Tak tu jest manipulacja kursem i tu nie ma bytu drobny akcjonariusz ja nie wejdę w te akcje nawet jak by powiedzieli że będą płacić złotem tyle jest dobrych spółek na GPW jest w czym wybierać
Panowie, spółka była "hot" co widać na twitterze. A to oznacza zawsze masę pasażerów na gapę. I dziś ich odcięło bo prezes podał konserwatywne przychody więc sprzedawali na wyścigi. Zapominają jednak o celowaniu w marżę i właśnie o tym co oznacza konserwatywne założenie. O wielu projektach w tym defence/zbrojeniówka jeszcze nie wiemy.
warto zapamiętać, że zysk operacyjny ma wynosić ok 200 mln zł, w latach 2026-2028, przy stratach operacyjnych za zeszły rok -265mln i rok wcześniej -399mln. Tegorczne wyniki pokazują, że to możliwe.
Wg. mnie sepkuła zagrała tak, że "ulica" modli się teraz o wzrost do 6,50, gdzie marzeniem będzie oddanie akcji. Gdy papier przekroczy 8 zł, ulica powróci i odbierze kolejną porcję gorącego towaru. Oby ta górka (8-9 zł) pojawił się w tym roku.
TECHNICZNIE: kurs spadł poniżej linii trendu wzrostowego, jutro potwierdzeniem będzie zamknięcie <6,41. Niżej wsparciem jest 5,91 - lokalny szczyt z 28.05.2025. Możliwa szybka akcja intra-day, zjazd, czyszczenie SL i wyciągnięcie kursu powyżej oporów (6,41 i 6,5)
Co to jest ulica? Drobni tego nie zrobili i niech lepiej z daleka trzymają się od tej spółki Dużo jest dobrych spółek na giełdzie gdzie takich zwał nie ma ja oczywiście tych akcji nie kupię .Zostawiam te akcje dla tych co manipulują kursem. No chyba że władze spółki zrobią resplit bo jak na razie manipulanci grają im na nosie
kurs dojechał do wsparcia 5,91...osobiście nie przypuszczałem, choć miałem wyznaczony ten poziom. Co oznacza (5,91) - od ostatniego szczytu 14.10. spadło -26% - poprzednie cofnięcie 28.05-29.08 miał około - 25% Stosując równość korekt (w zasięgu, nie w czasie) byłoby dość spadków, dodatkowo Fibo. FIBO : mamy zniesienie (-50%) ostatniego swingu wzrostowego, kolejny (-61,8%) wypada ok. 5,5
Wg. mnie, niezasłużona przecena, ale z rynkiem sie nie dyskutuje.
Dnia 2025-10-29 o godz. 11:42 ~Vlad napisał(a): > kurs dojechał do wsparcia 5,91...osobiście nie przypuszczałem, choć miałem wyznaczony ten poziom. > Co oznacza (5,91) > - od ostatniego szczytu 14.10. spadło -26% > - poprzednie cofnięcie 28.05-29.08 miał około - 25% > Stosując równość korekt (w zasięgu, nie w czasie) byłoby dość spadków, dodatkowo Fibo. > FIBO : mamy zniesienie (-50%) ostatniego swingu wzrostowego, kolejny (-61,8%) wypada ok. 5,5 > > Wg. mnie, niezasłużona przecena, ale z rynkiem sie nie dyskutuje.
zgadzam się :) - mnie wyszlo 61.8 na 5.72:) zobaczymy czy wytrzyma:)