Zejście do 45 pln jest realne, nie wykluczałbym i mocniejszego zejścia, zwłaszcza jak są tu rozgrywane przez miśki różne scenariusze. Prawdopodobnie wychodzi jakiś fund, bardzo powtarzalny dzienny scenariusz handlu - obrót zirka 50-60k papieru 2 - 3 mln pln. Ktoś na forum sugerował Goldman'a albo Norges - obydwa fundy maja po około 500k papieru i już sprzedawały w tym roku. Natomiast w ich miejsce ktoś albo wchodzi albo dobiera, bo sama ulica tego nie zbierze.
Trend jest spadkowy i nie ma co z tym dyskutować i mimo że spółka jest atrakcyjna to 45 a może i niżej jest teraz bardziej realne niż jakikolwiek większy wzrost. Rynki lubią skrajności, dzięki skrajnym wyceną duzi zarabiają a przestraszona ulica odpada... trzeba spokojnie rozgrywać cykle giełdowe
Jednego tylko nie rozumiem, cos tu jest niespójne - skoro @zibi twierdzi, że formuła Text się wyczerpała i spada cena akcji, skąd pomysł, żeby wchodzić all in przy 45 pln? Dla mnie wycena spółki jest całkowicie wtórna do jej fundamentów oraz tego, czy wierzę, że będzie działać, przynosić w przyszłości zyski i nie upadnie/pójdzie do piachu. Wtakim razie o co kaman @zibi? Równie dobrze ja mówię, że pociągnę za spust przy 40 pln :)
> Brawo. Widać kto tu miał rację. Prędzej będzie tu 45 niż jakaś tam nietrafiona rekomendacja banku co widział 77 złoty.
A ja myślę że będzie jedno i drugie, póki co szort wrzucił wszystkie akcje jakie miał pożyczone na rynek (uitil prawie 100%), teraz tylko podołują jeszcze trochę kurs, być może do tych 45 zł albo i niżej a potem zaczną skup (wg. ORTEX mają 500k akcji pożyczone), ulica pomyśli że to jakiś fundusz skupuje i winduje cenę, dołączą się do obrotów i będziemy mieć te 70 zł albo i więcej.
Po co takie rzeczy komentować...wybraliście ten rynek to skupcie się na trendzie i go wykorzystujcie...niech sobie spada ile chce, ważne żeby mieć coraz większe udziały a tym samym więcej kasy z dywidend....a kolega niech majaczy o 40,czy 20...jak mu z tym lepiej
Z góry nie określam tego, jestem tu dla dobrej dywidendy, spółka ma dobre fundamenty, płaci dobrze i jeśli to się nie zmieni to będę jej akcjonariuszem.