego kursu celowe było. Z drugiej strony jak tutaj tak ciężko to wszystko idzie, to możliwe, że ludzie z haków wtedy poschodzili. No nie wiem, zagadka. A co do paniki, wystarczy bardzo niewiele, właśnie ten szybki spadek kursu tego dnia kiedy była informacja o dronach, szybki wzrost, a potem szybki spadek, to wystarczyło, żeby zasiać jakiś niepokoj. Panika to nie jest racjonalne dzialanie tylko emocjonalne, rusza lawina i nic jej nie jest w stanie powstrzymać do czasu jakiegoś przełomu. Może wyniki będą w miarę dobre. Na pewno informacje o dronach będą się pojawiały i będą impulsem do wzrostów.