na najbliższe dni, tygodnie - skumulowałem już kapitał. Zakładam, biorąc pod uwagę ciszę, że informacji nie będzie ani do piątku ani w przyszłym tygodniu. To będzie czas zakupów od wystraszonej leszczyny... możliwe że dużo niżej niż obecnie :)
biorąc pod uwagę że spółka: - jest widoczna na stronie Corey power, - kontrakt jest w fazie finalnej realizacji, - zamawiający optymistycznie patrzy w przyszłość,
to każdy kto sprzeda, a nie kupi w przyszłym tygodniu będzie zawstydzony:)
oczywiście nie ma gwarancji że będzie taki scenariusz ale warto się przygotować i co najważniejsze mieć stalowe nerwy :)
Hehe, Okruch czy pozostali naganiacze i tak sprzedacie ze strata. Trzeba zobaczyć ile miesięcy to spadało z poprzedniego szczytu zanim znowu odbilo i poleciało na te 1,3zl. Odpowiem to trwało ponad 5 lat. Czyli 60 miesięcy. A obecnie mamy dopiero 4 miesiąc spadków od szczytu. Wiec dasz radę wytrzymać jeszcze 4 lata? Nie ma takiej opcji 95% osób peka i traci na gpw kasę.
Co Ty gościu pieprzysz za głupoty to się czytać nie da. Bo 4 lata temu było po tyle, to znowu za cztery lata będzie po tyle. Masz jeszcze jakieś wspaniałe wskazówki? Jaki Ty mądry jesteś teraz, kiedy trzeba było kupić, a kiedy sprzedać. Jeszcze wiesz nawet kto ile ma akcji, bo ulica ma po parę tysięcy, a grubasy resztę. Wystawić Ci pakiet? Skończ się kompromitować i pouczać wszystkich co uważają inaczej niż Ty, znawco giełdy.
Poczekasz kilka lat? Buhaha...ty nie dotrwasz do końca tego roku. I to pchniesz. Powiem Ci jak to działa bo ponad 10 lat obserwuje na gpw podobne historie. 1. Kupujesz i wydaje ci sie ze jesteś niomylny i na pewno inni sie myla a ty masz rację że do góry pójdzie 2. Mijają miesiące a tu zamiast rosnąć spada , frustracja narasta ale uśredniasz za istatnia kasę 3. Dalej spada więc zaczynasz delikatnie pluć na spółkę na forum 4. Spada dalej z lokanymi mikro wzrostami kolejne miesiące lecą a tym masz dość tego napięcia i czekania, zaczynasz straszyć knf i prokuraturą, emocje szaleją i w końcu pękasz i sprzedajesz ze stratą I dalej plujesz na spółkę na forum lub znikasz i odpuszczasz. Tak bedzie. Przerobione kilkanaście razy na innych spółkach. Ja lubię obserwować to już wielokrotnie obserwowałem.